Να κοιμόμαστε ήσυχοι μετά τις προσαγωγές 35 ανηλίκων προσφύγων

«Μπορούμε να κοιμηθούμε με ανοιχτά παράθυρα κι απόψε» λέει η Έλενα Ακρίτα με αφορμή την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια. “ Όταν κάνουν κουμάντο οι χρυσοχοίδηδες αυτού του κόσμου. Η ΕΛΑΣ εκκενώνει τέσσερα κτίρια στα Εξαρχεια και διώχνει τα κακοποιά στοιχεία”.

Η σημερινή επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» στον Δήμο Αθηναίων, λέγοντας πως η συγκεκριμένη κίνηση «καταδεικνύει την στρεβλή αντίληψη της κυβέρνησης για το ζήτημα της ασφάλειας».

Ο Ν. Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις σημερινές ανατριχιαστικές αναφορές του εκπροσώπου της ΠΟΑΣΥ που αναφέρεται σε ανθρώπους ως «σκουπίδια».

«Το να κυνηγάς κατατρεγμένους ανθρώπους, πρόσφυγες, γυναίκες και μικρά παιδιά δεν προσφέρει τίποτα στην ασφάλεια. Το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι η δράση του οργανωμένου εγκλήματος και εκεί δεν χωράνε κινήσεις εντυπωσιασμού. Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας δεν έρχονται σε σύγκρουση αλλά συνιστούν ουσιαστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με ασφάλεια και δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα.

Από τους 143, που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για περαιτέρω έλεγχο των εγγράφων τους, οι 57 είναι άνδρες, οι 51 γυναίκες και οι 35 ανήλικοι, από Ιράν, Ιράκ, Αφγανιστάν, Ερυθραία και Τουρκία.