Μια έρευνα που εκθέτει, εκτός του Alpha, όλο το χώρο των δημοσκοπήσεων

Του Άκη Κοσώνα

Ποιοί είναι αυτοί, ρε παιδιά του Alpha; Που τους βρήκατε;

Μια χαρά κανάλι με τα υπέρ και τα κατά του, πως μπλέξατε με εταιρεία που βγάζει τη μέρα της πλήρους καταστροφής λόγω χιονιού την κυβέρνηση να προηγείται της αντιπολίτευσης με 15%; 

Bέβαια και δική σας ευθύνη η επιλογή της μέρας, κάτι που σας εκθέτει βαριά, μια και θα μπορούσε να κάνει υπομονή η ανάδειξη της «έρευνας». Να βγει τέλος εβδομάδας, ή την άλλη εβδομάδα, αν έπρεπε σώνει και καλά να βγεί. Κανονικά θα έπρεπε να επιστραφεί ως απαράδεκτη και υπονομευτική για το κύρος του καναλιού.

Με το απλό επιχείρημα ότι και ο Κυριάκος με τo αρμόδιο think tank του να έκανε την έρευνα, 15% διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έβγαζε! Θα το πήγαινε περί το 9-10%. Ώστε να γίνεται σχεδόν πιστευτό.

Αμ το άλλο; Θα ανατρίχιασαν από την υπερβολή εκεί στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ  που τους βγάζει να παίρνουν ίδια ποσοστά με τον ΣΥΡΙΖΑ : 17% και οι δύο στην «πρόθεση ψήφου», περί το 20% στην «εκτίμηση ψήφου». Διότι σου λένε, είπαμε ρε παιδί μου έχουμε άνοδο μετά την εκλογή Ανδρουλάκη αλλά μην το τερματίσουμε κιόλας! Να το πάμε σιγά σιγά μη φοβηθεί ο κόσμος και μπερδευτεί ακόμα χειρότερα.

Αλλά προφανώς δεν τους ρώτησαν. Σου λέει ο επιστήμων ρίξε ένα 17%, ένα 20% να υπάρχει και να τους πάμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα «θα τα βρει η υπερεσία» που λέει ο λαός. Χάϊ πράγματα. Ανεβασμένα. Δεν τα έχει κάνει καμιά εταιρεία, ούτε κάτι περίεργες από το βόρειο Ελλάδα που επιστράτευε παλιότερα η ΝΔ για κλίμα. Κι αυτές, 32% έναντι 17% δεν δίνανε.

Αλλά ο καθείς ανάλογα με τις ανάγκες του. Σοβαρά τώρα, ποιος έχει ξαναδεί πολιτική έρευνα αυτής εταιρείας; Τώρα πως βρήκε άκρη στον Alpha και έκλεισε δουλίτσα, God knows.

Σίγουρα πάντως κατάφερε κάτι : Να παρακολουθούν όσοι έβλεπαν Alpha με ανοιχτό το στόμα από την έκπληξη τη ΝΔ τη μέρα της καταστροφής που ξεκίνησε από τη Δευτέρα να καλπάζει. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά τον πρωθυπουργό να έχει θετικές γνώμες 35%, ουδέτερες 29% και αρνητικές 36%.

Δηλαδή οι αρνητικές να είναι σχεδόν ίσες με τις θετικές, ενώ οι ουδέτερες που υπογείως λειτουργούν ως σιλωαμική δεξαμενή να αφήνουν περιθώρια βελτίωσης. Δηλαδή αν δεν γινόταν το χάος του χιονιά και το μπάχαλο κρατικής μηχανής-Αττικής Οδού, που θα ήταν οι θετικές για τον πρωθυπουργό;

Φυσικά δεν παρέλειψε να καταγράψει με άθλια ποσοστά αποδοχής τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ : 13%. Με παράλληλη εύλογα σαρωτική απόρριψη (57%) και ποσοστό ουδετερότητας 30% , που όσο και να βελτιωθεί για τον Αλ. Τσίπρα, άντε να τον πάει στο 20-25% θετικής γνώμης : Το μπετόν του 57% αρνητικής γνώμης είναι αδιαπέραστο.

Απίστευτα πράγματα. Άραγε πως αισθάνονται τα έμπειρα και ικανά στελέχη του Alpha για όλα αυτά; Διότι όλοι του χώρου και της δουλειάς  είμαστε, καταλαβαίνουμε τι πώς παίζεται, αντιλαμβανόμαστε τις όποιες ανάγκες, αλλά όσο μπορούμε τουλάχιστον δεν το ξεφτιλίζουμε.

Κι όταν επιλέγεις να παίξεις τέτοιο θέμα είσαι διαρκώς έκθετος τόσο στο χώρο όσο και στους τηλεθεατές σου:  «Καλά ρε παιδιά, το χάος και την αγανάκτηση του κόσμου δεν τα είδατε;» Κι αν τα είδατε πως τα αγνοήσατε;        

Το πιο ελαφρύ αμάρτημα του Alpha : Λάθος timing. Το πιο βαρύ : Άστο καλύτερα. Όσο για την εταιρεία…

ΑΠΟ ΤΟ TVXS