Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ γιορτάζουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Παιχνίδια και βιωματικές δράσεις για τους μικρούς αθλητές

 Μια εβδομάδα γεμάτη παιχνίδι, βιωματικές δράσεις και αθλητικές εκδηλώσεις απολαμβάνουν περισσότερα από 10.000 παιδιά των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού . Η εταιρεία, που συμμετέχει δυναμικά για τρίτη συνεχή χρονιά  διοργανώνει πλήθος δράσεων στις Αθλητικές Ακαδημίες  Ποδοσφαίρου που υποστηρίζει σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την προώθηση του ενεργού τρόπου ζωής.

Από τις 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2017, οι μικροί αθλητές και οι γονείς τους έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ασκήσεις φυσικής δραστηριότητας για υγεία και ευεξία,  να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και να διδάσκονται την αξία της ομαδικότητας και της κοινωνικοποίησης.

Μια μεγάλη γιορτή, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού διοργανώθηκε στην Ακαδημία «Δόξα Αγίας Άννας» Αχαρνών, που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ. Σε αυτήν συμμετείχαν οι παραολυμπιακοί αθλητές Δήμητρα Κοροκίδα, Κέλλυ Λουφάκη και  Βασίλης Ντούνης, που έκαναν επίδειξη των αθλημάτων τους στην οποία συμμετείχαν παιδιά και γονείς, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Στέλιος Σεραφείδης, Χρήστος Βασιλόπουλος και Μιχάλης Σιμιγδαλάς, καθώς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Βασίλης Κωνσταντίνου.

Δείτε το βίντεο από τη γιορτή του αθλητισμού στη Δόξα Αγίας Άννας:

https://youtu.be/qumlcjcVMwY

Ο υπεύθυνος του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, Βασίλης Αργυρίου, δήλωσε: «Η εταιρεία συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού πραγματοποιώντας, σήμερα, μια πολύ μεγάλη γιορτή. Περισσότερα από 300 παιδιά και γονείς από ακαδημίες των Αθηνών παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες, που αποτελούν μια μικρή προσομοίωση των μεγάλων φεστιβάλ που διοργανώνουμε κάθε χρόνο στις Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ».   

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της Ακαδημίας «Δόξα Αγίας Άννας», Θόδωρος Παχατουρίδης, τόνισε: «Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ επιτυγχάνουμε να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον Αθλητισμό και διαμορφώνουμε σωστούς χαρακτήρες».

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον συντονισμό των αθλητικών δράσεων στην Ελλάδα έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η υλοποίηση της συγκεκριμένης ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών ώστε να υιοθετήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής.

https://youtu.be/qumlcjcVMwY