Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψήφοι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αν ακουστεί ότι την ομιλία του στους αστυνομικούς την έγραψε ο Μπαλάσκας και τη χτένισε ο Κούγιας, δεν θα παραξενευτεί κανείς.

Για κάποιους Πρωθυπουργούς ο δρόμος της εξόδου είναι ανηφορικός. Όπως για τον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου- για διαφορετικούς λόγους.

Για τους Μητσοτάκηδες είναι κατηφορικός. Εκτός από τα σκάνδαλα συνδέεται και με ψηφοθηρική κατολίσθηση προς την ακροδεξιά.

Εμεινε στα πολιτικά χρονικά το «άνοιγμα» του παλαιού Μητσοτάκη , με την διαβεβαίωσή του προς τους αστυνομικούς: «εσείς είστε το κράτος».

Το μήλο έπεσε κάτω από μηλιά. Ο γιός του κήρυξε «σημαντική μείωση της μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας», χάρη στον «επαγγελματισμό» των αστυνομικών.

Τα στοιχεία όμως άλλα δείχνουν, ιδίως στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις. Ας ρωτήσει και τον ανεψιό του που δημαρχεύει στην πρωτεύουσα και προ μηνών έλεγε στον αρμόδιο υπουργό: «Εχουμε πρόβλημα».

Διαρκώς η επικαιρότητα αναδεικνύει ότι το οργανωμένο έγκλημα κλιμακώνεται. Αλλά για τον πρωθυπουργο προέχει ότι «καταργήθηκαν τα άβατα και τα Εξάρχεια» και υπάρχει αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος σκηνοθέτησε μια παράσταση για έναν ρόλο με τίτλο «ασφάλεια και μείωση της εγκληματικότητας». Ως πρωταγωνιστής της ο Μητσοτάκης προσπάθησε να επαναφέρει το δόγμα του πατρός του εμφανίζοντας την «πανάξια» Αστυνομία ως υπόδειγμα δημόσιας υπηρεσίας, που «εμπνέει στον πολίτη σιγουριά και υπερηφάνεια».

Ατυχές. Και οι πέτρες ξέρουν ότι επί των ημερών του γίνεται όλο και λιγότερο αποτελεσματική. Επειδή με την κομματική πολιτική του την καθιστά όλο και λιγότερο επαγγελματική.

Αρκεί η παρακολούθηση των δελτίων ειδήσεων για να διαπιστωθεί ότι με την κυβέρνηση που υποσχέθηκε «τάξη και ασφάλεια» δεν αυξάνεται μόνο η εγκληματικότητα. Αυξάνεται και η εγκληματικότητα όσων οφείλουν να καταπολεμούν την εγκληματικότητα.

Δεν υπάρχει παρανομία – ναρκωτικά, τράφικινγκ, προστασία- στην οποία να μην εμπλέκεται και αστυνομικός. Κανονικός, ή από το σώμα των μπράβων που αποκαλούν «ειδικούς φρουρούς»

Από τα συμφραζόμενα της πρωθυπουργικής ομιλίας προκύπτει ότι δεν χάλασε ο κόσμος για κάποιες «εξαιρέσεις», που τιμωρούνται, όπως είπε ψευδώς.

Δεν θα κάνουμε θέμα έναν βιασμό στο κακόφημο αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας . Ενα απλό περιστατικό «κατάχρησης εξουσίας» ήταν .

Αν ακουστεί ότι την ομιλία έγραψε ο Μπαλάσκας και τη χτένισε ο Κούγιας , δεν θα παραξενευτεί κανείς.

Η επικράτεια βρίσκεται ι στο έλεος σκληρών συμμοριών και εγκληματιών. Αλλά για τον Μητσοτάκη αυτά είναι ισχυρισμοί του… ΣΥΡΙΖΑ .

Η πραγματικότητα είναι απογοητευτική για τους πολίτες, αλλά και για τους αστυνομικούς.

Οι ένστολοι , εγκαταλειμμένοι στη μοίρα τους , ξεκινούν τη μέρα τους από αστυνομικά τμήματα – αχούρια. Χωρίς εξοπλισμό και εκπαίδευση, εξωθούνται στην κακοποίηση πολιτών που απλώς διαδηλώνουν ή υπερασπίζονται τη δουλειά τους.

Από όργανα της τάξης μετατρέπονται σε όργανα καταστολής. Όταν δεν γίνονται ορντινάντσες ως «ασφάλεια» επωνύμων- ακόμη και Φουρθιώτηδων..

Για τον απερχόμενο Πρωθυπουργό είναι απλώς ψήφοι.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR