Νίκος Ανδρουλάκης: Μπουρλότο

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, σε δυο διαφορετικά επίπεδα εκλογικών αναμετρήσεων, ο Ανδρουλάκης λειτουργεί συμπληρωματικά με τη ΝΔ, βάζοντας μπουρλότο στη δημοκρατική συνεργασία.

Δεν ξανάγινε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφού έκανε ό,τι μπορούσε για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία, τώρα κάνει το ίδιο για την επανεκλογή του Κ. Μπακογιάννη στη δημαρχία.

Τι άλλο είναι η φανφαρόνικη δήλωσή του ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι με μεγάλη διαφορά δεύτερη δύναμη στην αυτοδιοίκηση» – που υπονομεύει την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ειδικά στον δήμο Αθηναίων – με την ιδιαίτερης σημασίας εκπόρθηση του σημερινού δήμαρχου – η σύμπραξη ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ κατά Μπακογιάννη, πρακτικά αποκηρύσσεται.

Αυτό πλήττει και τον εξαίρετο Χάρη Δούκα, που με 14,2% δεν μπορεί να κερδίσει το 41,3% του Μπακογιάννη, χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι άλλο από προβοκάτσια γενικότερα, είναι όταν ο Ανδρουλάκης χαρακτηρίζει «σόου» τη δήλωση Κασσελάκη για συνεργασία – επιστρέφοντας στον μικρομεγαλισμό ότι… πάει για πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές, ως «αξιόπιστος, αξιόμαχος, ισχυρός αντίπαλος της ΝΔ»;

Πού την είδε τη «μεγάλη διαφορά», ειδικά στον δήμο Αθηναίων, όταν ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ πήρε μόλις κάτι παραπάνω από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και σχεδόν όσο και ο Π. Γερουλάνος το 2019;

Τι ακριβώς πανηγυρίζει όταν στην περιφέρεια Αττικής ο Γιάννης Σγουρός μόνος του το 2018 πήρε σχεδόν 18% και με την – υποτιθέμενη – στήριξη Ανδρουλάκη έπεσε τέσσερις μονάδες;

Τι παραπάνω κέρδισε από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές και εθνικές εκλογές, ώστε να πανηγυρίζει ως… δεύτερη πολιτική δύναμη;

Τότε γιατί τοποθετεί την επικύρωση, όχι στις επικείμενες ευρωεκλογές, αλλά στις εθνικές εκλογές σε τριάμισι χρόνια;

Αν πράγματι ο Ανδρουλάκης ήθελε να αποδυναμώσει τον Μητσοτάκη, δεν θα απαγόρευσε στα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ ακόμη και διερευνητικές συζητήσεις για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει των αναμετρήσεων στους ΟΤΑ.

Δεν θα έβαζε την κουτοπονηριά να εμφανιστεί ως… ισχυρότερος του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω από τη δημοκρατική προτεραιότητα να απαγκιστρωθούν οι ΟΤΑ από τον αποπνικτικό εναγκαλισμό της Δεξιάς.

Μπορούσε να γίνει μόνο με τη συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων, την οποία απέκλεισε προκαταβολικά, προς όφελος της ΝΔ. Όπως έκανε και στις εθνικές εκλογές.

Στην Αθήνα, με τον αυτονόητο συμβολισμό της, αν ήθελε να φύγει ο Μπακογιάννης, θα υιοθετούσε την στάση του μαχόμενου Κώστα Ζαχαριάδη, που έκανε πραγματική προσπάθεια αλλαγής στο Δήμο:

-Δήλωσε αμέσως ότι θα υποστηρίξει τον Χάρη Δούκα, καλώντας τους Σοφιανό και Παπαδάκη να κάνουν το ίδιο.

Αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε τον Μπακογιάννη ξανά δήμαρχο, για χάρη της ΝΔ , το μόνο που δεν θα έκανε το βράδυ των αποτελεσμάτων, θα ήταν να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, κομπάζοντας για την «ισχύ» του κόμματος του.

Για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, σε δυο διαφορετικά επίπεδα εκλογικών αναμετρήσεων, ο Ανδρουλάκης λειτουργεί συμπληρωματικά με τη ΝΔ, βάζοντας μπουρλότο στη δημοκρατική συνεργασία. Γιατί;

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR