Νέα κόλπα: ο Ανδρουλάκης πήρε διαζύγιο με τον Καστανίδη, την πολιτική ηθική και τη Θεσσαλονίκη

Με κουτοπονηριά αντιμετώπισε τον πρώην υπουργό: Τον έβαλε πρώτα να του φέρει τους ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ και μετά τον έκοψε χάριν της ..ανανέωσης.

Αν οι επικεφαλής των κομμάτων κρίνονται από τη σχέση τους με την πολιτική ηθική, ο Νίκος Ανδρουλάκης μένει – ξανά – μετεξεταστέος.

Προκειμένου να εξυπηρετήσει ένα προσωπικό φίλο του και να προσεταιριστεί έναν φιλόδοξο νεαρό οργάνωσε πρωτοφανή απρέπεια απέναντι σ ένα από τα πληρέστερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και έβγαλε τη Θεσσαλονίκη από τον κοινοβουλευτικό κομματικό χάρτη.

Ο Χάρης Καστανίδης είναι σταθερά ο προνομιακός εκπρόσωπος των πολιτών της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες δεκαετίες, για λογαριασμού του ΠΑΣΟΚ. Και σ αυτές τις εκλογές τον έστειλαν στη Βουλή. Αυτόν ξέρουν, αυτόν εμπιστεύονται.

Στις εκλογές του Μαΐου ο Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι τον αφήνει εκτός Κοινοβουλίου και θα κρατήσει την έδρα ο ίδιος επειδή …έτσι του συνέστησαν οι επικοινωνιολόγοι .

Αλλά στις επαναληπτικές εκλογές μπορεί να ….αλλάξει γνώμη! Παραπλάνηση, κατώτερη νέου πολιτικού με αξίωμα.

Δεν άλλαξε βέβαια, ούτε σκόπευε. Ετσι όρισε τον εαυτό του βουλευτή Θεσσαλονίκης- με μόνη επιδίωξη να θέσει εκτός Βουλής τον Καστανίδη.

Ταυτόχρονα περιπαίζει τους Θεσσαλονικείς, υποσχόμενος να δημιουργήσει…«γραφείο προέδρου», να επισκέπτεται ο ίδιος την περιοχή και να βάλει και κάποιον από διπλανή περιφέρεια να έχει το νου του.

Ή δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς είναι ο κοινοβουλευτισμός ή απλώς κάνει ασκήσεις εμπαιγμού με χαμηλή πολιτική ευαισθησία απέναντι σε ψηφοφόρους που διάλεξαν τον εκπρόσωπό τους, από το κόμμα του με πλήρη επίγνωση.

Με κουτοπονηριά αντιμετώπισε τον Καστανίδη. Τον έβαλε πρώτα να του φέρει τους ψηφοφόρους στο ΠΑΣΟΚ και μετά τον έκοψε χάριν της ..ανανέωσης.

Σαν να μην μπορούσε εξαρχής να μην τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο αν δεν του έκανε ως «παλιός»

Άλλες δυο φορές η Θεσσαλονίκη στερήθηκε βουλευτή που ψήφισε στο ΠΑΣΟΚ και τις δυο φορές στο πρόσωπο της -γνωστής και μη εξαιρετέας πλεον- Εύας Καΐλή. Αλλά υπήρχαν λόγοι.

Όταν ο Γ. Παπανδρέου της πήρε την έδρα της, το ΠΑΣΟΚ είχε και άλλους βουλευτές στην Α΄ Θεσσαλονίκης και προτίμησε να κρατήσει στη Βουλή ένα πιο έμπειρο στέλεχος από άλλη περιφέρεια.

Όταν Βαγγέλης Βενιζέλος κράτησε τη μοναδική έδρα του ΠΑΣΟΚ, δεν είχε άλλη επιλογή αφού ήταν η εκλογική του περιφέρεια.

Ο Ανδρουλάκης έπαιξε χαμηλής ποιότητας παιχνίδι με τους ψηφοφόρους της πόλης στήνοντας παγίδα σε ένα ιστορικό στέλεχος που τίμησε το ΠΑΣΟΚ, την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τις κυβερνήσεις του διαχρονικά- διαπρέποντας στη Βουλή, ως βουλευτής της δημοκρατικής παράταξης.

Στέλεχος με αποδεδειγμένη εντιμότητα, καλός κοινοβουλευτικός, έμπειρος πολιτικός και μαχόμενος τοπικός παράγων είχε τη σταθερή εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Ψήφισαν πάλι Καστανίδη γιατί αυτό ήθελαν και όχι τον Ανδρουλάκη, που ούτως ή άλλως δεν θα είναι εκπρόσωπός του.

Γ.Λ.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR