Νίκος Ανδρουλάκης: Ωρίμανση

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Όταν κλείσει ο «κύκλος των κοριών», θα είναι ώριμος να κινήσει το ΠΑΣΟΚ ως γνήσιο υποσύνολο της Δημοκρατικής παράταξης. Αυτό αρκεί…

Πρώτα το αστυνομικό δελτίο.

Πριν από δέκα μήνες κάποιος πήγε να φυτέψει παράνομο λογισμικό παρακολούθησης σε τηλέφωνο του ευρωβουλευτή και εν αναμονή υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αργότερα η ΕΥΠ, με άδεια από τις δικαστικές αρχές έκανε «επισύνδεση» στο τηλέφωνό του, ενώ ήταν πλέον επίσημος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ- αλλά όταν βγήκε τη σταμάτησε .

Μετά πάμε στα μεγάλα πολιτικά θέματα.

Αν η κυβέρνηση δεν είχε σχέση με την απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη με το Predator, έχει σχέση με την «επίσημη» παρακολούθησή του. Συν την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Κουκάκη. Καρατσεκαρισμένο.

Άρα είναι χωμένη ως το λαιμό στις παρακολουθήσεις. Και επειδή η κυβέρνηση δεν είναι αστρικό σύστημα, αλλά άνθρωποι με ονόματα και ρόλους, αυτός που είναι χωμένος τελικά είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ως πολιτικός, αλλά και ως καθ΄ ύλην αρμόδιος για την ΕΥΠ. Όχι τύποις, από νόμο που βρήκε, αλλά με επίμονη επιδίωξή του, ως πρώτη πράξη της πρωθυπουργίας του. Δηλαδή αυτός παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη.

Ως εδώ είναι κατανοητό, ακόμη και από τον Οικονόμου.

Οπότε πάμε στο άλλο πολιτικό θέμα που είναι ακόμη μεγαλύτερο. Από την εξέλιξη του κρίνεται πρωτίστως το μέλλον και η θεσμική λειτουργία της χώρας, αλλά και η απόδοση ευθυνών.

Αυτό το θέμα είναι η συσπείρωση των δυνάμεων της Δημοκρατικής Παράταξης , για να διασφαλιστεί η ήττα της Δεξιάς του Μητσοτάκη στις εκλογές .

Για να αναλάβει προοδευτική κυβέρνηση, συνεργασίας δημοκρατικών δυνάμεων, κατά τις αναλογίες που θα αποφασίσει ξενοδόχος- ως μόνος αρμόδιος να κάνει τέτοιους λογαριασμούς.

Εφόσον φτάσουμε ως εκεί, τα υπόλοιπα θα κυλήσουν εύκολα.

Σ αυτή την προοπτική ο Νίκος Ανδρουλάκης υπήρξε αρνητικός πρωταγωνιστής ως τώρα. Από την εκλογή του, μεγαλοπιάστηκε και δήλωνε με έπαρση ότι …δεν θα επιτρέψει(!) να γίνουν πρωθυπουργοί ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης.

Όταν οι κάλπες θα στηθούν ακριβώς για να γίνει ένας από τους δυο.

Αρνούμενος να συνταχθεί με το ιδεολογικό και ιστορικό ρεύμα , στο οποίο τον δέσμευσε η επαναφορά του ονόματος ΠΑΣΟΚ , κινήθηκε με τη λογική του διμέτωπου που ευνοούσε τον Μητσοτάκη: όταν στην άλλη όχι δεν συμπράττουν εναντίον του, μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Όσο ο Ανδρουλάκης δεν δήλωνε – όπως έκαναν στελέχη του ΠΑΣΟΚ- «ποτέ κυβέρνηση με τη ΝΔ»- ήταν σαν να έριχνε νερό στο μύλο της κυβερνώσας οικογένειας.

Μπορεί να υποθέσει κάνεις ότι, τα γεγονότα τον προσγείωσαν. Σε συνειδητοποιεί πλέον ότι το κρίσιμο θέμα είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση .Να αποκατασταθεί η θεσμική τάξη με αλλαγή πολιτικής.

Συνεπώς όταν κλείσει ο «κύκλος των κοριών», θα είναι ώριμος να κινήσει το ΠΑΣΟΚ ως γνήσιο υποσύνολο της Δημοκρατικής παράταξης. Αυτό αρκεί…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR