Κ. Βαξεβάνης: Να διωχθούν για ψευδορκία Τσατάνη και Ράικου για όσα κατέθεσαν σε βάρος μου

Ο εκδότης του Documento και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, στην κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ζήτησε από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου να διαβιβαστούν σε Εισαγγελέα όλα όσα θα καταθέσει στο Δικαστήριο για την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και την πρώην εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη προκειμένου να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της ψευδορκίας για όσα κατέθεσαν σε βάρος του.

Ο Κώστας Βαξεβάνης ξεκίνησε την κατάθεσή του αναφερόμενος στην εισαγγελέα Ράικου και όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2017, με τη δημοσίευση από το Documento της συγκλονιστικής αναφοράς της ανακρίτριας Ηλιάνας Ζαμανίκα σχετικά με τα ξεχασμένα έγγραφα της εισαγγελίας Διαφθοράς στη δικογραφία για τον έμπορο όπλων Θωμά Λιακουνάκο και την παραίτηση της Ράικου προτού καν κυκλοφορήσει στα περίπτερα η εφημερίδα.

Όπως ανέφερε ο Κ. Βαξεβάνης επικαλούμενος την αναφορά της ανακρίτριας Ζαμανίκα, από την Εισαγγελία Διαφθοράς δεν της είχαν παραδοθεί στοιχεία και ειδικότερα σκληροί δίσκοι σχετικά με την υπόθεση του εμπόρου όπλων Θωμά Λιακουνάκου.

Συγκεκριμένα όπως κατέθεσε ο Βαξεβάνης, «πραγματογνώμονας διαπίστωσε ότι μια σειρά από κατασχεθέντα στοιχεία και ειδικότερα σκληροί δίσκοι δεν είχαν παραδοθεί στην ανάκριση» με αποτέλεσμα η κα Ζαμανίκα να κάνει «δύο ενημερώσεις προς τους προϊσταμένους της» στις οποίες ανέφερε πως «η απόκρυψη αυτών των στοιχείων ήταν σημαντικά» και πως η μη παράδοση τους δημιουργούσε προβλήματα στην ανάκριση.

Στη συνέχεια ο Κ. Βαξεβάνης αναφέρθηκε και στην ενημέρωση που είχε ο Λιακουνάκος σχετικά με την εξέταση κρίσιμου μάρτυρα στη Γαλλία, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι πρόκειται να εξεταστεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

«Μια προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς δεν παραδίδει στοιχεία στην ανακρίτρια για να ολοκληρώσει την ανάκριση ενώ στην ίδια υπόθεση υπάρχει μια μεθόδευση που βγαίνει από το σύνηθες πλαίσιο».