Γιατί ο Μητσοτάκης κρεμάει διαρκώς στα μανταλάκια την οικογένειά του;

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Οι πολίτες είναι υποψιασμένοι και δεν τσιμπάνε σε «αμερικανιές». Εκτός αν σκοπεύει να βγει στον κινηματόγραφο μετά την πολιτική…

Εντάξει, να νομίζει ότι ο κομμουνισμός είναι κάτι σαν πάθηση και να θέλει να ρωτήσει τον Κουτσούμπα πως του συνέβη, κατανοητό. Δεν ρώτησε βέβαια, αν και ο Κουτσούμπας θέλει να συζητήσει μαζί του. Αν το έκανε μάλλον θα του έλεγε: «έγινα κομμουνιστής για τους λόγους που δεν μπορείς να γίνεις εσύ»..

Αλλά, διάολε μέσα: να μην υπάρχει μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μη κρεμάει την οικογένεια του στα μανταλάκια, είναι πέρα από τα όρια της πολιτικής..

Τη σχέση του με τη σύζυγό του την εξήγησε, ως δημόσιο πρόσωπο, μια φορά το 2015 ,στην Τατιάνα και το καταλάβαμε. Σεβαστό και μπράβο του. Γιατί το επαναφέρει κάθε τόσο; Είναι θέμα προεκλογικού ενδιαφέροντος;

Ποιος άλλος πολιτικός κάνει εκλογές εκθέτοντας τα μέλη της οικογένειάς του;. Και γιατί του κακοφαίνεται, όταν αυτά γίνονται θέμα; Αν αρχίσεις να σχολιάζεις με τον δικό σου τρόπο, θα σχολιάσουν και ο άλλοι με τον δικό τους.

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν οικογένειες. Κανείς δεν τις βγάζει στη δημοσιότητα, όπως αυτός .

Η Δάφνη Σημίτη, η Νατάσα Καραμανλή, η Αντα Παπανδρέου, η Γεωργία Σαμαρά , η Μπέτυ Μπαζιάνα, η ΣίσσυΠαυλοπούλου, ουδέποτε έγιναν προεκλογικοί κράχτες των συζύγων τους.

Δεν ήταν μόνο θέμα αξιοπρέπειας, αλλά και θέμα προστασίας της ιδιωτικότητας των οικογενειών τους. Χώρια που αυτή η συζήτηση είναι προσποιητή. Τι θα έλεγε; Εχω κακή γυναίκα και δεν έχω καλά παιδιά;

Ο Κώστας Σημίτης ήταν οκτώ χρόνια Πρωθυπουργός. Είναι στοίχημα αν υπάρχει Έλληνας που θα αναγνωρίσει της κόρες του ,αν τις συναντήσει στο δρόμο. Ολοι άφηναν τα παιδιά τους στην ησυχία τους, στις ασχολίες τους, στις προτιμήσεις του. Δεν τα έκαναν καρτποστάλ για ψήφους.

Μόνο η οικογένεια Παπανδρέου – από Μαργαρίτα, ως τη Λιάνη-και η οικογένεια Μητσοτάκη- από τη Μαρίκα ως τη Μαρέβα-γίνεται αυτοβούλως θέαμα …

Μια χαρά παιδιά προφανώς έχει ο Μητσοτάκης. Γιατί τα βγάζει στα κανάλια; Στην κυρία Κατερίνα Καινούργιου μιλούσε μισή ώρα για τις κόρες του:

-«Είμαι χαρούμενος γιατί έχω δύο κορίτσια, θα έλεγα, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, οι οποίες μπορούν να οραματίζονται και να δουλεύουν σκληρά για το μέλλον το οποίο θέλουν να διαμορφώσουν οι ίδιες για τους εαυτούς τους. Και είμαι πολύ περήφανος και για τα τρία μου παιδιά, είναι σύγχρονα, με πολλές ευαισθησίες. Πρώτα και πάνω απ’ όλα είναι άνθρωποι….»

Με γεια του και με χαρά του και να τα χαίρεται. Αλλά γιατί μας τα λέει …προεκλογικά;

Αυτό με τη Μαρέβα είναι πια ανέκδοτο. Σκασίλα μας μεγάλη και δέκα παπαγάλοι τι κάνει στο σπίτι του . Πέντε μέρες πριν τις εκλογές τι νόημα έχει να τα ξαναλέει- για άλλη μισή ώρα στην Καινούργιου;

-«Με την Μαρέβα, ναι, είμαστε μαζί από το ‘95. Με ένα μεγάλο διάλειμμα βέβαια. Αλλά και αυτό νομίζω ότι έκανε τη σχέση μας πιο ισχυρή. Παρ’ ότι δεν ήμασταν μαζί, ήμασταν σε διάσταση, δεν μιλήσαμε ποτέ άσχημα ο ένας για τον άλλον. Κρατήσαμε ένα επίπεδο αμοιβαίου σεβασμού, ασχοληθήκαμε και οι δύο με τα παιδιά μας»

Ωραία, να το κόψουμε εδώ μάστορα; Που να σταματήσει, όταν αρχίσει….

-«Είδαμε λίγο, ψαχτήκαμε και οι δύο να δούμε γιατί χάλασε η σχέση μας την πρώτη φορά. Είχαμε το θάρρος να κάνουμε και οι δύο την αυτοκριτική μας για λάθη που μπορεί να έγιναν. Και «να χτυπήσω ξύλο», όταν ξαναβρεθήκαμε μαζί ήμασταν πολύ καλύτερα απ’ ότι ήμασταν στην αρχή»

Μπράβο τους και να τα καταστήσουν. Αλλά δεν τον κρατάς:

«Η Μαρέβα είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Είναι μία γυναίκα την οποία όχι απλά αγαπώ πολύ, αλλά τη σέβομαι, την εκτιμώ, της αναγνωρίζω ένα φοβερό δυναμισμό και βέβαια είναι ένα φοβερό στήριγμα. Γιατί η Μαρέβα είναι μία εξαιρετικά δυναμική γυναίκα, μία αυτόνομη γυναίκα, μία γυναίκα που πατάει καλά στα πόδια της… Και είμαι πολύ τυχερός που έχω έναν τέτοιον άνθρωπο στη ζωή μου»

Όντως είσαι τυχερός αδερφέ ,αλλά να πούμε και τίποτε άλλο; Πού να βάλει τελεία. Σειρά έχουν τα δώρα που της κάνει:

-«Δε νομίζω ότι πρέπει να έχει παράπονα, αλλά μερικές φορές αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι αυτά τα λουλούδια που θα έρθουν από το πουθενά, ή μια κάρτα που θα της στείλεις ή και ένα απλό μήνυμα εκεί που ο άλλος δεν το περιμένει»

Μιλήσαμε και για τα δώρα- χωρίς να μας ενημερώσει αυτή τη φορά, για το τατουάζ- «ένα «δελφινάκι» -που έχει η κυρία, άγνωστο που. Όλα ωραία , όλα ανθηρά που θα έλεγε και ο Βουτσάς. Τελειώσαμε; Όχι. Να μην πούμε και δυο λόγια για τα εγγόνια -που δεν έχει;

-«Είστε έτοιμος να γίνετε παππούς;

-Η Σοφία είναι 26, ο Κωνσταντίνος είναι 25. Ναι, φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή -και δεν θα αργήσει πάρα πολύ αυτή η ώρα- θα γίνει κι αυτό. Μου φαίνεται πάρα πολύ παράξενο, γιατί αισθάνομαι πολύ νέος και δεν φαντάζομαι κατ’ ανάγκη τον εαυτό μου να είναι παππούς.
Από την άλλη πιστεύω ότι θα είναι μια μοναδική εμπειρία και νομίζω ότι αυτό που λένε οι παππούδες και οι γιαγιάδες, ότι τα εγγόνια δίνουν έτσι μία δεύτερη ένεση νεότητας, πιστεύω ότι είναι αλήθεια.

Να τη χαρείς σύντροφε τη δεύτερη νεότητα και την τρίτη. Αλλά αυτό το πράγμα σε κάθε προεκλογική περίοδο δεν υποφέρεται.

Κι ο Τσίπρας έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την οικογένεια του. Μια όμως . Όχι κάθε τρείς και λίγο το ίδιο βιολί.

Ο κόσμος έχει τις σκοτούρες του και ο Μητσοτάκης σε κάθε εκπομπή το ίδιο ρομάντζο. Για να δείξει ότι έχει καλή σύζυγό καλά παιδιά και είναι ο ίδιος καλός. Οι κακοί είναι οι άλλοι. Το εμπεδώσαμε. Αν θέλει να εξομολογηθεί σε αυτές τις εκπομπές, καλύτερα να πει τι έλεγαν στο τηλέφωνο αυτοί που παρακολουθούσε…

Κακά τα ψέματα. Δεν είναι καλός πολιτικός όποιος βγάζει στο προεκλογικό μπαλκόνι την οικογένεια του γιατί νομίζει δείχνει «ανθρώπινος». Οι πολίτες είναι υποψιασμένοι και δεν τσιμπάνε σε «αμερικανιές». Εκτός αν σκοπεύει να βγει στον κινηματόγραφο μετά την πολιτική…

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR