Μετά τον Βαξεβάνη, ο Παπαχρήστος: Η βία κατά δημοσιογράφων και η επιλεκτική ευαισθησία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Μετά τον τραμπουκισμό κατά  του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη,  από κάποιον  το όνομά του οποίου υπήρχε  στη  λίστα Λαγκάρντ, που αποκάλυψε,  νέο θύμα βίας ήταν  ο δημογράφος και  σύμβουλος έκδοσης των «Νέων», Γιώργος Παπαχρήστος.

Ένας εφοπλιστής που έχει απασχολήσει τις αρχές και την επικαιρότητα και  οι μπράβοι του τον έστειλε στο νοσοκομείο και απείλησε  τη ζωή του- μπροστά σε κόσμο. Προφανώς   δεν του άρεσε ο τρόπος που κάνει τη δουλειά του.

Κανείς από τους  δράστες των δυο περιστατικών δεν έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής, από το κράτος στο οποίου βασιλεύει ο νόμος και  η τάξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ούτε ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να στηλιτεύει τα  δυο περιστατικά, όπως δεν το  έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του.

Η διαφορά είναι ότι τα κόμματα τους, ενώ ορθώς εξέδωσαν ανακοίνωση για να καταδικάσουν τον παλικαρά που χτύπησε τον  Γιώργο Παπαχρήστο, δεν είπαν λέξη  για τον τραμπουκισμό κατά του Κ. Βαξεβάνη.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα  καταδίκασαν και τις δυο επιθέσεις-  και ο Βαξεβάνης στάθηκε στο πλευρό του Παπαχρήστου.

Η επιλεκτική αντιμετώπιση της βίας  κατά δημοσιογράφων από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενθαρρύνει τους θρασύδειλους,  που δεν  μπορούν να αντιμετωπίσουν με απαντήσεις του τη δουλειά των δημοσιογράφων και καταφεύγουν στη βιοπραγία για να τους φιμώσουν.

Καθόλου υγιής λειτουργία για μια κυβέρνηση  και ένα κόμμα που οφείλουν να προστατεύουν  στοιχειώδη δημοκρατικά  αγαθά  στη χώρα για όλους…

Γ.Λ.