Ποιος οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε λάθος για την Περιφέρεια Αττικής;

Ο Σωκράτης Φάμελος, που ηγείται προσωρινά του ΣΥΡΙΖΑ, και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι,έχουν την ευκαιρία να εγγράψουν μια επιτυχία.

Προς ανακούφιση των δημοκρατικών πολιτών, το ΠΑΣΟΚ ανοίγει το δρόμο για να επιστρέψει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στη Δημοκρατική Παράταξη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε τη σωστή απόφαση να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού.

Ο πρώτος εκλεγμένος περιφερειάρχης έχει επιτυχημένο ιστορικό στην Αυτοδιοίκηση και στις προηγούμενες εκλογές, χωρίς κομματική στήριξη, είχε πάρει στον πρώτο γύρο μόλις δυο μονάδες λιγότερο από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ που ηττήθηκε στη συνέχεια.

Ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου έχει διαμορφώσει ευρύ πανδημοκρατικό ψηφοδέλτιο με συμμετοχές από ολόκληρο το δημοκρατικό φάσμα και σημαντικά αυτοδιοικητικά στελέχη με κοινωνική απήχηση.

Η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το ψηφοδέλτιο, στο οποίο μετέχουν ήδη στελέχη του, εξασφαλίζει την επικράτησή του. Θα είναι η πρώτη δημοκρατική νίκη απέναντι στον Μητσοτάκη.

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιες δυνάμεις οδηγούν σε άλλες επιλογές, που αποδυναμώνουν το δημοκρατικό μέτωπο και θα χρεώσουν στο κόμμα μια ακόμη ήττα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, που ηγείται προσωρινά του ΣΥΡΙΖΑ, και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι έχουν την ευκαιρία να εγγράψουν μια επιτυχία, στηρίζοντας τον Σγουρό. Θα είναι ως και …ύποπτο αν την αφήσουν να περάσει.

Γ. Λ.

ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΙDISEIS.GR