Μιντιακή θύελλα κατά Μητσοτάκη: Η ευρωπαϊκή πολιτική τάξη δεν τον θέλει, όσο και τον Ορμπάν

Τον αποκαθηλώνουν, με στοιχεία, σε ότι αφορά την οικονομία, τις υποκλοπές, τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και την ασυδοσία της δυναστείας του…

Για την Ελλάδα είναι πρωτοφανές, στα χρόνια που μετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση: ουδέποτε στα εκλογικά χρονικά της, το κλίμα ήταν τόσο εχθρικό στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για απερχόμενη κυβέρνησής της.

Κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη -και το ίδιο κλίμα υπάρχει και πέραν εκείθεν του Ατλαντικού. Ότι θα προτιμούσαν να απαλλαγούνε από τη παρουσία του ανάμεσά τους προκύπτει με σαφήνεια από τρεις ενδείξεις-

Πρώτη ένδειξη, το εχθρικό κλίμα σε όλες τις δυτικές κυβερνήσεις κατά του απερχόμενου Έλληνα Πρωθυπουργού. Ακόμη και από κόμματα ιδεολογικά συγγενή με τη ΝΔ.

Ολοι απέφυγαν να τον καλέσουν στις χώρες τους όσο πλησίαζαν οι ελληνικές εκλογές και ουδείς δέχθηκε να επισκεφθεί την Ελλάδα για να τον στηρίξει.

Ακόμη και ο ανθέλληνας Βαυαρός Μ. Βέμπερ με τις περίεργες «σιρμαγιές» μαζί του εξαφανίσθηκε. Ούτε καν ο Μαργαρίτης Σχοινάς εμφανίσθηκε δίπλα του προεκλογικά, εκ μέρους της Κομισιόν.

Από την Κύπρο ο τέως πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης αποκάλυψε την ενδοτική, έναντι των ΗΠΑ, συμπεριφορά Μητσοτάκη στο Αιγαίο και το Κυπριακό , μιλώντας σε φίλο του εκδότη. Αλλά και ο σημερινός Ν. Χριστοδουλίδης τον κρατάει σε απόσταση.

Εκτός Ένωσης, η διοίκηση Μπάιντεν έκοψε τις επαφές μαζί του, ενώ στη Μεγάλη Βρετανία ο Ρ. Σούνακ τον απέφυγε ακόμη και όταν βρισκόταν στο Λονδίνο.

Μόλις πρόσφατα στο Ρέκιαβικ, στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ ,ουδείς ξένος ηγέτης-πλην του οικοδεσπότη- δέχθηκε να συναντηθεί με την οιονεί απεσταλμένη του Κατερίνα Σακελλαροπούλου που παρέστη εκ μέρους της Ελλάδας.

Ο μόνος Έλληνας πολιτικός που είχε προεκλογικά επαφές με την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, είναι ο Αλέξης Τσίπρας που είχε στο Βερολίνο συνομιλίες με τον καγκελάριο Σολτς και έχει την ολόθερμη υποστήριξη των κυβερνήσεων της Ιβηρικής Χερσονήσου. Όπως έχει και την προσδοκία των Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος να κερδίσει τις εκλογές.

Δεύτερη ένδειξη: ο καταιγισμός των ερευνών της δημοσίευσης αρνητικών στοιχείων από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην κορυφή βρίσκεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που κατήγγειλε τις παραβιάσεις του κράτους Δίκαιου και τη συμπεριφορά Μητσοτάκη και των υπουργών του στη δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, αλλά και έναντι των Επιτροπών του Κοινοβουλίου.

Η Κομισιόν συμπίπτει με τον ΟΟΣΑ ότι το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων μειώθηκε το 2022, παρά τους ψευδείς ισχυρισμούς του Μητσοτάκη ότι αυξήθηκε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δημοσίευσε προεκλογικά έκθεση για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το επικυρώνουν διεθνείς οργανισμοί , ΜΚΟ και φορείς υπεράσπισης του ευρωπαϊκού Κεκτημένου, κοινοτικοί επίτροποί, εκπρόσωπο του ΟΗΕ.

Οι Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα απογύμνωσαν για μια ακόμη φορά τη συμπεριφορά Μητσοτάκη στην ενημέρωση, κατατάσσοντας την Ελλάδα 107 διεθνώς.

Τρίτη και πιο θεαματική ένδειξη: τα μεγάλα διεθνή δημοσιογραφικά δίκτυα, οι πιο έγκυρες εφημερίδες της Ευρώπης και των ΗΠΑ, κάνουν αυτό που για λόγους διπλωματικού τακτ δεν μπορούν να κάνουν επίσημα οι κυβερνήσεις: αποκαθηλώνουν το αφηγήματά Μητσοτάκη παντού.

Στιγματίζουν διαρκώς τη συμπεριφορά του, ειδικά στις υποκλοπές που τον θέτει εκτός ευρωπαϊκής Οικογένειας όσο και τον Ορμπάν.

Μόνο το τελευταίο 15νθήμερο υπήρξαν αποκαλυπτικά δημοσιεύματα εναντίον του στα πιο έγκυρα ευρωπαϊκά και αμερικανικά ΜΜΕ. Μετρείστε: Politico, Euroactive,
New York Times, Wall Street Journal, TAZ, Euronews , Monde, BBC, Euronews. El Pais, Financial Times
, η -αυστριακή-Wiener Zeitung και πολλά ακόμη.

Στον διεθνή ενημερωτικό ουρανό, εξελίσσεται κυριολεκτικά μιντιακή θύελλα κατά των πεπραγμένων της κυβέρνησής του. Δεν υπάρχει προηγούμενο.

Τον αποκαθηλώνουν, με στοιχεία, σε ότι αφορά την οικονομία, τις υποκλοπές, τη Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ τις επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο και την ασυδοσία της δυναστείας του…

Ότι όλοι είναι εναντίον του – αποτελεί και κόλαφο για όσα ελληνικά ΜΜΕ τον καλύπτουν.- και επιπλέον αποκρύπτουν τις διεθνείς επικρίσεις.

Πρωτίστως είναι απτά δείγματα ότι οι πολιτικές δυνάμεις της Ευρώπης -ακόμη και αυτές στις οποίες ανήκει η ΝΔ- λένε με τον τρόπο τους ότι δεν τον θέλουν ανάμεσά τους. Οι οργανισμοί και τα ΜΜΕ των χωρών τους , μιλούν για λογαριασμό τους: είναι αποσυνάγωγος των της Ευρώπης, όσο και Ορμπάν.

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR