Ο Κυριάκος  τις «τρώει» από τον Τσίπρα στη Βουλή και του…αρέσει!

Και οι πέτρες στην πολιτική πιάτσα  ξέρουν ότι κάθε φορά  που διασταυρώνουν τα ξίφη τους ο Αλέξης Τσίπρας  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, ο πρόεδρος της ΝΔ  φεύγει με «μώλωπες». Μια φορά μάλιστα είχε αποδοθεί στον Αντώνη Σαμαρά το σχόλιο «τον μάσησε και τον έφτυσε».

Σε κάθε περίπτωση ο Πρωθυπουργός είναι πολιτικά πληρέστερος και σκηνικά έτη φωτός μπροστά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στις κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις τους είναι σα να κλέβει εκκλησία.

Το διαπιστώνουν όλοι. Ειδικά μετα την τελευταία σύγκρουση τους,  με αφορμή την ανεξήγητη πρόταση μορφής που κατέθεσε η ΝΔ, όλοι είχαν την εντύπωση ότι ο επικεφαλής της ΝΔ για πολύ καιρό δεν θα επιδιώξει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Διαψεύσθηκαν. Στη ΝΔ λειτουργεί ένα κέντρο επιρροής που κάνει ό,τι μπορεί για να τσαλακώνεται στο δημόσιο χώρο ο Μητσοτάκης.  Και ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να τον βάζουν μπροστά στον Τσίπρα.  

Είναι απίστευτο ότι βάζουν πάλι τον αρχηγό της αντιπολίτευσης σ’ αυτή τη δοκιμασία, μόλις μια εβδομάδα μετα το στραπάτσο της πρότασης μομφής και σε μια στιγμή που  από κάθε άποψη ο Πρωθυπουργός είναι στα πάνω του. Τι άλλο θα έκανε ένας εχθρός του;

Η προσωπική ανακοίνωση  του προέδρου της ΝΔ,  άφησε πολλούς άναυδους: « Τη Δευτέρα, η ΝΔ καταθέτει στη Βουλή πρόταση για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Οικονομία. Εκεί, ο κ. Τσίπρας θα απολογηθεί για όσα δεινά έφερε στους πολίτες, αλλά και για τα δεσμά στα οποία συμφώνησε για την επόμενη μέρα της χώρας».

Είναι απίστευτο. Δεν  του λέει κανείς ότι κάθε φορά φεύγει από τη Βουλή στραπατσαρισμένος;  Ότι ένας από τους λόγους της απογοήτευσης που προκαλεί  στους οπαδούς της ΝΔ  είναι οι χαμένες αναμετρήσεις του  με τον Τσίπρα- υπό την πίεση των οποία κάνει συνήθως και γκάφες;

Δεν αντιλαμβάνεται μόνος του ότι έτσι περιέρχεται σε  δυσκολότερη θέση;  Ή εθίστηκε πλέον; Ε, έφτασε πλέον σε σημείο να  του αρέσει ο άγριος  κοινοβουλευτικός «ξυλοδαρμός» του από το βήμα.

Άβυσσος η ψυχή των γόνων….