Ο Άδωνις και ο Νίκος Δένδιας: άρχισαν τα όργανα;

Ο Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης, με μεγάλη διαφορά από κάθε άλλον, και θεωρείται ως ο επικρατέστερος να διαδεχθεί τον Κ. Μητσοτάκη όταν ανοίξει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ βρέθηκε στο στόχαστρο του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν έχει κάνει καμία δημόσια παρέμβαση για την τραγωδία των Τεμπών και ο Γεωργιάδης αυτόν εννοεί όταν λέει:

«Το να έχεις υπουργούς με μεγάλη δημοφιλία είναι πολύ χρήσιμο σε μία παράταξη. Πολύ χρήσιμο. Γιατί είναι χρήσιμο σε μία παράταξη; Γιατί σε μία κρίσιμη ώρα, όπου τα πράγματα μπορεί να έχουν πάει και στραβά, μπορεί να έχει μια δύσκολη στιγμή, αυτοί οι υπουργοί που είναι πρώτοι σε δημοφιλία βγαίνουν, καταθέτουν ένα τμήμα από το πολιτικό τους κεφάλαιο για να βοηθήσουν την ομάδα, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό».

«Εάν την κρίσιμη ώρα, λέω γενικά για τις ομάδες, οι πρώτοι σε δημοφιλία εξαφανίζονται και βγάζουν πάλι τα κάστανα από τη φωτιά οι ίδιοι και οι ίδιοι, αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο για την ομάδα και άρα η πρωτιά στη δημοφιλία να μην τους αξίζει κιόλας. Το λέω για να είμαστε συνεννοούμενοι».

Συνεννοηθήκαμε!