Ο Φρεντ γράφει για τον Πράσινο Ήλιο

Φωτο: ΑΠΕ

‘Eχει μέλλον το ΠΑΣΟΚ; Nαι, αν γίνει δωρητής σώματος.

Η αγωνία είναι μεγάλη. Η μπάλα βρίσκεται στα χέρια της Μέρκελ η οποία έχει απέναντί της και ετοιμάζεται να τριπλάρει τον Στρατούλη. * Με βάση τα ποσοστά του Βαρουφάκη ο έντιμος συμβιβασμός είναι το ένα τέταρτο της νίκης. Η ισοπαλία είναι το μισό και η ήττα το 30% της νίκης! * Κάπου εδώ τελειώνει η σκληρή διαπραγμάτευση. Θα πρέπει να ξεκρεμάσει κάποιος τον Καμένο από το Κούγκι. * Και να αποσπάσει την Ιστορία από τα χέρια του Βενιζέλου. Θα την πνίξει!

* Αριστερός =μη δεξιός, α-δέξιος. *Δάκρυσε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όταν θυμήθηκε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. * Φοβάμαι πως σύμφωνα με την ανάλυση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την σημασία των δεσμών η κυβέρνηση είναι υποσύνολο της Βουλής. Μια παρέα στα ψηλά έδρανα, που όπου νάναι θα πετάξει έξω! * Mε τη συμπεριφορά της Ζωής στη Βουλή δεν θα εκπλαγώ αν δω τους βουλευτές να απέχουν από τα μαθήματά τους. * Και το «μαζικό κίνημα» να ζητά σεβασμό στα δικαιώματα των αστυνομικών. Κάθε άνθρωπος δικαιούται να κάνει την φυσική ανάγκη του!

* Είναι συγκινητικό να βλέπεις την Ντόρα Μπακογιάννη- Μητσοτάκη να πολεμά το “πελατειακό κράτος”. * Και τώρα που αποκαταστήσαμε την ΕΡΤ να δούμε τι δημόσια τηλεόραση θέλουμε. * Η απουσία του Ανδρέα από το τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν έντονη. Αντίθετα μου φάνηκε ότι ήταν εκεί ο …Ιωάννης Ζίγδης και ο Νικόλαος Πλαστήρας

* Ποιος θα το φανταζόταν πως ο Γιώργος Παπανδρέου από το 44% θα βρισκόταν χωρίς κόμμα, έδρα και πατέρα; * O «Κοκός» της δημοκρατικής παράταξης. Ένας πρίγκηπας χωρίς θρόνο. * Πάει το μαγαζί. Το φάγαν οι «σώγαμπροι»! * Με την ευκαιρία. Με ρωτούν «Έχει μέλλον το Πασόκ;» Απαντώ: “ Ναι, αν γίνει δωρητής σώματος”.

* Προφητεία. Ο Μπάρμπα Φώτης θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. (Αν υπάρχει ακόμα αυτή η θέση και δεν την κατακουλάβει η Πρόεδρος της Βουλής. Κι αν υπάρχει δημοκρατία. Γιατί το ανεξάρτητο κράτος της Βουλής βαίνει ολοταχώς προς την α ν α ρ χ ί α. Μια κοινωνία χωρίς αστυνομία! ( Στηρίζω την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς αλλά έχει αρχίσει να με πονάει η πλάτη μου).

 * Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία όχι επειδή είπε «ΟΧΙ», αλλά επειδή είπε «Ουάου». * Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα μείνει λίγο καιρό μακρυά από την κεντρική σκηνή. Θέλει λίγο χρόνο να ετοιμάσει τα καινούργια τραγούδια του * Ο Βενιζέλος έχει μια θέση στην Ιστορία. Όχι βέβαια πάνω σε ένα άλογο να δείχνει με το χέρι το μέλλον, αλλά πάνω σε μια θωρακισμένη Μερσεντές να τρώει ένα σάντουιτς.

* Καθώς πλησιάζει η νέα καλοκαιρινή σαιζόν όλο και πιο πολύ λείπει από το ελληνικό θέατρο ο Καραγκούνης κι η Αλέκα Παπαρήγα από την αθηναϊκή επιθεώρηση. * Και καθώς βλέπω τον Κοτζιά να χορεύει Μάικλ Τζάκσον σκέφτομαι πως η Αριστερά πέθανε και κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το προφίλ της.

* Να πάμε στις εκλογές, ναι. Αλλά αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα σε ότι αφορά τους πιστωτές- δανειστές-τοκογλύφους! * Το πολύ – πολύ να βρούμε αντί για μια πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση ένα πολιτικό σχήμα ι σ ο δ ύ ν α μ ο.

* Λένε πως ο Λαφαζάνης στην Μόσχα έκλαψε όταν έμαθε πως πέθανε ο Στάλιν. * Τι σου είναι η ζωή.  Από το «Έξω οι Αμερικάνοι» φτάσαμε να παρακαλάμε να μεσολαβήσουν για να τα βρούμε με τους «δανειστές- πιστωτές-τοκογλύφους» και να τους προσφέρουμε ένα νησί στο Αιγαίο για να κάνουν μια ήσυχη βάση.

* Με τόσα λάθη, τόσο αγώνα μπαίνουμε επιτέλους στην τελική ευθεία. Αλλά η Αριστερά πάντα είχε τον τρόπο να καταφέρνει την τελική ήττα. * Κι όταν λέμε ήττα εννοούμε έντιμο συμβιβασμό, αφού ήττα= ισοδύναμο της μη νίκης. * Να τι εννοούσε ο Σουν Τζου στο « Η τέχνη του Πολέμου», όταν έλεγε « Πρώτα αποφεύγουμε την ήττα!»

 * Δεν πειράζει, παιδιά. Στο κάτω κάτω μια ιταλική γραβάτα φοριέται και χωρίς σώβρακο!  * Να τα κρατήσουν τα λεφτά. Εμείς έχουμε (ακόμα) τον α ν ι δ ι ω τ ι κ ο π ο ί η τ ο ήλιο! * (Μουσική αποφώνησης. Ο Ύμνος της Τρίτης Διεθνούς. (Ή μήπως της Δεύτερης;).

Σας ασπάζομαι
Φρεντ