Νέο πρόσωπο έκπληξη στο σκάνδαλο Novartis

Την εμπλοκή ενός νέου προσώπου – έκπληξη έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis. Πρόκειται για έναν γιατρό, σύζυγο κορυφαίου θεσμικόυ παράγοντα της χώρας, που τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο από τη θέση που κατείχε.

Υπενθυμίζεται πως στο σκάνδαλο εμπλέκονται τα ονόματα σημαντικών πολιτικών προσώπων και όπως έχει επισημανθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα του Tvxs.gr, το επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis.

Παράλληλα, η Νέα Σελίδα, σε δημοσίευμά της, αναφέρει πως οι δικαστικές αρχές έχουν ήδη στοιχειοθετήσει την εμπλοκή έξι πολιτικών αλλά και 4.200 γιατρών που εισέπρατταν χρήματα από την εταιρεία για να συνταγογραφούν προνομιακά τα φάρμακά της. Από την έρευνά τους στα γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας, οι εισαγγελείς συγκέντρωσαν ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών, τις οποίες αφού αποκωδικοποίησαν, διαπίστωσαν τους τρόπους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία για να εξυπηρετεί τους σκοπούς της, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύφθηκαν τα πρόσωπα με τα οποία συνεργαζόταν.

Σημαντικό ρόλο σε αυτές τις αποκαλύψεις φαίνεται πως έπαιξε ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων, ο οποίος έδωσε στις αρχές πληροφορίες για αποθήκη στην οποία φυλάσσονταν οι απόρρητοι φάκελοι και οι σκληροί δίσκοι υπολογιστών. Βάσει αυτών των εγγράφων και των ηλεκτρονικών αρχείων έχουν καταρτιστεί λίστες με τους εμπλεκόμενους, ανάμεσα στους οποίους εκ των όλων φαίνεται να είναι και γνωστοί δημοσιογράφοι, επιστήμονες, εν ενεργεία θεσμικός παράγοντας αλλά και ένας πρώην υπουργός.

Σύμφωνα με τη Νέα Σελίδα, το πρόσωπο που δεν λείπει από καμία “συνάντηση” είναι ένας γιατρός, το όνομα του οποίου όταν δημοσιοποιηθεί θα προκαλέσει θόρυβο στον πολιτικό και δικαστικό κόσμο. Ο λόγος είναι πως πρόκειται για σύζυγο θεσμικού παράγοντα της χώρας, που τα προηγούμενα χρόνια έπαιξε σημαντικό ρόλο από τη θέση που κατείχε.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αναμένονται οι διώξεις δύο πολιτικών προσώπων για παθητική δωροδοκία, καθώς βρέθηκαν χρήματα στο εξωτερικό. Για τους υπόλοιπους τέσσερις που συμπληρώνουν την εξάδα των πολιτικών, εκκρεμεί η δικαστική συνδρομή από την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη και άλλους φορολογικούς παραδείσους στους οποίους έχουν σταλεί τα χρήματα.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι πολιτικοί που ερευνώνται χρησιμοποιούσαν “μπροστινούς” για να κρυφτούν. Σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για πρόσωπα του στενού τους κύκλου, ενώ σε άλλες για ανθρώπους που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της της επικοινωνίας. Στη δεύτερη κατηγορία οι συνεργάτες των πολιτικών, όπως γράφει η Νέα Σελίδα, ιδρύουν εταιρείες, παρίστανται σε συναντήσεις και στέλνουν emails για τη διακίνηση των χρημάτων. Πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα πως πρόσφατα έφτασαν στα χέρια ανώτατου παράγοντα της Δικαιοσύνης έγγραφα από το εξωτερικό στα οποία αποτυπωνόταν η μεθοδολογία κι εκείνος αδυνατούσε να πιστέψει όσα έβλεπε.

Σημειώνεται πως οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, κάνουν αγώνα δρόμου να ξεπεράσουν εμπόδια ακόμη και εντός της Δικαιοσύνης και να ολοκληρώσουν την έρευνά τους.

ΑΠΟ ΤΟ TVXS