Ο πρόεδρος λέσχης “Αποχωρήσεων”

Του Ιωάννη Δαμίγου

Ο “εξωκοινοβουλευτικός” πρόεδρος ηρωικών εναπομεινάντων στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απηύθυνε έκκληση, σε ποιους ψηφοφόρους άραγε, να βγεί από την πρώτη Κυριακή ισχυρό το κοκτέιλ κόμμα-λέσχη. Για να μην μπεί η χώρα σε αστάθεια, που είναι έτοιμες να μας οδηγήσουν οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ!

Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, τώρα θα μας οδηγήσει στην αστάθεια, όχι πως μας έχει οδηγήσει ήδη, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, σε αγαστή συνεργασία μάλιστα με το ΠΑΣΟΚ! Το ξεχνά αυτό ο πρόεδρος, σαν μια ατυχή λεπτομέρεια, που μας οδήγησε σε αυτό ακριβώς που θέλει να αποφύγει τώρα η χώρα! Στο μέτρο των ίσων αποστάσεων, που του έχει επιβάλει το κοκτέιλ και όχι μόνο, περιλαμβάνει στην κατηγορία της αστάθειας  και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αυθαίρετα, χωρίς ανάλογο ιστορικό, αλλά επειδή έτσι νομίζει ή βολεύεται να νομίζει.

Κάλεσε επίσης σε ενότητα όλα τα στελέχη του, δεξιά, κεντρώα, κεντροκεντρώα και άλλα, να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια. Δεσμευόμενος παράλληλα, πως αν του δώσουν μια ισχυρή εντολή, θα την ανταποδώσει (παίρνω-δίνω), με αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, με τους “αξιοπρεπείς” και “αξιόπιστους” που ήδη διαθέτει! Για να ανατείλει και πάλι ο ήλιος της ελπίδας του ΠΑΣΟΚ, ωιμέ! Πρόσθεσε και άλλα, περί πατριωτισμού, αλλά μέχρι εδώ η αναφορά πρόβας σε ανέβασμα επιθεώρησης.

Ο συμπαθής, κατά τα άλλα και ανθρώπινα, πρόεδρος της λέσχης “Αποχωρήσεων”, που δεν κατάφερε να βάλει σε τάξη τους “γι’ αλλού τραβήξαμε, γι’ αλλού και αλλού η ζωή μας πάει” βουλευτές του, απαιτεί να λάβει εντολή και μάλιστα ισχυρή! Καλό θα ήταν πρώτα να τους ρωτήσει αν θα παραμείνουν έως τις εκλογές. Μην τύχει και τους συναντήσει ως αντιπάλους μέχρι τότε!

Ήδη οι πιο πονηροί την “κάνουν” με άλματα εις μήκος και όχι με ελαφρά πηδηματάκια. Οι υπόλοιποι θα απελευθερωθούν από τα καταπιεσμένα σοσιαλιστικά τους αισθήματα και θα ακολουθήσουν την υποβόσκουσα δεξιά έλξη της μοίρας, καθώς “το πεπρωμένο  φυγείν αδύνατον”.

Πρόεδρε, για να “οικοδομήσεις μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με όλον τον ελληνικό λαό”, πρώτα θα πρέπει να οικοδομήσεις τις σχέσεις εμπιστοσύνης των βουλευτών σου! Για όχθες και οράματα, μας έχει μιλήσει το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ΚΙΝΑΛ τότε  και ακόμα παλεύουμε με το κόντρα ρεύμα που μας ναυάγησε. Όταν ακόμη χρωστάς σαν κόμμα, ξεχνιέσαι και μιλώντας για αξιοπρέπεια, μοιραία  προκαλείς πρόεδρε.

Ασχολήσου με την έντιμη αποπληρωμή των χρεών πρώτα,  δεύτερον με το ξεκαθάρισμα των βουλευτών σου για κοινή πορεία (η ευρωβουλευτής σου είναι φυλακή, που πέρασαν και άλλοι σοσιαλιστές το κατώφλι της) και κατόπιν υποστήριξε δικαίως όποια γνώμη έχεις! Ειδάλλως, είσαι υποχρεωμένος (τι κατάλληλη λέξη), να μιλάς τα λιγότερα και μετρημένα. Ποτέ σαν κριτής, αλλοίμονο, αλλά σαν κρινόμενος με πολλά παλαιά προβλήματα, μα και με νέα. Ε, δεν ήρθες και τώρα, για να μην γνωρίζεις! Με σύνεση λοιπόν και ολίγη δανεική  αξιοπρέπεια έστω.