Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής υποτιμά τη νοημοσύνη μας

«Αυτό που στην ουσία έλεγε το εξώδικο δεν ήταν ότι ο σιδηρόδρομος δεν είναι ασφαλής. Το εξώδικο έλεγε ”προχωρήστε γιατί έχουμε ζητήματα ασφάλειας και ολοκληρώστε την 717». Αυτό έλεγε το εξώδικο».

Ο Κώστας Καραμανλής ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών προσβάλλει τη νοημοσύνη μας καθώς η εφημερίδα «Δημοκρατία» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας επιστολή του τότε διευθύνοντα συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππου Τσαλίδη για τον «ορατό πλέον κίνδυνο να υπάρξει ένα συμβάν μεγίστης σοβαρότητας».

Η επιστολή απευθυνόταν στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Σπύρο Πατέρα, με πρώτο όνομα στην κοινοποίηση αυτό του Κώστα Καραμανλή και δεύτερο του τότε υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου. Ενήμερη ήταν και η πρόεδρος της ΡΑΕ, Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

protoselido_20253.jpg

Τι αναφέρει η επιστολή-«καταπέλτης»

Σύμφωνα με το «εμπιστευτικό», όπως αναφέρεται, έγγραφο, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας ουσιαστικά το τι θα συνέβαινε λίγους μήνες μετά, στα Τέμπη, καθώς όπως ανέφερε «τα προβλήματα οδηγούν σε μονοδρομήσεις γραμμών, καθιστώντας περισσότερο πιθανά τα ανθρώπινα λάθη με απρόβλεπτες συνέπειες».