Νίκος Δένδιας: Πυροβολισμός

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Είναι φανερό: Αρχίζει το ματς…

Θεωρείται δελφίνος του Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν καν εκλεγεί στην ηγεσία της ΝΔ.

Από την εποχή που ακόμη και η Ντόρα θεωρούσε υπόθεση παιδικής χαράς την υποψηφιότητα του αδελφού της.

-«Αφήστε τον να ασκήσει το κληρονομικό του δικαίωμα και θα δούμε, με ποιόν θα αντιμετωπίσουμε τον Τσίπρα», έλεγαν μεταξύ τους τα κεντρικά στελέχη της «πραγματικής» ΝΔ.

Είχαν ήδη δει: ήταν ο Νίκος Δένδιας.

Σοβαρός άνθρωπος, ηπίων τόνων, με αξιοπρεπή δημόσια παρουσία.

Ως πολιτικό πρόσωπο είχε τις ιδιότητες του υδρογόνου: άχρωμο, άοσμο και άγευστο.

Διέθετε όμως καθαρό μητρώο, ανήκει στους Καραμανλικούς, έχει την υποστήριξη πανίσχυρου οικονομικού παράγοντα και μιντιάρχη – και άκρες στη Γαλλία.

Η συνέχεια δεν ήταν όπως την περίμεναν – αφού ο Μεϊμαράκης δεν τους βγήκε ως «μεταβατική» λύση.

Ο νεότερος Μητσοτάκης επιβλήθηκε, έφτασε να γίνει Πρωθυπουργός και τώρα απειλεί να ξηλώσει τον Καραμανλισμό, να διαλύσει τη ΝΔ και να παροπλίσει όποιον είχε σκεφτεί να τον αμφισβητήσει.

Ωστόσο έχουν γνώση οι φύλακες – της κομματικής ταυτότητας: δεν θα επιτρέψουν την παράδοση της ΝΔ των Καραμανληδων στην οικογένεια Μητσοτάκη, που εγκαθιστά ήδη στον πυρήνα του ακροδεξιούς, τυχοδιώκτες και λαμόγια.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, ο Δένδιας εγκαταλείπει την τακτική… Φορεστ Γκάμπ που ακολουθούσε ως τώρα για να φτάσει στην κορυφή .

Παίρνει θέση διεκδικητή της ηγεσίας… ανάμεσα στις δυο εκλογές.

Για όποιον δεν κατάλαβε: αν στις 21 Μαΐου ο Μητσοτάκης ηττηθεί – ή έστω και πρώτος, μείνει κάτω από το 30% – την επόμενη θα την αποχαιρετήσει την Αλεξάνδρεια που χάνει.

Οι δυνάμεις της συντηρητικής Παράταξης – βουλευτές, κομματικά στελέχη, οικονομικά κέντρα, κοινωνική βάση – θα συνασπιστούν για να αναχαιτίσουν τον Τσίπρα στην κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής.

Είτε ο Μητσοτάκης διασπάσει τη ΝΔ, είτε αποχωρήσει «ησύχως και αόπλως», επικεφαλής της θα τεθεί ο Δένδιας.

«Βλέπετε κανέναν καλύτερο;» είναι η απάντηση σε όσους τον αμφισβητούν.

Ο υπουργός Εξωτερικών δείχνει να αποκτά την ψυχολογία που χρειάζεται, εγκαταλείποντας το ρόλο του άβουλου επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, που ανέχεται να ασκεί ΙΧ εξωτερική πολιτική ο Μητσοτάκης, ερήμην του.

Η πρώτη προεκλογική παρέμβαση του ισοδυναμεί με πυροβολισμό στο δόξα Πατρί κατά του απερχόμενου Πρωθυπουργού.

Αυτά που κατ’ ουσίαν είπε στην Όλγα Τρέμη είναι ότι η παρακολούθησή του, ήταν τα εξής για τον Μητσοτάκη και της κομπανία των κοριών του:

-«Αποπνεόμενο διάβημα» εναντίον του, ποινικό αδίκημα «σε βαθμό κακουργήματος» και πράξη που τον απομόνωσε διεθνώς, καθώς συνάδελφοί του «από τις μισές χώρες του πλανήτη», του έχουν θέσει το θέμα.

Ο Μητσοτάκης έσπευσε στην υποδοχή των Ελλήνων από το Σουδάν – για να μην πάει ο Δενδιας και το κάνει χειρότερο.

Είναι φανερό: Αρχίζει το ματς…

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR