Μάρι Δασκαλαντωνάκη: «Το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό»

“Εκτιμάμε ότι το 2023 θα είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό», αναφέρει στο «b.s.» η διευθύνουσα σύμβουλο του ομίλου Grecotel, Μάρι Δασκαλαντωνάκη. «Ηδη καταγράφεται σημαντική αύξηση κρατήσεων σε σχέση με το 2022, ενώ τη μεγαλύτερη δυναμική βλέπουμε σε αυτή τη φάση από τη γερμανική και τη βρετανική αγορά».

Ο όμιλος Grecotel διαθέτει χαρτοφυλάκιο 40 ξενοδοχείων ανά την Ελλάδα και συνεχίζει σταθερά να αναπτύσσεται με τη δημιουργία νέων και την αναβάθμιση υφιστάμενων μονάδων. Η τελευταία προσθήκη, μόλις στις 31 Δεκεμβρίου του 2022, ήρθε στην Αθήνα με το «The Dolli at Acropolis», το boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων στην οδό Μητροπόλεως 49 και Καπνικαρέας, στην καρδιά της παλιάς Αθήνας, εκεί όπου στο παρελθόν στεγαζόταν ο παλιός Χυτήρογλου.

Εχοντας ολοκληρώσει μια σεζόν με υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της και συνεχιζόμενες επενδύσεις σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, ο όμιλος Grecotel θα ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης και το 2023.

Σύμφωνα με την κ. Δασκαλαντωνάκη, «η ισχυρή ζήτηση για ποιοτικές διακοπές και η σχέση τιμής με αξία είναι ο κινητήριος μοχλός της ανάπτυξης του ομίλου και για το 2023. Το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει σημαντικές αναβαθμίσεις και νέα προϊόντα στα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα και περαιτέρω ανάπτυξη των brands».

Το νέο του ταξίδι στις ξένες αγορές με σημαντική ζήτηση ήδη έχει ξεκινήσει και το «The Dolli at Acropolis», στο λαμπρό Μέγαρο Καλλιμασιώτη που κατασκευάστηκε τo 1925, σχεδιασμένο από τον Ανδρέα Κριεζή και χρειάστηκε πέντε χρόνια επίπονης ανακατασκευής.