Κωνσταντίνος Φλώρος: Διαστροφή

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Πώς θα ασκήσει εφεξής τα καθήκοντά του, όταν όλοι ξέρουν ότι στον ουρανοξύστη της Κατεχάκη υπάρχει καρτέλα με τον κωδικό της «επισύνδεσής» του;

Η πληροφορία ότι η κυβέρνηση προτίθεται να ανανεώσει τη θητεία του Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, προέκυψε την επομένη της μιας εύλογης πρωτοβουλίας της αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

-Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Ρήγας ζήτησε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να κινήσει τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες, για να διαπιστωθεί αν όντως η ΕΥΠ του Μητσοτάκη παρακολουθούσε τον στρατηγό.

«Για να προστατευθεί η εθνική ασφάλεια της χώρας και η τιμή των Ενόπλων δυνάμεων» – των οποίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ηγείται ως αρχηγός του κράτους.

Δεν απομένει άλλος τρόπος προστασίας, από την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταπείνωσε στη Βουλή τον επικεφαλής του Στρατεύματος, αρνούμενος να απαντήσει στο συναφές ερώτημα που – ενώπιος ενωπίω του – έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: τον παρακολουθούσε;

Όταν ο Πρωθυπουργός δεν απαντάει και φεύγει σαν κυνηγημένος, επιβεβαιώνει την παρακολούθηση.

Ακόμη και κυβερνητικοί παράγοντες το παραδέχονται πλέον και περιμένουν ότι θα εμφανισθεί οσονούπω και η καρτέλα του ως «στόχου» – α λα Χατζηδάκη.

Μετά την, ανατριχιαστική, ένταξη στα πρόσωπα των οποίων η ζωή βρίσκεται σε «στικάκια» για … «εθνικούς λόγους», ο στρατηγός εμφανίσθηκε σε δυο χαρακτηριστικές εκδηλώσεις.

Στη σύναξη του Σαμαρά στο «Παλλάς» αποθεώθηκε, παρόντος του Μητσοτάκη.

Στην ενθρόνιση του Προκόπη Παυλόπουλου στην Ακαδημία Αθηνών , παρακολούθησε κατανυκτικά την συναρπαστική διάλεξή του, για την αστική ευθύνη του κράτους δικαίου.

Και στις δυο εμφανίσεις, με την επίσημη στολή του. Τα αστέρια και τα παράσημα έλαμπαν στις επωμίδες και στο στήθος του με την ιδιαίτερη σημασία τους – ύστερα από όσα έγιναν γνωστά σε βάρος του, από την κυβέρνηση.

Με αυτά τα δεδομένα η απόφαση να παραταθεί η θητεία του κάθε άλλο παρά θεραπεύει το ανοσιούργημα της ΕΥΠ.

Προσπαθεί ο Μητσοτάκης να… συμψηφίσει την παρακολούθηση από την υπηρεσία που εποπτεύει προσωπικά, ή απλώς επαναλαμβάνει με κυνισμό το «είμαι εγώ τέτοιος άνθρωπος;» που είπε στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις των υπουργών του, αντί απάντησης;

Είναι μήπως αξίωση του Α/ΓΕΕΘΑ, για να μην κάνει καλοκαιρινό το μαγαζί – εξ ου και οι εμφανίσεις σε δημόσιες συνάθροίσεις με ιδιαίτερη σημασία;

Με την παράταση το πρόβλημα διογκώνεται. Δεν είναι μόνο θέμα πολιτικής, ηθικής, νομικής και δημοκρατικής τάξης. Αφορά στο κύρος του αξιωματικού που έχει την καθημερινή ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χωρίς να προηγηθεί καθαρή απάντηση από την κυβέρνηση, ότι ουδέποτε έβαλε την ΕΥΠ να τον παρακολουθήσει, η παράταση της θητείας του συνιστά διαστροφή.

Πρώτα τον παρακολούθησαν ως «ύποπτο» και μετά τον «επιβραβεύουν». Ως τι;

Πώς θα ασκήσει εφεξής τα καθήκοντά του, όταν όλοι ξέρουν ότι στον ουρανοξύστη της Κατεχάκη υπάρχει καρτέλα με τον κωδικό της «επισύνδεσής» του;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR