Μπέρδεψαν τον Μακρόν με τον Άδωνι

 

Καλά που τα βρίσκουν;  Τα μοιράζει κάποιος το πρωί σαν τους παλιούς γαλατάδες; Υπάρχει κάποιο μαγαζί και τα ψωνίζουν;  Έχουν ομαδικά την ίδια έμπνευση;

Μιλάμε  μια ομάδα αρθρογράφων τους -θνήσκοντος  – αθηναϊκού τύπου που ξεπέρασε τον εαυτό του τις τελευταίες ημέρες. Για την ακρίβεια μετά την πρωτιά του Μακρόν στη Γαλλία άρχισαν εν χορώ να πυροβολούν τον.. Τσίπρα!

Άλλος έλεγε ότι ήθελε να κερδίσει η Λεπέν. Άλλος τον τσουβάλιαζε με όσους κουτσομπολεύουν την διαφορά ηλικίας στο ζεύγος Μακρόν. Κάποιοι του απέδιδαν  σκοτεινές  διασυνδέσεις με κύκλους που συνδέσουν τον Τραμπ με τη Γαλλική ακροδεξιά.

Οι επιφανέστεροι έκαναν τον ψυχολόγο και αποφαίνονταν ότι οι Συριζαίοι κατά βάση τη Λεπέν θέλουν, αλλά δεν το λένε και γι’ αυτό είναι επιφυλακτικοί με τον Μακρόν. Θέλουν τον Τσίπρα εχθρό του Μακρόν και ας έχει άλλη γνώμη ο ίδιος ο Μακρόν που συνομίλησε μαζί τους.

Δικαίωμά τους. Εδώ έχουν αναγορεύσει τον Άδωνι Γεωργιάδη σε αγλάισμα της πολιτικής, στα γαλλικά θα κολλήσουν;  Ειδικά αν τους  βολεύει να αποφανθούν περισπούδαστα ότι η διαχωριστική γραμμή Αριστεράς-Δεξιά, καταργήθηκε- από ποιον άραγε; Τώρα η διαφορά είναι Λαϊκισμός -Δημοκρατία. Και τρία αυγά Τουρκίας ενδεχομένως.

Το θέμα είναι ότι αυτά που αποδίδουν στον Τσίπρα δεν προέρχονται από τον Τσίπρα. Τα βρίσκει κανείς στο περιθώριο του Ιντερνέτ. Πράγμα που σημαίνει ότι οι καλοί αρθρογράφοι ολημερίς εντρυφούν σε σάιτς  της πλάκας, στα οποία ο κάθε βαρεμένος αραδιάζει ό,τι του καπνίζει. Ολονυχτίς βλέπουν Άδωνι…