Μ. Ξαφά: Λάθος της κυβέρνησης να μην κόψει τις συντάξεις

Υπέρ της περικοπής των συντάξεων τάχθηκε κυνικά η Μιράντα Ξαφά, χαρακτηρίζοντας λάθος την απόφαση της κυβέρνησης να μην τις κόψει.

«Ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις. Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις» ανέφερε μιλώντας στο Real Fm και συνέχισε στον ίδιο θατσερικό τόνο.

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τη στιγμή που υπάρχουν κραυγαλέες ελλείψεις στα νοσοκομεία, στην αστυνομία και την πυροσβεστική, στην παιδεία. Το 1/5 των συνταξιούχων είναι κάτω των 65 ετών και εισπράττουν το 25% της συνολικής δαπάνης των συντάξεων. Είναι κοινωνικά σωστό; Εκεί θα πέσει κυρίως ο πέλεκυς αν μειωθεί η προσωπική διαφορά».

Παράλληλα τάχθηκε κατά των θετικών μέτρων της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός δεν τα σηκώνει και εξέφρασε την ελπίδα της η Κομισιόν να επιπλήξει την χώρα μας μέσω της έκθεσής της.

Τέλος, η Μ. Ξαφά υπερασπίστηκε τον Γ. Βρούτση για το μέτρο των 120 δόσεων, υποστηρίζοντας ότι «αν κάθε τρεις και λίγο δίνουμε και από μία τέτοια ρύθμιση, σταματάει ο κόσμος να πληρώνει περιμένοντας την επόμενη».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ