Ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε τον “Κόσμο”

Ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε το νέο του πολιτικό κόμμα με όνομα “Κόσμος” και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις προσεχείς ευρωεκλογές στον πολυχώρο Ρομάντσο πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του πολιτικού φορέα “Κόσμος”, το μεσημέρι της Τετάρτης, του μόνου αυτή τη στιγμή φορέα στην Ελλάδα με αναφορές στην ευρωπαϊκή ομάδα των Πράσινων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις του Πέτρου Κόκκαλη της Μαρίας Βασιλάκου και του Λευτέρη Παπαγιαννάκη, οι οποίοι όπως τόνισαν αποτελούν την προσωρινή διοικούσα επιτροπή, μέχρι ο φορέας να οδηγηθεί σε αρχαιρεσίες. 

“Ξεκινάμε μια πορεία προς τις ευρωεκλογές, ώστε να έχουμε στην χώρα μας ένα φορέα – μέλους της μεγάλης πράσινης ευρωπαϊκής οικογένειας” είπε ο κ. Κόκκαλης και αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα αδυναμία συγκρότησης ενός ισχυρού πράσινου πολιτικού κόμματος.

‘Ο φορέας δεν κοιτάει μόνο τις ευρωεκλογές αλλά και τις αυτοδιοικητικές και τις εθνικές εκλογές και πως πρέπει να κερδηθεί ο κόσμος που έχει απομακρυνθεί από την πολιτική “γιατί δεν βρίσκει κάπου να ακουμπήσει τις ανάγκες του”.

“Καλούμε τον κόσμο του πράσινου στην Ελλάδα, τους εργαζόμενους στον τουρισμό, στα χωράφια, στις επιχειρήσεις, τους νέους, να βρούμε μια φωνή και να είμαστε μοχλός πίεσης για να σταματήσουμε να βαδίζουμε σαν υπνοβάτες σε ένα δρόμο που ξέρουμε που οδηγεί. Δεν γίνεται άλλο “πάμε κι όπου βγει”.

Η πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου αναφέρθηκε κυρίως στον ρόλο των πόλεων που “βρίσκονται στο επίκεντρο των πολλαπλών κρίσεων: η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση, οι ανισότητες, η έλλειψη βιώσιμης κινητικότητας, αποτέλεσμα των πόλεων που χτίστηκαν γύρω από το αυτοκίνητο.

“Ξεκάθαρο είναι ότι οι πόλεις είναι και το σημείο εκκίνησης για ένα νέο μέλλον με ποιότητα ζωής, κοινωνική συνοχή”, είπε και τόνισε την ανάγκη μετασχηματισμού τους.

“Πόλεις με τακτικά μέσα συγκοινωνιών, πόλεις-εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, όχι μόνο με φωτοβολταϊκά, πόλεις με ζώνες ήπιας κυκλοφορίας και χώρους πρασίνου, οι οποίες δημιουργούν ευκαιρίες για επιχειρήσεις δημιουργώντας ποιοτικές θέσεις εργασίας”.

Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης αναφέρθηκε και στο πρόσφατο καταδικαστικό για την Ελλάδα ψήφισμα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λέγοντας πως αν δεν διορθωθεί κάτι θα ακολουθήσουν κι άλλα.