Κυριάκος Μητσοτάκης: Κακογουστιά

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Στημένη πόζα πέντε ανθρώπων, με επιτηδευμένο «κάζουαλ» ντύσιμο -της συμφοράς- και μόνο αισθήματα συμπάθειας δεν μπορεί να προκαλέσει.

Στα σούπερ μάρκετ η Ελλάδα αναστενάζει, το Στράτευμα κλονίζεται, ο διεθνής διασυρμός με τις υποκλοπές συνεχίζεται, οι ασθενείς δεν βρίσκουν φάρμακα, η διαφθορά εμπλουτίζεται με νέα κυβερνητικά πρόσωπα και βουλευτές της ΝΔ που κάνουν μπίζνες με το κράτος, η διαπλοκή τα παίρνει όλα, η Δικαιοσύνη γίνεται μπερντές της ανομίας, ο πληθυσμός μειώνεται… και η οικογένεια Μητσοτάκη φωτογραφίζεται!

Η πλέον προβεβλημένη παρουσία του Πρωθυπουργού στο μιντιακό σύστημα αυτές τις μέρες, είναι η οικογενειακή φωτογραφία από μια παραλία στα Χανιά.

Ο καθένας στην πολιτική μπορεί να νομίζει ότι θέλει για τον εαυτό του και τους δικούς του ανθρώπους και να το προβάλει ως στοιχείο του πολιτικού του μάρκετινγκ.

Για όσους έχουν στοιχειώδη αισθητική αντίληψη, είναι μια κακόγουστη φωτογραφία. Στημένη πόζα πέντε ανθρώπων, με επιτηδευμένο «κάζουαλ» ντύσιμο-της συμφοράς-και μόνο αισθήματα συμπάθειας δεν μπορεί να προκαλέσει.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα ήθελε να δημοσιευτεί μια τέτοια φωτογραφία του ιδίου, της συζύγου και των παιδιών του. Κάθε άλλο παρά κολακεύει.

Οι Μητσοτάκηδες ωστόσο βρίσκουν τους εαυτούς τους αξιοπρόβλητους και στέλνουν το οικογενειακό στιγμιότυπο «ξυπόλυτοι στην άμμο» στη δημοσιότητα.

Προφανώς πιστεύουν ότι είναι ωραίοι και όσοι βλέπουν τη φωτογραφία τους θαυμάζουν, ίσως και να τους ζηλεύουν. Έστω και αν ο Κύρτσος ισχυρίζεται ότι το 45.000 likes είναι στημένα, α λα Ορμπάν.

Η νέα «αμερικανιά» της οικογένειας προστίθεται σε μια κακή σειρά κακόγουστων φωτογραφιών της που κοινοποιεί η ίδια.

Μαζί με σκηνοθετημένα βίντεο από κομματικές περιοδείες τους Μητσοτάκη: το σκηνικό με τον «Ντάλτον» στον θεσσαλικό κάμπο, ή το «τι γκόμενος είσαι εσύ;» των Αγίων Ανάργυρων.

Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Αλλά αυτός ο βομβαρδισμός με φωτογραφικά μηνύματα για να προβληθεί η εικόνα μιας συνηθισμένης οικογένειας της διπλανής πόρτας μαστιγώνει την δημόσια αισθητική.

Προφανώς όσοι τους συμβουλεύουν κρίνουν ότι κερδίζουν τη συμπάθεια του κοινού, αν διασπείρουν στο μιντιακό στερέωμα αναρτήσεις της Μαρέβας με ευχές για σημαντικές στιγμές των παιδιών της, φωτό του Μητσοτάκη στην ουρά για να αγοράσει βιβλία με την κόρη του, να συνοδεύει την άλλη στην Αμερική για να τη γράψει στο πανεπιστήμιο, ή τις σχέσεις του γιου του με την κορυφαία τενίστρια.

Μάλλον τους δουλεύουν. Τα οικογενειακά τους στιγμιότυπα και οι ιστορίες που τα συνοδεύουν δεν ενδείκνυνται σε επικοινωνία.

Γοητεία μηδέν. Άλλη είναι η εικόνα που έχει για τον καθένα τους η κοινωνία και η αυτοψυμιθίωση, δεν τη διορθώνει…

Με όρους επαγγελματικής αξιολόγησης, αποπνέουν κακογουστιά, υποκρισία και αντιμετώπιση των αποδεκτών ως άτομα χαμηλής νοημοσύνης, που θα ενθουσιαστούν.

Όσοι οι οπαδοί βασιλικών οίκων της Ευρώπης, που καταναλώνουν την μυθική «καθημερινότητα» της γαλαζοαίματης οικογένειας της Αγγλίας, της Δανίας, ή της Σουηδίας…
Καμιά σχέση.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR