Ο «γρίφος» του Μητσοτάκη προαναγγέλλει νέες «αποστασίες» στελεχών τύπου 2019

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

Προς νέες αποστασίες; Τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν επαναλαμβάνει πως «οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα είναι οι πιο κατάλληλες»; Τι είχε κάνει το 2019.

«Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα είναι οι πιο κατάλληλες», επανέλαβε από τη Λαμία το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι εννοεί, άραγε, ο πρωθυπουργός; Ότι έχει έτοιμα και άλλα στελέχη, όπως το 2019,όχι ακριβώς για να μεταγράψει στη ΝΔ προεκλογικά, αλλά και να τα πάρει από τα άλλα κόμματα μετεκλογικά, αν κερδίσει στις κάλπες την πρώτη θέση – καθώς η αυτοδυναμία δεν φαίνεται από πουθενά στις μετρήσεις;

Ότι θα επαναλάβει, δηλαδή, το 2019, έστω και αν η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα ή ως τραγωδία;

Ας δούμε τι συνέβη μεταξύ άλλων το 2019,όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χάρη και στο λεγόμενο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, βάδιζε προς την εξουσία, αλλά και όταν στις 7 Ιουλίου κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές:

  1. Είχε ήδη συμφωνήσει και δούλευαν στο παρασκήνιο για αυτόν, ενώ εμφανιζόταν ως «ανεξάρτητοι» οι επικεφαλής σημαντικότατων δεξαμενών σκέψεων, όπως ο Κυριάκος Πιερρακάκης και η diaNEOsis, αλλά και ο Γιάννης Μαστρογεωργίου, διευθυντής του (αξιόλογου) ΔΙΚΤΥΟΥ της Άννας Διαμαντοπούλου– και οι δυο είναι από την πρώτη στιγμή κυβερνητικά στελέχη. Το ίδιο και ο Άκης Σκέρτσος, πρώην διευθυντής του γραφείου του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πρώην στενού συνεργάτη του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και, τελευταία, γενικού διευθυντή του ΣΕΒ!
  2. Για λογαριασμό του εργαζόταν στελέχη από το Γραφείο του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, όπως ο Θανάσης Κοντογεώργης, επίσης στέλεχος του Μαξίμου σήμερα.
  3. Ο διορισθείς μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πριν από αυτές υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ) και παραλίγο υποψήφιος βουλευτής του! Πώς αμέσως μετά την 7η Ιουλίου άλλαξε στρατόπεδο; Δεν ήταν από πριν σε πλήρη συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
  4. Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μανδώνη, που το βράδυ της 7ης Ιουλίου παρακολουθούσε τα εκλογικά αποτελέσματα στο γραφείο της Φώφης Γεννηματά, μαζί με την αείμνηστο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, της οποίας υπήρξε σύμβουλος και στενή συνεργάτιδα! Την επομένη ξύπνησε …υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλές ακόμα ανάλογες περιπτώσεις. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι άλλο:

  1. Ποια στελέχη άλλων κομμάτων βρίσκονται σήμερα σε επαφή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Και δεν εννοούμε πρόσωπα σαν τον Γιώργο Φλωρίδη που έχουν ήδη στο προσκήνιο στρατευτεί (μαζί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη) στο πλευρό του πρωθυπουργού. Εννοούμε ενεργά στελέχη κομμάτων, που θα πληροφορηθούμε την επομένη των εκλογών, αν νικήσει η Νέα Δημοκρατία, ότι θα γίνουν …υπουργοί. Για «Δούρειους Ίππους» της ΝΔ σε άλλα κόμματα- και δεν εννοούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ ή το ΜέΡΑ25. Αλλά στελέχη που αν βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρώτος και του λείπουν κάποιοι βουλευτές, θα είναι πρόθυμοι να δώσουν το παρόν!

Γιατί – ας μην κοροϊδευόμαστε – τι άλλο σημαίνει η «κυβέρνηση όχι από ένα χρώμα»;

AΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR