Οι πιο επικίνδυνοι

Του Τάκη Ψαρίδη

Η ελεεινή και κατάπτυστη εξ αριστερών, λέει ότι περιμένει να ισοφαρίσουν οι νεκροί του κορωνοϊού με εκείνους στο Μάτι για να λογαριαστούμε. Η ελεεινή και κατάπτυστη εκ δεξιών και μάλιστα γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων, εύχεται να βρεθεί ένας Ιός που να χτυπάει μόνο «ζαίους» (συριζαίους).

Προφανώς καμία δεν εκφράζει τις παρατάξεις στις οποίες θέλουν να ανήκουν. Ούτε η πρώτη εκφράζει το 32% του ελληνικού λαού, ούτε η δεύτερη το 40% και αυτό το καταλαβαίνει ακόμα και ένα νήπιο. Σε κάθε χώρο και κόμμα και σε κάθε τομέα της ζωής υπάρχει ένας φανατικός και ανεξέλεγκτος ανεγκέφαλος, που δεν εκφράζει ούτε την κοινωνία ούτε τη ζωή.

Όχι δεν είναι οι ανεγκέφαλοι που σπέρνουν το μίσος αλλά οι εγκέφαλοι. Το μίσος το σπέρνουν αυτοί που καιροφυλακτούν και από τα δυο αντίπαλα στρατόπεδα να πάρουν μια πάσα από τον απέναντι ανεγκέφαλο για να καρφώσουν. Δήθεν για να καταγγείλουν, αλλά στην πραγματικότητα για να γενικεύσουν, να στοχοποιήσουν και να χρεώσουν σε όλη την παράταξη το ανεγκέφαλο περιστατικό για να σπιλώσουν, να αποδομήσουν και να απαξιώσουν, όχι μόνο κόμματα και αρχηγούς, είτε αυτοί λέγονται Τσίπρας είτε Μητσοτάκης, αλλά και τους ψηφοφόρους και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα.

Το μίσος δεν το σπέρνουν οι ανεγκέφαλοι αλλά οι εγκέφαλοι που έχουν την επικοινωνιακή δυνατότητα να το κάνουν απολύτως συνειδητά και μάλιστα αμειβόμενοι με διάφορους τρόπους. Πρόκειται για ένα κύκλο μίσους. Αυτοί που σπέρνουν το μίσος στην κοινωνία κατασκευάζουν και τους ανεγκέφαλους που χρειάζονται την πάσα τους, ώστε και πάλι να καρφώσουν για να γενικεύσουν και να εξαπλώσουν το μίσος στην κοινωνία.

Είναι αυτοί που αποτελούν την πιο επικίνδυνη εστία μόλυνσης για όλους μας, την κοινωνία μας και την δημοκρατία μας και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό και χωρίς να το θέλει γενικεύει και αναπαράγει, ας το ξανασκεφτεί μήπως και αυτός έχει ήδη μολυνθεί.-