Κυριάκος Μητσοτάκης: Τρόμος

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Σωστά έγραψε ένας θαυμαστής του: «Οι κυβερνήσεις δεν βγαίνουν με hashtags στο Twitter». Ούτε κρατιούνται με «πίτες» και «κολώνες» δημοσκόπων…

Πρωθυπουργός που λανσάρει ότι έχει στο τσεπάκι την επανεκλογή του -με επιχείρημα τις δημοσκοπήσεις- τρέπεται σε φυγή μπροστά σε δυο Κοινοβούλια.

Αρνείται να εμφανιστεί στην επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να δώσει εξηγήσεις, για τις υπόνοιες ότι η κυβέρνησή του -δηλαδή ο ίδιος- χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων.

Όχι αορίστως, αλλά κατά των πολιτικών αντιπάλων του – ήτοι ως μέθοδο διακυβέρνησης. Και ας βοά ο πλανήτης.

Δεν τολμάει να εμφανιστεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον Τσίπρα, στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ίδιο θέμα.

Ο εγχώριος και ευρωπαϊκός αντικοινοβουλευτισμός του Μητσοτάκη, συνδυάζεται με την αποστροφή στο κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη. Το δείχνει διαρκώς.

Πχ με την άρνηση να διευκολύνει τη Δικαιοσύνη στη διαλεύκανση προσωπικών και οικογενειακών του υποθέσεων.

Η με την κάλυψη ελεεινών επιθέσεων από τους Σαμαρο-Λοβέρδο-Γεωργιάδηδες στην εισαγγελέα Τουλουπάκη, επειδή ερευνούσε το σκάνδαλο Novartis.

Έβαλε το «δάκρυ του Πικραμένου», πάνω από τον ζυγό της Θέμιδος.

Το κάνει και με τις υποκλοπές, προσποιούμενος τον εξαπατημένο και μετερχόμενος ολοκληρωτικές καθεστωτικές μεθόδους, όπως η φίμωση της Βουλής και το «απόρρητο».

Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι απλώς τεκμήριο ενοχής. Αν ήταν αθώος θα είχε τεθεί στη διάθεση των ερευνών από τα δυο Κοινοβούλιο. Δεν θα τις στραγγάλιζε – ξεπερνώντας τον Ορμπάν.

Κυρίως όμως είναι εκδήλωση του τρόμου που πλανάται πλέον πάνω από κεφάλι του.

Οι επικοινωνιολόγοι του έχουν χάνει την έμπνευσή τους και η αγαπημένη του δημοσκοπική φυγή δεν μπορεί να δουλέψει σ αυτές τις συνθήκες.

Οι βουλευτές της ΝΔ τον χρεώνουν με την ήττα που συναντούν στις περιφέρειές τους και οι περισσότεροι υπουργοί του σιωπούν, για να διασώσουν τον εαυτό τους.

Ενώ η θηλιά των υποκλοπών περιμένει αυτόν που θα κλωτσήσει την καρέκλα, η μπόχα της διαφθοράς περιλούζει το «σύστημα Μητσοτάκη» και καταστρέφει και τα πιο αθέμιτα σχέδια επικράτησής του.

Ιδίως όσα βασίζονται στην καλλιέργεια του φόβου και στην… αλγοριθμική λογιστική. Για το τελευταίο έχουν γνώση οι φύλακες: ο Τσίπρας έστειλε ήδη σχετικά μηνύματα.

Πάνω από όλα ο Μητσοτάκης -που ως πολιτικός πατάει τα κορδόνια του, αν μείνει μόνος στον δημόσιο χώρο- χάνει τα στηρίγματά του: τους χορηγούς της ανέλιξης του.

Τον λόγο τον έδειξε ο Τσίπρας: «Παρακολουθούσε τον Χρυσοχοΐδη να μιλάει με τον Μαρινάκη».

Προφανώς ο Μαρινάκης αδιαφορεί αν ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί τους υπουργούς του.

Ήδη όμως δείχνει πως δεν θα περάσει έτσι, ότι παρακολουθούσε και τον ίδιο.

Όπως δημιουργήθηκε το «φαινόμενο Κυριάκος Μητσοτάκης», έτσι κατεδαφίζεται.

Σωστά έγραψε ένας θαυμαστής του: «Οι κυβερνήσεις δεν βγαίνουν με hashtags στο Twitter».

Ούτε κρατιούνται με «πίτες» και «κολώνες» δημοσκόπων…

AΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR