Μαθήματα Τρομοκρατίας- Τα εγχειρίδια των νεοναζιστών

Του Νίκου Λακόπουλου

“Μην αφήνει τις κάμερες να σε καταγράψουν.  -Να περπατάς αλλιώτικα από ότι περπατάς κανονικά. -Μη κρατάς σουβενίρ της δράσης σου. -Μη δείχνεις υπόπτως ευτυχής! -Μην εμπιστεύεται κανέναν”. Η «Combat 18 Hellas» και οι Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές μαζί με άλλες οργανώσεις όπως η Ομερτά από καιρό είχαν αναπτύξει ανενόχλητη δράση στο Ιντερνετ εκπαιδεύοντας στον ανταρτοπόλεμο με εγχειρίδια όπως το “Ελληνικό Εγχειρίδιο για την Άρεια Επανάσταση”, το«Πρακτικό Εγχειρίδιο Αυτοπροστασίας», ο Κώδικας Τιμής του Εθνικοσοσιαλιστή και το «Εγχειρίδιο του Εθνικοσοσιαλιστή Πολιτικού Στρατιώτη».

«Είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείς από το αίμα αν πέσει πάνω σου. Ακόμα και το στεγνό καθάρισμα δεν το απομακρύνει πλήρως. Αν βρεθείς κοντά σε κάποιον που έφαγε γροθιά ή μαχαιρώθηκε, θα ψεκαστείς παντού από λίγα λεπτά σταγονίδια αίματος!. Να καθαρίζεις τα ρούχα, γιατί η σκόνη μπορεί να αποκαλύψει πού ήσουν, και τα μπαστούνια από ίχνη δέρματος, μαλλιών, αίματος από το κρανίο, ακόμα και δοντιών των θυμάτων».

Το εγχειρίδιο του  ναζί- στρατιώτη

Το «Εγχειρίδιο του Εθνικοσοσιαλιστή Πολιτικού Στρατιώτη» που κυκλοφορεί σε αγγλική μετάφραση το ιντερνετικό περιοδικό «Ομερτά» δίνει σαφείς οδηγίες για την εξολόθρευση των εχθρών του εθνικοσοσιαλισμού. Το “χάντμπουκ» της τρομοκρατίας προτείνει ένα τέτοιο έξυπνο όπλο αλλά προσοχή: ένα μπαστούνι μπέιζ μπολ θα μπορούσε να έχει ίχνη από το κρανίο που χτύπησε δέρματος, μαλλιών, αίματος ή δοντιών. Πρέπει να πετιέται. 

Ο σωστός «πολιτικός στρατιώτης» κάνει βάρη δυο φορές την εβδομάδα. Η εκπαίδευση στοχεύει στο να μην αφήνει ίχνη που μπορεί να βρει η αστυνομία σε γυαλί, ξύλο ή τα ρούχα.

«Να πλένεις τον εξοπλισμό σου μετά τη δράση. Να κάψεις ή να ξεφορτωθείς παπούτσια,  σακίδια, κουκούλες, εξοπλισμό. Μην επιστρέφεις στον τόπο δράσης. Μην δείχνεις υπόπτως ευτυχής ή κουρασμένος. Το να φοράς full face και γάντια αν είναι αναγκαίο. Ένας skinhead με μουστάκι είναι διαφορετικός από ένα με ξυρισμένο κεφάλι. Τα τηλέφωνα είναι δηλητήριο. Είναι σα να ενεργοποιούν την παρακολούθηση στο άκουσμα ορισμένων λέξεων!”.

Ο «Κώδικας Τιμής του Εθνικοσοσιαλιστή» απευθύνεται σε «πολεμιστές κι όχι σε ανθρωπάκια του καναπέ». Το πρώτο βήμα είναι το γυμναστήριο. «Πάρε ένα σάκο μποξ. Οι σάκοι πυγμαχίας είναι φτηνοί και -σαν τους αράπηδες- μπορείς να τον κρεμάσεις».

«Η νεοτρομοκρατία στηρίζεται στην εξέλιξη των τεχνολογικών συστημάτων». Οι παραδοσιακοί ωτακουστές, οι φυσικές παρακαλουθήσεις, οι μεταμφιέσεις ξέφτισαν. Ο ξύλινος λόγος των προκηρύξεων θεωρείται τετριμμένος. Στο μεταμοντέρνο κόσμο κάθε τεχνολογικό επίτευγμα αποτελεί ένα φονικό όπλο στα χέρια ενός τρομοκράτη».

Η νέα τρομοκρατία δεν έχει στόχους πολιτικούς, αλλά «τυφλά χτυπήματα». «Το σύστημα είναι ένα αδιαίρετο όλον» διαβάζουμε στην ‘Εισαγωγή στη Νεοτρομοκρατία. Ολοφάνερα νοσεί. Η θεραπεία είναι η καταστροφή του. Ο νεοτρομοκράτης είναι ένας γκουρού των πόλεων. Αιματοκυλίζοντας μεθοδεύει την άνοδό του στην επιφάνεια της θάλασσας, βυθίζοντας και πνίγοντας όσους κολυμπούν μαζί του. Μισεί την πλειοψηφία που μπορεί να απολαμβάνει ότι αρέσκεται ο ίδιος. Γι’ αυτό αποφεύγει τη συμμετοχή σε πλειοψηφικά κινήματα. Ο μοναχικός λύκος του περιθωρίου ανάγεται σε επαναστατικό πρότυπο αφοσίωσης και ασκητισμού. Ο νεοτρομοκράτης ασκητής επιθυμεί να διδάξει το θέλημά του, δεν θέλει να εξηγήσει».

Ο «Κώδικας Τιμής του Εθνικοσοσιαλιστή απευθύνεται σε «πολεμιστές κι όχι σε ανθρωπάκια του καναπέ». Το πρώτο βήμα είναι το γυμναστήριο. Ο εθνικοσοσιαλιστικός ακτιβισμός είναι μυστικός και συνωμοτικός. Μπορεί να είναι δράση «μοναχικού λύκου» ή ενός πυρήνα «συναγωνιστών». Υπάρχει όμως και μια τρίτη πρακτική. Η διείσδυση, ο «εισοδισμός» σε άλλες οργανώσεις, ακόμα και αντίθετες με σκοπό την διάλυση τους. Το εγχειρίδιο συμβουλεύει τους εθνικοσοσιαλιστές αν π.χ. είναι καθηγητές να μην μιλάνε ανοιχτά, αλλά τεχνηέντως να περνάνε τις θέσεις τους για ζητήματα όπως το Ολοκαύτωμα.

Το «Πρακτικό Εγχειρίδιο Αυτοπροστασίας», πάλι έκδοση των Α.Μ.Ε. δίνει οδηγίες στο τι πρέπει να κάνει κάποιος που θα συλληφθεί και τι –δεν- θα πει στην ανάκριση. Τα γυαλιά κολυμβητηρίου ενδείκνυνται για τα δακρυγόνα. Έρευνα νύχτα χωρίς παρουσία δικαστικού λειτουργού απαγορεύεται. Μην επιχειρείτε να πιάσετε δακρυγόνο με γυμνά χέρια.

«Όλοι τους θυμούνται με τρόμο τα τρία γράμματα που τους κάνουν να πετάγονται στον ύπνο τους κάθε λίγο και λιγάκι…  Σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη, Ρόδο, Κύπρο, έχουν νιώσει για τα καλά την καυτή ανάσα μας στο σβέρκο τους. Αν οι κοπρίτες που καταφεύγουν στα στέκια και τις καταλήψεις δεν τα εγκαταλείψουν εθελούσια, τα ντουβάρια- ναρχικοί θα λιώνουν κάθε λίγο και λιγάκι και πάλι από την αρχή. Μυστρί, πηλοφόρι, δοκάρια, μπογιές, σιδερένια ρολά και θα κλειδαμπαρώνεστε πάλι μέσα σαν καλές κοτούλες που είστε.
ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΠΡΕΖΑ-ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΟΥΡΟΥΤΙ!
ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΙΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Ο «Ριζοσπαστικός Εθνικισμός τοποθετείται οργανικά πέρα από τα τείχη της αριστεράς και της δεξιάς. Απευθύνεται σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και προτρέπει τα ίδια τα άτομα να γκρεμίσουν τα τείχη που τους κρατούν απαθείς, υστερόβουλους και θωρακισμένους με πλαστές ανάγκες στο αόρατο κλουβί της εβραιοκαπιταλιστικής τυραννίας. Ο Ριζοσπάστης Εθνικιστής είναι θύτης. Αριστερά και δεξιά αποτελούν “χωρικούς” ορισμούς οι οποίοι αποτελούν εχθρούς της ελευθερίας».

Οι Compat 18 και οι «Μαιάνδριοι Εθνικιστές»

Το ελληνικό e-zine «Ομερτά» γράφει ότι  «η Combat 18 είναι η ακέφαλη αντίσταση. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχουν μέλη ούτε κατάλογοι (καταστικά / καταστατικά ονομάτων) και εντολές για να περαστούν στους από κάτω (ή να διαβιβαστούν μόνο!). Ο τρόπος δράσης/ακτιβισμός της Combat 18 οδηγείται απο την ατομική πρωτοβουλία και την οργάνωση σε χαμηλότερο επίπεδο. Ο όρος ”Ακέφαλη Αντίσταση”δεν συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν αρχηγοί / υφιστάμενοι, αλλά ότι είναι προτιμότερο και ευθύνη του καθενός να αναλάβει ηγετικό ρόλο και να κάνει ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η επιβίωση του πολιτισμού μας».

Το ελληνικό εγχειρίδιο για την Άρεια Επανάσταση που σήμερα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από την ΑΜΕ, τους «Ανένταχους Μαιάνδριους Εθνικιστές» χρησιμοποιεί ως  κακό παράδειγμα τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που «πιάστηκαν στον ύπνο». Είναι ένα «εγχειρίιο βιωματικών εμπειριών των μαχητών μας (ΑΜΕ) για τους νέους και όχι μόνο, συναγωνιστές που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον Ριζοσπαστικό Εθνικισμό» που στρέφεται εναντίον της  ‘χίπικης ντακότας» με ακριβείς συμβουλές: για τρομοκρατία:

-Οι «αόρατοι πυρήνες» αποτελούνται από 2-5 μέλη, αλλά στις επιθέσεις κατά φυλασσόμενων στόχων απαιτείται η εμπλοκή περισσότερων. Οι ενέργεις σαμποτάζ κατά του εχθρού μπορούν να γίνουν και από «μοναχικούς λύκους».Οι «μοναχικοί λύκοι» υπερπηδούν το ρίσκο των παρακολουθήσεων και των ρουφιάνων. Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι το επαναστατικό κίνημα πρέπει να είναι δικτυωμένο με τον κόσμο της παρανομάις και του εγκλήματος.