Ο Πρ. Παυλόπουλος για τον Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος μίλησε κατά την επίσκεψή του στην έκθεση φωτογραφίας του κ. Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, στο Δημαρχείο Καισαριανής. Στην ομιλία του ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“Στον κ. Αριστοτέλη Σαρρηκώστα ανήκει, δικαιωματικώς, μια εμβληματική διαδρομή 40, και πλέον, χρόνων στο πεδίο του φωτορεπορτάζ. Και μάλιστα πολύ πέρ’ από τα σύνορα της Χώρας μας, ιδίως μέσ’ από την εξαίρετη συνεργασία του με το Associated Press.

Δίχως αμφιβολία, ο κ. Αριστοτέλης Σαρρηκώστας είναι ο πλέον έγκριτος εν ζωή Έλληνας φωτορεπόρτερ, με διεθνώς αναγνωρισμένη σταδιοδρομία. Φωτορεπόρτερ σημαντικών σύγχρονων πολιτικών και πολεμικών γεγονότων -ας μην ξεχνάμε ότι υπήρξε διεθνούς φήμης πολεμικός ανταποκριτής- και φωτογράφος αλησμόνητων πορτρέτων μεγάλων προσωπικοτήτων της πολιτικής και της τέχνης, ο κ. Αριστοτέλης Σαρρηκώστας αξιώθηκε ν’ «απαθανατίσει», κατά κυριολεξία, κορυφαία πρόσωπα και γεγονότα μεταξύ 1961 και 2000.