ΜRB: Στο 3,3% η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24,7%

H διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων κινείται στο 3,3% -με τη Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται στο 28% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 24,7% όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας της MRB για την πρόθεση ψήφου που δημοσιεύει το News Bomb.

Η έρευνα δείχνει να μπαίνουν στη Βουλή τόσο το κόμμα «Έλληνες Εθνικό Κόμμα» του Ηλία Κασιδιάρη, όσο και το ΜεΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Αδιευκρίνιστη ψήφος και γκρίζες ζώνες

Η αδιευκρίνιστη ψήφος για το πρώτο διάστημα του Μαρτίου αγγίζει το 17,4% στο σύνολο της, ενώ για το διάστημα από 24 έως 28 Μαρτίου η αδιευκρίνιστη ψήφος φαίνεται να πέφτει στο 16%.

Στην έρευνα της MRB διαχρονικά σε ό.τι αφορά την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία από το Νοέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα φαίνεται να πέφτει από το 32,3% στο 28%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από το 22,5% φτάνει στο 24,7%.

Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Περίπου στα ίδια ποσοστά κυμαίνεται η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών και για το διάστημα από 6 έως 13 Μαρτίου, αλλά και για το διάστημα από 24 έως 28 Μαρτίου του 2023. Συγκεκριμένα για τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου ο κύριος Μητσοτάκης έχει ευνοϊκές γνώμες στο 33,2% και ο κύριος Τσίπρας στο 31,6. Αντίστοιχα για τις πρώτες μέρες του Μαρτίου ο κύριος Μητσοτάκης ευρίσκετο στο 32,5% και ο κύριος Τσίπρας το 31,3%.

Στο κρίσιμο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό η διαφορά μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών βρίσκεται στο 4,5%. Ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34,9% των ερωτηθέντων, ενώ ο Τσίπρας βρίσκεται στο 30,4%. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι υπάρχει ένα ποσοστό της τάξης του 26,9% που δεν θεωρεί κανέναν από τους δύο κατάλληλο για πρωθυπουργό.

Δύο ακόμα κρίσιμα ποιοτικά στοιχεία είναι οι απαντήσεις που δίνουν οι πολίτες στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για τη διεύθυνση της επιχείρησης σας και ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για να εμπιστευτείτε τα κλειδιά του σπιτιού σας.

Στο μεν πρώτο ερώτημα για την επιχείρηση σας ο κύριος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος με 30,1% σε αντίθεση με τον κύριο Τσίπρα που έρχεται στο 20,1%. Στο δεύτερο ερώτημα για τα κλειδιά του σπιτιού σας ο κύριος Τσίπρας προηγείται με 27,1% σε αντίθεση με τον κύριο Μητσοτάκη που βρίσκεται στο 24,2%.