Ποιος «έψαχνε» τη Ντόρα και γιατί;

 Βουλή , Δευτέρα  25 Σεπτέμβριου  2017. Στη συζήτηση της Βουλής -που ζήτησε η ΝΔ- για  τον Καμμένο σε μια αψιμαχία της με τον υπουργό Άμυνας η Ντόρα Μπακογιάννη του είπε:

«Εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με έψαξαν άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου. Δεν έχω, λοιπόν, τίποτα να φοβηθώ».

Προφανώς εννοούσε  κάποιο «ψάξιμο» στα οικονομικά της. Αλλά ποιοι ήταν αυτοί οι «άλλου επιπέδου» που την έψαχναν και γιατί; Πού κολλάει η αναφορά της στο  Βουκουρέστι; Ο μόνος συνειρμός που μπορεί να γίνει είναι  η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην οποία η κυβέρνηση Καραμανλή έθεσε βέτο στην επίδοση πρόσκλησης για την ένταξη των Σκοπίων.

Αν εννοεί αυτό τότε λογικά συνάγεται ότι  αυτοί που την «έψαχναν» ήταν  οι Αμερικανοί – η κυβέρνηση Μπους για την ακρίβεια. Αλλά γιατί την έψαχναν; Τι περίμεναν να βρουν; Και για ποιο  λόγο, αν όχι για να την πιέσουν;

Και κάτι ακόμη. Γιατί ειδικά την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών;   Και μόνο αυτή; Μήπως «έψαχναν» και τον τότε Πρωθυπουργό-  για τον οποίο όχι μόνο δεν  βρήκαν κάτι επιλήψιμο, αλλά τους τίναξε και στον αέρα; Εν πάση περιπτώσει υπάρχει κάποια  διευκρίνιση σ’ αυτά; Από τη Μπακογιάννη, τουλάχιστον, που τα άνοιξε…