Ο Σόιμπλε …καταργεί τον Κυριάκο

 

Μάλλον ξινό βγαίνει για το Κυριάκο Μητσοτάκη το ταξίδι στη Γερμανία. Πρώτα ήταν η επιλογή της Άνγκελα Μέρκελ να τον δεχθεί στα κομματικά γραφεία και όχι στην καγκελαρία, υποδηλώντας ότι τον αντιμετωπίζει ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όχι ως υποψήφιο πρωθυπουργό.  Απέφυγε άλλωστε να κάνει δηλώσεις η ίδια.

Μετά ήλθε η ψυχρολουσία Σόιμπλε που αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί του, ενώ οι σοβαρές γερμανικές εφημερίδες  έβγαζαν στη σέντρα τον πρόεδρο της ΝΔ.

Το φιάσκο ήταν φανερό από τη επικοινωνιακή διαχείριση που έκαναν οι συνεργάτες του Κυριάκου.  Για ένα τόσο “σημαντικό ταξίδι”  δεν είχαν να πουν τίποτε.  Προφανώς, αν έλεγαν την αλήθεια, θα τον εξέθεταν. Αν παρουσίαζαν αλλιώς τα πράγματα θα αντιδρούσαν οι Γερμανοί.

Αυτό το τελευταίο  δεν το απέφυγαν. Ο ίδιος ο Σόιμπλε επενέβη και ανάτρεψε πλήρως την εικόνα που θέλησε να δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή. Ο Γερμανός υπουργός  Οικονομικών κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση στηρίζοντας την κυβέρνηση. Ποιο Grexit; Κρυάδα…