Μητροπολίτης Αμβρόσιος: ‘Αίμα και πυρ”, μίσος και κακία

Του Νίκου Λακόπουλου

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος από το Οικοτροφείο της “Ζωής” εντάχθηκε ακόμα διάκονος στην Αδελφότητα “Παναγία η Χρυσοπηγή” για να γίνει επί Χούντας, το 1968, ιεροκήρυκας της Χωροφυλακής με το βαθμό του μοιράρχου πριν γίνει ταγματάρχης κι αποστρατευθεί το 1976 με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Δεν κρύβει τα αισθήματά του για την Χρυσή Αυγή που θεωρεί “γλυκειά ελπίδα” για την Ελλάδα, αφού μάλιστα εγκαινίασε και τα γραφεία της στο Αίγιο. Ούτε το μίσος εναντίον των μεταναστών που “επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες» και “μολύνουν” τη χώρα.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 δημοσίευσε σε προσωπικό του ιστολόγιο ένα άρθρο με τίτλο “Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια: Φτύστε τους!” προτρέποντας τους “υγιείς” ανθρώπους, να αποδοκιμάσουν τους ομοφυλόφιλους. Στις 15 Μαρτίου 2018 αθωώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου και δήλωσε ότι εάν του δυνόταν η ευκαιρία θα πυροβολούσε ομοφυλόφιλους αν είχε τουφέκι ή του το επέτρεπε ο νόμος.

Τώρα στράφηκε κατά της ¨Κόκκινης Χούντας” -που είναι η κυβέρνηση- και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού: «Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού. Στα 80 χρόνια της ζωής μου δεν ενθυμούμαι ποτέ μία τέτοια γενική καταστροφή στην Ελλάδα μας.Ας μη ξεχνάμε ότι πέρα από τις καταστρεπτικές αυτές φωτιές, στη Χώρα μας συμβαίνουν ακόμη πολλά άλλα περίεργα φαινόμενα!  Κεραυνοί π.χ. δολοφονούν αθώους διαβάτες στη μέση του δρόμου! Κεραυνοί επίσης καταστρέφουν ένα Πούλμαν, το οποίον γεμάτο με επιβάτες κινείται στο δημόσιο δρόμο! Επιβάτης πάλιν από κεραυνό δολοφονείται πάνω στο μηχανάκι του, καθώς κινείται επίσης σε δημόσιο δρόμο! Περίεργα φαινόμενα, λοιπόν, συμβαίνουν στις ημέρες μας! Και αυτομάτως στη σκέψη μας αναδύεται το ερώτημα: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα περίεργα και ανεξήγητα φαινόμενα;».

Η απάντηση είναι στην Αγία Γραφή σε  ένα κείμενο του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο. Σύμφωνα με το Άγιο Πνεύμα, σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστροφικές φωτιές, σύνεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τόν ουρανό!

Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση  του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού; Ποιός άλλος;  Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του; Ο Αλέξης Τσίπρας και όλοι οι άλλοι άθεοι Συνεργάτες του είναι οι υπαίτιοι της γενικής καταστροφής! Η μεγάλη πυρκαΐά ξεκίνησε από ένα κεραυνό στα Γεράνια ‘Ορη! Είναι ένα καθαρό μήνυμα του Ουρανού!» γράφει.

Μετά την αθώωσή του από το Πλημμελιοδικείο Αιγίου ασκήθηκε έφεση από τους μηνυτές για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014, για την καταπολέμηση του ρατσισμού (ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος) και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι  σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Πλην όμως κατά τον Μητροπολίτη «η Ιερά Σύνοδος είναι πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, την κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία» όπως δήλωσε παλιότερα. Και πάνω από όλα η Αγία Γραφή που είναι σαφής όταν μιλάει για τον …Αλέξη Τσίπρα: “Καὶ δώσω τέρατα ἐν τῷ οὐρανῷ ἄνω καὶ σημεῖα ἐπὶ τῆς γῆς κάτω, αἷμα καὶ πῦρ καὶ ἀτμίδα καπνοῦ·  ὁ ἥλιος μεταστραφήσεται εἰς σκότος καὶ ἡ σελήνη εἰς αἷμα πριν ἢ ἐλθεῖν την ἡμέραν Κυρίου την μεγάλην καὶ ἐπιφανῆ. Καὶ ἔσται πᾶς ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου σωθήσεται”.

Δεν είναι μόνον ότι ο Θεός του Αμβρόσιου στάζει μίσος, αίμα και πυρ και μας τιμωρεί για την αθεΐα του Αλέξη Τσίπρα. Είναι που απειλεί την Δημοκρατία -που εν προκειμένω εμφανίζεται ως πηγή των δεινών που ο Τιμωρός Θεός -του Αμβρόσιου-  θα καταστρέψει με αίμα. Όπως ο ναζισμός.

Υπάρχει όμως ένα ενδεχόμενο που δεν αντιλαμβάνεται ο μητροπολίτης: ο Θεός να υπάρχει, να είναι πράγματι καλός και παντοδύναμος και …δημοκράτης. Να κάψει δηλαδή τον ίδιο με άλλα τέρατα από τον Ουρανό ή έστω με μια καταδίκη από την Δικαιοσύνη που προς το παρόν τον αθώωσε αν και “θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Αν, βέβαια, υπάρχει, Δικαιοσύνη κι αν δεν είναι η Ιερά Σύνοδος “πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, την κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία», αλλά το αντίθετο. Αν υπάρχει ένας ….χριστιανός εισαγγελέας σ΄αυτό τον τόπο που εκτός από την Αγία Γραφή διαβάζει και τον Ποινικό Κώδικα που δεν αφορά μόνο τους κοινούς θνητούς, αλλά και τους “αγίους” εκπροσώπους ενός δικού τους Θεού που θέλουν πυρ, αίμα και μίσος.