Οι 24 ώρες που κρίνουν το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Ώρες αποφάσεων, ώρες ευθύνης, για ένα κόμμα που είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρατηγική.

Αν η ηγεσία της Κουμουνδούρου θέλει να παραμείνει η μεγαλύτερη δύναμη της αντιπολίτευσης -γιατί αυτό μπορεί να είναι ο μάξιμουμ στόχος στις προσεχείς εκλογές- θα πρέπει μέσα στο προσεχές 24ωρο να λάβει σημαντικές αποφάσεις. Από την έγκαιρη, άλλωστε, λήψη των αποφάσεων αυτών, θα κριθούν τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και εντεύθεν!

Είναι σαφές πως στις εκλογές που θα διεξαχθούν πιθανότατα στις 25 Ιουνίου, τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να τον οδηγήσει υπό την ηγεσία του ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτοί που “έβγαλαν βρώμα ότι τελείωσε”, μάλλον κάνουν τη θέλησή τους και την προσδοκία τους πολιτική εκτίμηση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, θα πρέπει να προχωρήσει σε μια σειρά άμεσες κινήσεις, που φυσικά θα τις αποφασίσει ο ίδιος και τα -όποια- συλλογικά όργανα του κόμματός του.

Σίγουρα χρειάζεται να έχει πιο διακριτά δίπλα του νέα πρόσωπα, που πήγαν καλά στις εκλογές, σηματοδοτώντας και τον κορμό της εν δυνάμει ηγετικής ομάδας.

Σίγουρα χρειάζονται προσθήκες, παράλληλα με αλλαγές, στο προσωπικό του επιτελείο, που αποδείχτηκε πολύ κατώτερο του αναμενόμενου- με λαμπρές, ωστόσο, εξαιρέσεις.

Σίγουρα πρέπει να συσπειρωθεί ξανά η βάση, κάποιος να πιάσει το χέρι του απογοητευμένου ψηφοφόρου, που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε τη μάχη του για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύοντας μάλιστα πολύ σε αυτή!

Σίγουρα απαιτείται νέα στρατηγική ενόψει των προσεχών εκλογών,ώστε να αντιμετωπιστεί κατά το δυνατόν και η απελευθέρωση των τελευταίων εβδομάδων.

Τα δε υπόλοιπα, μετά τις εκλογές, θα τα αποφασίσει το Συνέδριο που θα συνέλθει!

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR