Κώστας Καραμανλής (2): Αποχαιρετισμός

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Στα λόγια του Καραμανλή υπάρχει ο στίχος του Ελύτη: «Εγώ φεύγω, εσείς να δούμε τώρα»…

09:59 – 02/09/2022Τελευταία ενημέρωση: 10:05 – 02/09/2022

Οι λέξεις χορεύουν τις νύχτες πάνω από το μέγαρο Μαξίμου:

-Σκιές ιοβόλες …υποκλοπές αντιδημοκρατικές και παράνομες…. ποιοί , με ποια δικαιολογία τις ζήτησαν και τις ενέκριναν… νοσηρή φαντασία και πολιτική ανοησία… η κάθαρση είναι αγαθό υπέρτερο του απορρήτου …Φως, άπλετο φως…

Είναι οι λέξεις του Καραμανλή από τα Ανώγεια για το παρακράτος των υποκλοπών και στοιχειώνουν την ομάδα Μητσοτάκη .

Απονομιμοποιούν τον Πρωθυπουργό ως επικεφαλής αστικούφιλελευθέρου κόμματος, σαθροποιούν τις δικαιολογίες του και ανατρέπουν τους σχεδιασμούς του.

Ο -διαρκώς διασυρόμενος στη διεθνή σκηνή- Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να μιλάει για «νομιμότητα», «απόρρητο» και «άγνοια».

Η αντίδραση των εκπροσώπων και των προπαγανδιστών του, είναι για τα πανηγύρια:

-Ο Καραμανλής το πρωί είναι με τον Πούτιν , το μεσημέρι με τον Τσίπρα και το απόγευμα «κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τη κυβέρνηση», οι δημοσκόποι βρίσκουν ότι οι ψηφοφόροι αδημονούν να τον ξαναψηφίσουν και τα μακαρόνια Νο5 δεν έχουν τρύπες.

Ο Μητσοτάκης επιστράτευσε το «μαύρο πρόβατο» των Καραμανλήδων, που του έστρωσε κόκκινο χαλί στις Σέρρες.

Με αδεξιότητα και υποκρισία έπαιξε τον …Καραμανλικό, με τον λάθος Καραμανλή-που του έλεγε ότι «όλοι είναι στο πλευρό του».

Όλοι; Ακόμη και ο μεγάλος ξάδερφος;

Ή δεν κατάλαβε τι είπε από την Κρήτη, ή δεν πήρε πρέφα τι δουλειά έκαναν ο Κοντολέων με Δημητριάδη, ή απλώς δεν έχει συναίσθηση του βάρους του ονόματος που φέρει.

Οι συνήθεις γελωτοποιοί του βασιλέως κινητοποιήθηκαν για να σώσουν οτιδήποτε αν σώζεται, βρίζοντας τον Καραμανλή- παλιά τους τέχνη κόσκινο.

Στο κόλπο και ο συνήθης Λοβέρδος.

Όποια γνώμη και αν έχει κανείς για τον Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του, δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν υπήρξε πάντα όρθιος ως πολιτικός: απέναντι σε εγχωρίους και ξένους «νταβατζήδες», στα πράγματα και στους ανθρώπους.

Με όσα είπε για τις υποκλοπές και το σύστημα που τις έκανε μέθοδο διακυβέρνησης, έβαλε ψηλά τον πήχη της πολιτικής.

Καθαρές κουβέντες, καθαρές σκέψεις, καθαρές σχέσεις.

Ούτε να ανατρέψει τον Μητσοτάκη σκοπεύει- αλλιώς τώρα θα τον έκλαιγαν ήδη οι λιβανιστές του- ούτε να ιδρύσει νέο κόμμα .

Με αξιοπρέπεια θρήνησε για τη ΝΔ που δεν υπάρχει πλέον.

Η πλάκα είναι ότι κάποιοι – προφανώς και ο Μητσοτάκης- δεν είδαν στη συγκεκριμένη ομιλία τον Καραμανλή, αλλά το ενδεχόμενο επιστροφής του.

Τρομάρα τους- πρόκειται για το αντίθετο. Με την ακεραιότητα του παραταξιάρχη, ο πρώην Πρωθυπουργός αποχαιρέτησε αξιοπρεπώς το Κοινοβούλιο.

Όπως έγραψε δίπλα ο Βασίλης Σκουρής: «Η κρίση τώρα ξεκινάει στο κυβερνών κόμμα».

Στα λόγια του Καραμανλή υπάρχει ο στίχος του Ελύτη: «Εγώ φεύγω, εσείς να δούμε τώρα»…

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR