Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή κ. Άδωνι Γεωργιάδη για ένα τέτοιο ατόπημα

Ατόπημα εκ προμελέτης και συνειδητή αποδόμηση των κρατικών υπηρεσιών καταδεικνύουν οι ενέργειες του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη  στην υπόθεση «TurkAegean».

Συγκεκριμένα ο ιστοσελίδα ΟmegaPress αποκαλύπτει πώς η σημερινή κυβέρνηση και ο Άδωνις Γεωργιάδης προσωπικά ευθύνονται για την διάλυση της ειδικής επιτροπής του ΥΠΕΞ που είχε συσταθεί για την παρακολούθηση των εμπορικών σημάτων, κυρίως δε εκείνων που πιθανόν να είχαν επιπτώσεις και να προκαλούσαν επιπλοκές σε εθνικά ζητήματα.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της επιτροπής αυτής που είχε συσταθεί, Γιάννης Μπράχος, με δήλωση του στην εν λόγω ιστοσελίδα εξηγεί πώς έχουν τα πράγματα και αποκαλύπτει ποιοι ευθύνονται για την νέα εμπλοκή με την κατάθεση εμπορικού σήματος από την Τουρκία με την επωνυμία» TurkAegean”.
 
Η δήλωση του  Γιάννη Μπράχου έχει ως εξής:

«Στη διάρκεια της θητείας της προηγούμενης κυβέρνησης η ΓΓ ΔΟΣ του Υπουργείου Εξωτερικών η ΓΓ Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης είχαν προβλέψει τον καθημερινό έλεγχο των αιτήσεων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό (EUIPO) και στον Διεθνή Οργανισμό (WIPO), προκειμένου να παρακολουθούνται τυχόν αιτήσεις για σήματα με χρήση όρου εθνικού ενδιαφέροντος. Προφανώς μετά την πολιτική επιλογή παγώματος της λειτουργίας της Επιτροπής Ειδικών για τα σήματα στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, κρίθηκε περιττή η σχετική διαδικασία, ενώ η αρμοδιότητα για τα εμπορικά σήματα μεταφέρθηκε πρόσφατα στον εποπτευόμενο φορέα από το Υπουργείο Ανάπτυξης Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

»Η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων του Υπουργείου Ανάπτυξης  επιβεβαιώνει τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης στο χειρισμό του θέματος και επιπρόσθετα θέτει το ερώτημα κατά πόσον παρακολουθούνται σήμερα τυχόν σήματα που κατατίθενται από εταιρείες με χρήση όρων εθνικού ενδιαφέροντος στον Ευρωπαϊκό και Διεθνή Οργανισμό Πιστοποίησης Σημάτων».