Οι απεχθείς κύριοι, Βενζινάκης και Ηλεκτρόπουλος!

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Του Ιωάννη Δαμίγου

Να αντιγράψω λοιπόν και εγώ, από το “δροσερό” σας αστειάκι κ. πρωθυπουργέ, προς τον πλανητάρχη σας με τις ελληνόφωνες καταλήξεις σε -άκης και σε -οπουλος , με την μόνη μικρή διαφορά πως εγώ εδώ  “καίγομαι”!

Καίγομαι πριν μπεί  για τα καλά το καλοκαίρι, όχι από τις πυρκαγιές ακόμα, αλλά από τους απεχθείς συνεταίρους σας καυσίμων και ενέργειας, κυρίους Βενζινάκη και Ηλεκτρόπουλο! Αυτοί οι …  κύριοι και κάποιοι πολλοί άλλοι, έχουν βάλει το μακρύ τους αρπαχτικό χέρι στην τσέπη μου, με την δική σας προτροπή και ανοχή, αρπάζοντας στην “ψύχρα” ακόμα και αυτά που δεν έχω, μέσω διακανονισμού δόσεων!

Αυτούς τους …  κυρίους τους γνωρίζετε προσωπικά, τους συναναστρέφεστε συχνά και τους αναφωνείτε με τα ονόματά τους, χωρίς να αστειεύεστε με καταλήξεις που δεν περιέχουν -ακης και -οπουλος! Δεν είναι ασφαλώς πλανητάρχες, όμως είναι “ιδιοκτήτες” της χώρας ή φέρονται ως τέτοιοι.

Προσφέροντας ενοικίαση αξιωμάτων, συμφέρουσα από πολλές και αξιόλογες “δραστηριότητες”, πολλάκις χρηματοδοτώντας, αναμένοντας βεβαίως την απόδοση της επένδυσης! Τελευταία όμως έχουν “παραφερθεί” θρασύτατα, τόσο ο κ. Βενζινάκης όσο και ο κ. Ηλεκτρόπουλος (και οι λοιποί ιδιοκτήτες), μετά της αδείας σας βεβαίως – βεβαίως. Σε τέτοιο απειλητικό βαθμό, που το μακρύ τους χέρι, ξεπέρασε τον στόχο της τσέπης και έχει επεκταθεί γύρω από τον λαιμό μου, προκαλώντας το φαινόμενο της ασφυξίας.

Με απειλούν καθημερινά, ο ένας να με τυλίξει στον λαιμό με την μάνικα του καυσίμου και ο άλλος με καρδιακό επεισόδιο άμα τη ανάγνωση του λογαριασμού ενέργειας. Χώρια τον εκβιασμό που δέχομαι από τον κ. Πληθωρισμενίδη!Δεν αντέχω άλλο και την ειρωνεία του κ. Υπερέσοδου, άλλος περίεργος τύπος και αυτός! Πού τους μάζεψες όλους αυτούς κ. πρωθυπουργέ μου; Ένας και ένας! Η συμμορία του πάρτα όλα!

Είπαμε εντάξει, δουλειές είναι, δεκτό, απ’ ευθείας αναθέσεις, δεκτό και πάλι, φωτογραφικά νομοσχέδια, να το πάρει το ποτάμι, χιλιάρικο την ημέρα συν μπόνους στο golden boy, χαλάλι του! Αλλά μπάστα κ. πρωθυπουργέ!  Εσύ και η γνωστή παρέα σου, έχετε βαλθεί να μας ξεκάνετε! Με αυτά που ήδη έχουμε στην πλάτη μας σαν μουλάρια και με αυτά που, όχι έρχονται, αλλά έφθασαν, μάλλον σε γενοκτονία μας οδηγείτε!

Μαζέψτε τους λογής, Βενζινάκηδες, Ηλεκτρόπουλους, Μαρκετόπουλους και λοιπούς  χαρτοκλέφτες, στα κέρδη τους, τουλάχιστον. Γιατί αφήνιασαν στο ακραίο μάζεμα; Βλέπουν κάποιο τέλος να πλησιάζει; Ακούσθηκε ειδοποίηση για “τελευταία” μπίλια; Τελευταίο ελεύθερο ποντάρισμα; Αλλιώς δεν εξηγείται!