Ο Μητσοτάκης φθείρεται, αλλά έχει αντίπαλο τον κανένα- Μείζον πρόβλημα η εικόνα Κασσελάκη!

Του Βασίλη Σκουρή

Σοβαρές προϋποθέσεις να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, αλλά λόγω …πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ!

Τα ευρήματα και της μέτρησης της MRB (δεύτερο μέρος) το βράδυ της Παρασκευής για τον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ επιβεβαιώνουν το νέο τοπίο που δημιουργείται ενόψει και των ευρωεκλογών:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρότι αντιμετωπίζει φθορά, έχει αντίπαλο τον …κανένα! Δέστε χαρακτηριστικά στοιχεία: Το 40,1% των ερωτηθέντων απαντάει ότι τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής μπορεί να τα αντιμετωπίσει καλύτερα  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μόλις το 8,2% απαντάει ο Στέφανος Κασσελάκης και το 7,8% ο Νίκος Ανδρουλάκης. Το 30,5% απαντάει ΚΑΝΕΝΑΣ από τους τρεις. Στα θέματα της καθημερινότητας, το 28,2% απαντά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να τα διαχειριστεί καλύτερα, το 15,1% απαντά ο Στέφανος Κασσελάκης, το 12,4% απαντά ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ ΚΑΝΕΝΑΣ από τους τρεις απαντά το 33,6%!

-Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πολύ κακή προσωπική εικόνα, καθώς αντί με την εκλογή του να δώσει ώθηση στο κόμμα του, δείχνει να είναι πρόβλημα γι’ αυτό! Στη δημοτικότητα των αρχηγών, για παράδειγμα, όπου σε μια ακόμα δημοσκόπηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας προηγείται όλων με με 35,9% θετικές κρίσεις, ο Στ. Κασσελάκης βρίσκεται τρίτος από το …τέλος! Τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ακολουθούν: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,5%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 25,6%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 22,7%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης είναι στην έκτη θέση με 18%. Κάτω από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μόνο ο  αρχηγός της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός με 7,1% και ο Βασίλης Στίγκας, αρχηγός των «Σπαρτιατών» με 4,7%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ  λαμβάνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,2%, το ΠΑΣΟΚ 13,9%, το ΚΚΕ 9,6%, η Ελληνική Λύση 7,7%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,8%, η ΝΙΚΗ 3,4%, το ΜέΡΑ25 3,2% και οι Σπαρτιάτες 2,5%. Το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, δημιουργεί τις προϋποθέσεις να είναι δεύτερο κόμμα στο νέο κύμα δημοσκοπήσεων στις γιορτές, αλλά και στην κάλπη των ευρωεκλογών τον προσεχή Ιούνιο! Μόνο που το ποσοστό του δεν είναι τέτοιο που μπορεί να προβληματίσει το Μαξίμου- μάλλον το …χαροποιεί! 

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγγίζει το 38%, ο Στέφανος Κασσελάκης το 8,2% και ο Νίκος Ανδρουλάκης το 7,4%! Είναι σαφές πως και σε αυτόν τον δείκτη ο …Κανένας είναι αυτός που πραγματικά απειλεί τον νυν πρωθυπουργό, ενώ το γεγονός ότι οι αρχηγοί του δεύτερου και τρίτου κόμματος έχουν στο συγκεκριμένο δείκτη μονοψήφια ποσοστά δεν έχει προηγούμενο στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας!

Κατά κοινή πεποίθηση το νέο κύμα δημοσκοπήσεων θα δείξει πως το παραπάνω τοπίο όχι απλώς επιβεβαιώνεται, αλλά αποκτά και μονιμότερα χαρακτηριστικά!