Κυριάκος Μητσοτάκης: Φαλίρισμα

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Ο Μητσοτάκης παράλαβε κόμμα και παραδίδει σουρωτήρι.

Την ημέρα των εκλογών η κάλπη κάθε κόμματος μοιάζει με λογιστικό βιβλίο: έσοδα και έξοδα. Τι μπαίνει στο ταμείο και τι βγαίνει.

Αξιολογώντας αυτή τη σκοπιά, τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι πολιτικοί παρατηρητές εντυπωσιάζονται : εισροές από πουθενά και εκροές προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ακριβώς το αντίθετο του 2019. Όταν τροφοδοτήθηκε από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος και του ιδεολογικού τόξου
Ο Μητσοτάκης είχε καταφέρει να τον ψηφίσουν οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής και οι πάσης φύσεως πατριδοκάπηλοι, θρησκόληπτοι, ξενοφοβικοί, και το κακό συναπάντημα.

Τον ψήφισαν οι «Κεντρώοι» : από τον «σημιτικό» πυρήνα των πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστών», μέχρι όσους δεν είδαν τι κρύβεται κάτω από τη μάσκα του «μεταρρυθμιστή»

Πήρε την ψήφο όσων πίστεψαν ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η τρόικα και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ήταν έργο του Τσακαλώτου.
Υποσχόταν «τάξη και ασφάλεια» και ψηφοθηρούσε, απευθυνόμενος στα κατωτέρα αισθήματα της κοινωνίας, για να σπιλώσει τον αντίπαλο του.

Σ’ αυτές τις εκλογές τίποτε από αυτά δεν λειτουργεί έτσι. Από πουθενά δεν αιμοδοτείται η ΝΔ. Αντίθετα, χάνει προς όλες τις κατευθύνεις.

Προσπαθώντας ο ίδιος να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται – άγαρμπα, αθέμιτα, προκλητικά – μοιάζει με καρτούν και κάνει τις πληγές που ο ιδιος δημιούργησε στο κόμμα των Καραμανλήδων να αιμορραγούν περισσότερο.

  1. Χάνει προς τα δεξιά: όσοι τον ψήφισαν για να «σώσουν τη Μακεδονία» από τη Συμφωνία των Πρεσπών, τον καταγγέλλουν για εξαπάτηση.
  2. Χάνει προς την αριστερή πλευρά: αυτό το ρεύμα δεν σταματάει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά συμπαρασύρει προς τον Τσίπρα κι όσους δεν βρίσκουν άκρη με τον Ανδρουλάκη.
  3. Χάνει από τη μεσαία τάξη – που εξοντώνει εν ψυχρώ- και από όσους βλέπουν την εγκληματικότητα να κυλάει στους δρόμους και τη Greek mafia να αλωνίζει.
  4. Χάνει τους «αστούς», των οποίων η κουλτούρα δεν ανέχεται κάποιον που τον έκαναν Πρωθυπουργό, να κυβερνάει ακούγοντας τα τηλέφωνα των άλλων.
  5. Χάνει όσους χάνουν το σπίτι τους, την επιχείρησή τους, το βιοτικό τους επίπεδο, την περίθαλψή, την Παιδεία, την Πρόνοια και Ασφάλιση, τις ευκαιρίες από τους ημέτερους.
  6. Χάνει όσους διακρίνουν ότι κατευνάζει την Τουρκία και αποδέχεται «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο.

Ασχημονώντας στα Τέμπη, χάνει περισσότερα από την τυμβωρυχία του στο Μάτι.

Χάνει από τους Ευρωπαίους, που δεν θέλουν κι άλλον Ορμπάν ανάμεσά τους.

Το καταλυτικό: χάνει από τα έτοιμα. Τους παραδοσιακούς Νεοδημοκράτες, που διαπιστώνουν ότι «αυτό δεν είναι το κόμμα μας».

Τους συντηρητικούς ψηφοφόρους, που δεν θέλουν να γίνει η ΝΔ τσιφλίκι της – ιστορικά κακόφημης-οικογένειας Μητσοτάκη.

Σ αυτές τις εκλογές η κάλπη της ΝΔ είναι τρύπια και χάνει από παντού…

Ο Μητσοτάκης παράλαβε κόμμα και παραδίδει σουρωτήρι.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR