Ο Πάπας θα προτείνει για Πούλιτζερ τον Πορτοσάλτε;

 

Της Άντας Ψαρρά

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν λέει σε κανέναν αν θα πάει φέτος διακοπές. Βλέπετε, όλη αυτή εθνική τραγωδία και η πολιτική ευθύνη που έπεσε πάνω του ίσως να του άλλαξαν τα σχέδια» έγραφε πέρυσι όχι η Αυγή αλλά ο ιστότοπος του ομίλου Μαρινάκη το 2018 στις αρχές του περσινού Αυγούστου. Ήταν γεγονός ότι ήδη από την ημέρα της τραγωδίας και μετά ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν σε συνεχείς συσκέψεις για τα άμεσα και τα έμμεσα μέτρα ανακούφισης των τραγικών πληγέντων από την πυρκαγιά. Στη συνέχεια. εκεί γύρω στον περσινό Δεκαπενταύγουστο, όλοι οι αρχηγοί και ο πρωθυπουργός έφυγαν για ένα μικρό ή ένα μεγάλο διάλειμμα διακοπών.

Ήταν τότε που το ακούραστο λαγωνικό του ΣΚΑΪ έψαχνε πού ακριβώς θα κάνει διακοπές ο Αλ. Τσίπρας. Επειδή δε την προηγούμενη χρονιά τα μιντιακά λαγωνικά την είχαν πατήσει με το ίδιο θέμα των διακοπών του δήθεν φιλοξενούμενου πρωθυπουργού σε μια νόμιμα νοικιασμένη -όπως αποδείχτηκε- βίλα στο Σούνιο, όπου και πέρασε τις διακοπές της η οικογένεια του Αλ.Τσίπρα, το 2018 έλειψαν οι ανάλογες εικασίες.

Εκνευρισμένος μάλιστα ο  Άρης Πορτοσάλτε, που δεν ενημερώθηκε για το πού πέρασε τις λίγες ημέρες διακοπών ο Αλ. Τσίπρας, έγραφε στις αναρτήσεις του: «Στη Σοβιετία του, Υπαρκτού Ελληνισμού Τσίπρα ο τόπος διακοπών του πρωθυπουργού είναι, φυσικά, Κρατικό Μυστικό, υψίστης ασφαλείας!».

Τελικά χάρη στις πολύμηνες προσπάθειες ο κ. Πορτοσάλτε έλυσε επιτέλους το μυστήριο περιφέροντας εδώ και δύο ημέρες ενθουσιασμένος τις φωτογραφίες τις οποίες και  σκόρπισε σε όλο το μιντιακό στερέωμα. Βέβαια η κυρία Παναγοπούλου έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις, αηδιασμένη και η ίδια με την πολιτική εκμετάλλευση μιας φιλικής κίνησης που ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει το περσινό τραγικό καλοκαίρι.

«Κάπνιζε πούρο και καθόταν σε πολυθρόνα θαλαμηγού ρεμβάζοντας!» ο Αλέξης Τσίπρας. O «λιγούρης» που τις ημέρες των πυρκαγιών -σύμφωνα με άλλο στέλεχος Αλαφούζου- κάπνιζε «πουράκλα». Μέχρι και τη μάρκα του πούρου ανακάλυψε, δε, σήμερα ο ερευνητής δημοσιογράφος Δ. Καμπουράκης, που δήλωσε μάλιστα -κάπως ακατάληπτα- ότι θα σκίσει τις ζαρτιέρες του.

Γεγονός όμως είναι πως ό,τι και να κάνει το λαγωνικό του ΣΚΑΪ στον τομέα της δημοσιογραφικής κλειδαρότρυπας, τα σκήπτρα κατέχει διαχρονικά το «Πρώτο Θέμα» με τις φωτογραφίες υπουργών και πρωθυπουργών στις καλοκαιρινές διακοπές τους, στα lear jet, στα πάρτι της Μυκόνου, στις θαλαμηγούς, στα καζίνο και στις βίλες είτε μετά είτε κατά τη διάρκεια πυρκαγιών, οι οποίες δυστυχώς εδώ και δεκαετίες συνοδεύουν όλα τα μεσογειακά καλοκαίρια.

Αυτός είναι άλλωστε και ο πρώτος λόγος που θεωρείται αμφίβολο αν όντως ο Άρης Πορτοσάλτε θα προταθεί τελικά για Πούλιτζερ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ