Ο γόνος … του γόνου!

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ο γόνος του γόνου έκανε … είσοδο στην ειρωνεία και τον ξέρασε η ανοησία! Τι πνεύμα, τι ύφος αλλά και ποιο ήθος! Κρίμα οι σπουδές, άδικα πήγαν τα “διεθνή¨ γεύματα και η παρακολούθηση τόσων αγώνων τένις.

Δεν πρέπει νεαρέ μου, που γέρασες πρόωρα κατά τα γραφόμενά σου, να αποπειράσαι να …ειρωνευθείς την τέχνη πριν καν την γνωρίσεις! Αυτό αποκαλείται ύβρις.

Η χειρότερη έναρξη δημόσιας γραφής νεαρέ μου, χλευάζοντας ,νομίζεις, τραγουδιστές και κατακρίνοντας καλλιτέχνες, ποιος εσύ; Με ποιες περγαμηνές αξίας και ποιο αξίωμα κατέχοντας, εκτίθεσαι και εκθέτεις τόσο νωρίς το μίσος σου για συναυλίες διαμαρτυρίας εναντίον του πολέμου;

Δεν νομίζεις πως είσαι “μικρός” για να ασχολείσαι με πράγματα “μεγάλα”, που αγνοείς τόσο…ειρωνικά τον ίδιο σου τον εαυτό; Προτείνω προς το παρόν να είσαι περισσότερο εγκρατής στα δημόσια γραφόμενά σου, γιατί τα γραπτά μένουν και θα σε συνοδεύουν σε όλη την ζωή σου, όπως και η ύβρις.

Αν δεν σε ενοχλεί κάτι τέτοιο, μπορείς να συνεχίσεις και χειρότερα, απλά κοίτα  κάπου … κοντά σου. Θα έχεις αντιληφθεί πως το να ειρωνεύεσαι είναι ό, τι ποιο εύκολο, αλλά να ξεπερνάς την “αδυναμία” σου είναι κομμάτι δύσκολο. 

Η δημόσια συγνώμη σου σε τραγουδιστές και καλλιτέχνες, θα ήταν το πρέπον. Η βαρβαρότητα είναι ο εχθρός της τέχνης! Μητσοτάκης τζούνιορ ο βάρβαρος; Σου ταιριάζει; Δικός σου λοιπόν ο τίτλος….. Γόνε του γόνου!