Κυριάκος Μητσοτάκης: Παρακμή

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Η μούχλα που είδαμε αυτές τις μέρες στην πολιτική σκηνή, έχει στην ούγια την υπογραφή του. Ολοκληρώνει τη ζημιά, κατά την οικογενειακή αποστολή του.

Η νεκρή φύση και η καμένη γη στο Τατόι, οι γκρίζες φιγούρες στη Μητρόπολη, έδεναν ως φόντο στην περίσταση.

Ο απελθών Γκλίξμπουνγκ άφησε πίσω τη μαύρη ιστορία της οικογένειάς του και τη θλιβερή θητεία του στο θρόνο.

Άφησε και νοσταλγούς που τον θαυμάζουν ως «Ολυμπιονίκη» – παραβλέποντας ότι στη λέμβο υπήρχαν άλλοι δυο αθλητές, που τους έφαγε το σκοτάδι.

Επίσης κάτι βουλευτές της ΝΔ που τον θεωρούν «Έλληνα» , παραβλέποντας ότι του αφαιρέθηκε το διαβατήριο και η ιθαγένεια από τη Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία, που γεννήθηκε επί των ερειπίων που άφησε ο ίδιος, η χούντα και ο πατήρ Μητσοτάκης.

Οι βασιλόφρονες αναστήθηκαν στη ΝΔ, λόγω Σαμαρά και νεότερου Μητσοτάκη και μαζί με τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ και ανασύστησαν την παρακμάζουσα φυλή των βασιλοχουντικών – που είχαμε ξεχάσει.

Αλλά στο μαυρισμένο -από την Μητσοτακική ανικανότητα στις πυρκαγιές- Τατόι και στην μαυρισμένη από τους μοναρχική μιζέρια Μητρόπολη, ήταν ωσεί παρών και ο Μητσοτάκης.

Με περικεφαλαία το μείγμα κουτοπονηριάς, προσπάθειας να κρατήσει δυο καρπουζιά τη μασχάλη και υποταγής σε εστεμμένους της Εσπερίας και υπολείμματα του Θρόνου στην Ελλάδα.

«Απέδωσε» τιμές στον συμπρωταγωνιστή του πατέρα του στο μεγαλύτερο πολιτικό έγκλημα της μεταπολεμικής περιόδου μετά τον εμφύλιο και τη χούντα.

Δίπλα στον Βορίδη του, μαζί με τον Κοντολέοντα, τον Δημητριάδη, τον 519c και το 5046c.

Δίπλα στον Σαμαρά, τον Βορίδη, τον Αδωνι που δεν πρόλαβε και τα υπολείμματα χουντικών, βασιλικών και ακροδεξιών πάσης Ελλάδος.

Αποχωρώντας από τα εγκόσμια του τελευταίος <αετού ο γιός> δεν πρόλαβε να εκπληρώσει την προφητεία για την Βασιλεύουσα: «Κωνσταντίνος την έχασε και Κωνσταντίνος θα την πάρει…. Μαζί με την Αγιά Σοφιά που έχασε ο Μητσοτάκης.

Προσφέροντας τα απαραίτητα κτερίσματα, του «Αποστάτη ο γιος» πρόλαβε να ταυτίσει την τύχη του μαζί του.

Η συνάφεια του απερχομένου Πρωθυπουργού με τους κατά φαντασία γαλαζοαίματους της Ελλάδας- τον εντάσσει στην ομάδα των προδικτατορικών πολιτευτών.

Το αίμα νερό δεν γίνεται. Ο Κώστας Μητσοτάκης συνδέθηκε ως ένοχος με τις μεγαλύτερες πληγές της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Παρότι αναγεννήθηκε από την τέφρα του με το «βρόμικο 89» και έγινε Πρωθυπουργός, με την Ιστορία δεν καθάρισε ποτέ.

Ο επίγονός του εκλεγόμενος Πρωθυπουργός κατέλυσε τις κατακτήσεις του εγχώριου κοινοβουλευτισμού, εξασφαλίζοντας το δικό του εδώλιο στο δικαστήριο της Ιστορίας, που θα τον πληρώσει με το παραπάνω.

Το τελετουργικό της κηδείας του <τέως> και οι τελειωμένοι συμβολισμοί που δεν κατάφερε να αναστήσει, ήταν ταυτόχρονα και το κύκνειο άσμα του υιού Μητσοτάκη.

Η μούχλα που είδαμε αυτές τις μέρες στην πολιτική σκηνή, έχει στην ούγια την υπογραφή του. Ολοκληρώνει τη ζημιά, κατά την οικογενειακή αποστολή του.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR