Λένε πως πολεμούν το λαϊκισμό και αναδεικνύονται οι μεγαλύτεροι λαϊκιστές!

Του Βασίλη Σκουρή

Το παράδειγμα της Ισπανίας και οι έλληνες …αντιλαϊκιστές!

Όποιος ζει στην Ελλάδα έχει πληροφορηθεί από ένα μπαράζ δημοσιευμάτων, καθοδηγούμενων από το γνωστό πλέον κέντρο, πως στις εκλογές στη Μαδρίτη έχασαν οι Podemos και ο Πάμπλο Ιγγκλέσιας παραιτήθηκε. Ο Πάμπλο Ιγγλέσιας, που είναι φίλος του Αλέξη Τσίπρα, παραιτήθηκε. Και αφού ΣΥΡΙΖΑ και Podemos σημείωσαν την άνοδό τους την περίοδο των πλατειών, κατά των μνημονίων, έρχεται η ώρα και της παραίτησης του… Αλέξη Τσίπρα!

Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, από την πόρτα σου περνώ και καθαρίζεις ψάρια, αν δεν μου δώσεις έναν κιοφτέ, σου κατουρώ την πόρτα! Ή όπως έλεγε στη Βουλή για άλλο θέμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «Αραμπάδες και καρούλια/ ραπανάκια και μαρούλια/ μια παντόφλα στο κρεβάτι,/ βάσανα που ‘χει η αγάπη/ωραία που ‘ναι η Λιβαδειά/χωρίς καμιά αιτία». («Τόση ψυχεδέλεια»-συμπλήρωνε εύστοχα ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ).

Ψιλά γράμματα για προπαγανδιστές στη χώρα μας ότι στην Μαδρίτη κέρδισε ότι πιο λαϊκιστικό και επικίνδυνο υπήρχε στο πολιτικό παιχνίδι. Η Ισαμπέλ Ντίαθ Αρούθο, που κέρδισε τις εκλογές, έχτισε την καριέρα της με το διχαστικό σύνθημα «σοσιαλισμός ή ελευθερία», ενώ εκτόξευσε τη δημοτικότητά της αφήνοντας ανοιχτά στην ισπανική πρωτεύουσα εστιατόρια και μπαρ, ενώ ο κορονοϊός κάλπαζε! Η Αρούθο ανήκει στην πιο δεξιά πτέρυγα του –δεξιού- Λαϊκού Κόμματος, ενώ εκ των πραγμάτων θα πρέπει να συνεργαστεί με το ακροδεξιό Vox, προκειμένου να διαθέτει πλειοψηφία στη Μαδρίτη! Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως οι κεντροδεξιοί Ciudadanos, το ισπανικό «Ποτάμι» όπως έλεγαν στην Αθήνα το κεντροδεξιό αυτό κόμμα της Ισπανίας που δημιουργήθηκε ως αντίβαρο στους Podemos, καταποντίστηκε – όπως εδώ το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη- καθώς συγκέντρωσε 3,6% από 19,5%! Παράλληλα, με τα ακραία συνθήματά της (το «σοσιαλισμός ή ελευθερία» που μετατράπηκε στην πορεία «ελευθερία ή κομμουνισμός»!!!), η Αρούθο κέρδισε και έξι ποσοστιαίες μονάδες από τους οπαδούς του ακροδεξιού Vox!

Στη Μαδρίτη, επίσης, σημείωσαν πανωλεθρία οι σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Σάντσεθ, ενώ κερδισμένος βγήκε και ο αριστερός συνδυασμός Mas Madrid της Μόνικα Γκαρθία, που αποχώρησε από τους Podemos. Οι δε Podemos αύξησαν την δύναμή τους, έστω και λίγο, καθώς από το 5,6% πήγαν στο 7,2%!

Αυτά λένε οι αριθμοί για τη Μαδρίτη. Και όμως, στην Ελλάδα έχουμε εντελώς άλλη εικόνα, μετά τον καταιγισμό δημοσιευμάτων των κυρίαρχων μέσων και της προπαγάνδας του κυβερνώντος κόμματος.

Για τα παραπάνω, για τη νίκη της Ισπανίδας Τραμπ (όπως αποκαλείται στην πατρίδα της η Ισαμπέλ Ντίαθ Αρούθο), πανηγυρίζουν στη χώρα μας οι Έλληνες …αντιλαϊκιστές!

ΥΓ1: Στο όνομα του αγώνα κατά του λαϊκισμού, παρατηρείται η άνθηση στην Ελλάδα ενός εκ των μεγαλύτερων λαϊκιστικών κυμάτων των τελευταίων ετών! Όπως έλεγε και ο Μπερχτ: «Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι/ Κηρύχνουν τη λιτότητα/ Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα/ Ζητάνε θυσίες/ Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους/ Για τις μεγάλες εποχές που θα’ρθουν…»

ΥΓ2: Το άρθρο αυτό δεν έχει καμία πρόθεση να στηρίξει Τσίπρα ή Podemos, αλλά να καταδείξει την πραγματικότητα, που τόσο εύκολα βιάζεται.

ΥΓ3: Στο χώρο των μέσων ενημέρωσης και της διανόησης, οι μεγαλύτεροι λαϊκιστές στο όνομα της καταπολέμησης του …λαϊκισμού δεν ανήκουν στο χώρο της δεξιάς. Είναι πρώην «σημιτικοί», που στήριξαν με πάθος Σαμαρά – Βενιζέλο και τώρα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του «μητσοτακισμού»!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR