Μαρία Σπυράκη: Μαξιλάρι

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος
Η Μαρία -παρότι και άλλος ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε βρεθεί στη θέση της- είχε την ατυχία να κρεμαστεί ντουέτο με την Καϊλή στα μανταλάκια. Επειδή ο Μητσοτάκης είναι ανάλγητος μπροστά στο συμφέρον του, θα επιστρέψει στο μαξιλάρι της…

Αν η δημοσιογραφία οδηγεί παντού, αρκεί να την εγκαταλείψεις έγκαιρα, η παραίτηση από την ασυλία ευρωβουλευτή που οδηγεί;

Η Μαρία Σπυράκη, αποποιούμενη την ασυλία της -την άρση της οποίας ζήτησε ο Ευρωπαίος γενικός εισαγγελέας- οδηγείται στο τέλος των ονείρων της για πολιτική μεταφύτευση από το Στρασβούργο στη Θεσσαλονίκη.

Με τη δήλωση «παραιτούμαι από την ασυλία», αποχαιρέτησε την Αλεξάνδρεια της πολιτικής που χάνει.

Η «Λαρισαία» της Σπουδάζουσας του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στον Καραμανλή και θριάμβευσε ως υποψήφια του Μητσοτάκη.

Επιβεβαίωσε το ρόλο της τηλεόρασης στη σύνθεση των αντιπροσωπευτικών σωμάτων του κοινοβουλευτισμού.

Ανήκει στους τηλε-προπαγανδιστές του Μνημονίου, υπέρ του οποίου «έπαιρνε ειδήσεις στο μαξιλάρι της»- για να μην κόψει η σούπα της επιβολής του.

Ανταμείφθηκε από το εκλογικό σώμα με 320.000 σταυρούς. Τρίτη μετά τον Κυμπουρόπουλο, που σπονσάριζε προσωπικά ο Μητσοτάκης και τον Μεϊμαράκη, που ήταν πρώην αρχηγός του κόμματος.

Η χρησιμότητά της ως ευρωβουλευτής ήταν ότι στο Μακεδονικό, έκανε το βαποράκι ανάμεσα στον Μητσοτάκη και τον Ζάεφ.

Όταν ο πρόεδρος της ΝΔ τον εκλιπαρούσε να μην συμφωνήσει λύση με τον Τσίπρα, αλλά να τον περιμένει.

Η Σπυράκη άλλαξε πίστα και έραβε ταγιέρ για υπουργοποίηση στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, ως εκπρόσωπος της Α’ Θεσσαλονίκης.

Κόντρα στην, ανεβασμένη τελευταία, Έλενα Ράπτη – την αντι-Καϊλή του Λευκού Πύργου και πρώτη διδάξασα της απήχησης που έχουν οι ξανθιές στο εκλογικό σώμα.

Αλλά -όπως τραγουδάει ο Στόκας- «εκεί που δεν το περιμένεις…» κάτι θα έλθει να σε βρει. Στο τραγούδι είναι η αγάπη.

Στην πολιτική σταδιοδρομία της κυρίας, είναι η κοινοτική Επιτροπή ελέγχου της διαφθοράς – που ζητάει πίσω όσα λεφτά του κοινοτικού προϋπολογισμού χάθηκαν εξ αίτιας της.

Η μέθοδος της «υπεξαίρεσης δια των βοηθών» είναι εκτεταμένη σε ευρωβουλευτές του Νότου και των ανατολικών χωρών.

Ενισχύουν το πορτοφόλι τους παρακρατώντας, αμοιβές των συνεργατών τους – την πληρωμή των οποίων, για ένα περίεργο λόγο, το Ευρωκοινοβούλιο αναθέτει στα μέλη του.

Η Σπυράκη λέει πως ότι έγινε, αφορά τον «αλλοδαπό συνεργάτη της». Η ίδια δεν έβαλε ούτε ευρώ στην τσέπη.

Η Εύα Καϊλή πάλι, είναι πρόθυμη να επιστρέψει τα εκατό χιλιάρικα που της ζητούν. Λεφτά υπάρχουν.

Η Εύα βρίσκεται στη φυλακή και οι δικηγόροι της εμφανίζουν τις βαλίτσες σαν τον φούρνο του Χότζα: από την ίδια στον πατέρα της, από αυτόν στον Φρανσέσκο και από εκεί στον Παντζέρι…

Η Μαρία -παρότι και άλλος ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε βρεθεί στη θέση της- είχε την ατυχία να κρεμαστεί ντουέτο με την Καϊλή στα μανταλάκια.

Επειδή ο Μητσοτάκης είναι ανάλγητος μπροστά στο συμφέρον του, θα επιστρέψει στο μαξιλάρι της…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR