Οι αποκαλύψεις μιας υποψηφιότητας

Του Τάκη Ψαρίδη

Ειναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα κατακρημνίστηκε ένας διάττων Αστήρ που εφόρμησε από το πουθενά για να γίνει αρχηγός της αριστεράς.

Με την πρώτη σοβαρή και μη λάιφ στάιλ συνέντευξη, όχι από κάποιον ινφλουένσερ στο ίνσταγκραμ και στο τικ τοκ, αλλά στο ΚΟΝΤΡΑ από τον Πάνο Χαρίτο, ο κος Κασσελάκης αποκαλύφθηκε πολύ χειρότερος απ’ ότι νόμιζαν οι αντίπαλοί του.

Βεβαίως ο κος Κασελάκης απολαμβάνει τον ξαφνικό έρωτα του ΜΕΓΚΑ και του κου Πρετεντέρη που για πρώτη φορά στα χρονικά έκανε πρώτη είδηση μια υποψηφιότητα για την προεδρία του Σύριζα και μάλιστα επί 20 λεπτά με ζωντανές συνδέσεις στους τάφους των Βενιζέλων!

Σταχυολογούμε δυο τρία σημεία απ την συνέντευξη, πού είναι τόσο χαρακτηριστικά ώστε επικαλύπτουν κάθε άλλο.

Ανεξάρτητα από ιδεολογία:

«Γνώριζα τον Μητσοτάκη και όμως επέλεξα τον Τσίπρα γιατί κατάλαβα ότι ο κος Μητσοτάκης δεν μπορούσε να διοικήσει, ανεξάρτητα από ιδεολογία… Δεν θεωρώ ότι είναι καλός μάνατζερ..»

Το πρώτο πράγμα:

«Το πρώτο πράγμα που θα έκανα ως πρωθυπουργός είναι να δώσω αξιοπρέπεια στους στρατιώτες μας».

Σύγχρονη αριστερά:

«Σύγχρονη αριστερά είναι να δώσουμε όλα τα εφόδια ώστε ο σύγχρονος Έλληνας και Ελληνίδα να μπορέσουν να κάνουν παιδιά..»

Αυτά είναι αρκετά και τόσο πολύ «αριστερά» που δεν χρειάζεται σχολιασμός.

Ο κος Κασσελάκης με μια αμερικανική επικοινωνιακή αλαζονεία 40 Γκρίνμπεργκ, πιστεύει ότι θα κατακτήσει την αριστερά προβάλλοντας τα επιχειρηματικά του που είναι καλύτερα από του κου Μητσοτάκη, τα καλύτερα αγγλικά του από τον κο Μητσοτάκη, ακόμα και τα σεξουαλικά του. Όλα αυτά δηλαδή που δεν ήταν ο Τσίπρας, αλλά που είναι καλύτερος από τον Μητσοτάκη, εν ολίγοις πιο άριστος και από τον Μητσοτάκη και γι’ αυτό θα τον νικήσει!

Και όμως όλα αυτά τα θεωρεί ριζοσπαστικά όπως ριζοσπαστική θεωρεί και τη ζωή του. Μόνο που το να είσαι γκέι και να το δηλώνεις και μπράβο σου, δεν είναι κάτι το ριζοσπαστικό αλλά απολύτως φυσιολογικό και κανονικό τουλάχιστον για τον προοδευτικό κόσμο. Όμως δεν είναι και τόσο ηθικό όταν πουλάς μια κανονική σεξουαλική σου προτίμηση ως προσόν για λόγους επικοινωνίας.

Παρά ταύτα το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι ο κος Κασσελάκης απολαμβάνει και την στήριξη του κου Πολάκη(!) Η ετερόκλητη αυτή σχέση έχει κάνει τους οπαδούς του κου Πολάκη να βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση γιατί άλλα τους έλεγε για το τι είναι αριστερά και τώρα άλλα υποστηρίζει.. Ίσως επειδή δεν τόλμησε να θέσει μόνος του υποψηφιότητα για πρόεδρος του κόμματος και μετράει τις δυνάμεις του μέσα από τον κο Κασσελάκη. Δεν εξηγείται αλλιώς..

Αλλά δεν βρίσκονται σε σύγχυση μόνο οι οπαδοί του κου Πολάκη. Η υποψηφιότητα αυτή αυτή σαν χολιγουντιανή ταινία, αποκαλύπτει και την βαθιά αγωνία και απόγνωση στην οποία έχει περιπέσει ένα μεγάλο κομμάτι του απλού κόσμου στον Σύριζα που φτάνει στο σημείο να βλέπει το επικοινωνιακό και αλαζονικό ως φρέσκο, καινούργιο και αριστερό, να μην αντιλαμβάνεται την επικυριαρχία της επικοινωνίας σε βάρος της πολιτικής και των αξιών της αριστεράς και να προτιμά να ψηφίσει Κασσελάκη, όχι για να φύγει ο Μητσοτάκης, ξέρει ότι αυτό δεν γίνεται. Αλλά μερικοί επειδή το λέει ο Πολάκης και οι περισσότεροι έτσι από αντίδραση στον κομματισμό, στην καρεκλοκενταυρία και στις διάφορες τάσεις που μαστίζουν εδώ και χρόνια τον χώρο..