Παρουσίαση μέτρων: Προπαγάνδα άλλης εποχής, εμπόδιο στο μέτωπο κατά του ιού

Tου Βασίλη Σκουρή

Ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής εκμετάλλευσης της αγωνίας των πολιτών η παρέμβαση του Άκη Σκέρτσου. Απίστευτο Success Story την ημέρα που δεν υπάρχει κενή ΜΕΘ στα νοσοκομεία –λες (;) και ξεκίνησε προεκλογική περίοδο!

Άλλες εποχές, που θέλουμε να ξεχάσουμε από τη μνήμη μας, θύμισε η παρέμβαση του Άκη Σκέρτσου, υφυπουργού στον πρωθυπουργό και εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην παρουσίαση των μέτρων για τις «βαλβίδες» αποσυμπίεσης της κατάστασης-όπως «βάφτισε» η κυβέρνηση την προσπάθεια διόρθωσης των «έξυπνων μέτρων»!

Το μέγαρο Μαξίμου γνωρίζοντας την αγωνία των πολιτών για τα μέτρα που θα αποφασιστούν, καθώς από αυτά κρέμεται κυριολεκτικά και μεταφορικά η ζωή τους –και, άρα, η συνέντευξη Τύπου θα σημείωνε μεγάλη τηλεθέαση- ετοίμασε ένα πραγματικό, αλλά και φθηνό για την κρισιμότητα της κατάστασης, σόου! Τη σκυτάλη αρχικά έλαβαν οι –αποκαλούμενοι από τους πολίτες «υγειονομικοί-κυβερνητικοί εκπρόσωποι» Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκας Μαγιορκίνης (τον θυμάστε που παρουσίαζε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση χάρτες γιατί στις αίθουσες στα σχολεία είναι καλό να υπάρχουν 25 μαθητές), ενώ το κοντέρ τερμάτισε ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την ημέρα που στις εντατικές του Λεκανοπεδίου δεν υπήρχε κενή ούτε μια κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τα νοσοκομεία άρχισαν να πιέζονται και σε άλλες περιοχές, όπως η Κρήτη και η Θεσσαλονίκη, ο Άκης Σκέρτσος, προφανώς κατ΄εντολήν του Μαξίμου, προχώρησε σε ένα πρωτοφανές Success Story, σε βαθμό τέτοιο που έψαχνες και δεν έβρισκες τα μέτρα που υποτίθεται ότι θα παρουσιάζονταν!

Βεβαίως, όπως η κάθε μεγάλη υπερβολή λειτουργεί ως μπούμερανγκ για τους εμπνευστές της, έτσι λειτούργησε και στην κοινωνία, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις, η συνέντευξη του Άκη Σκέρτσου -τις ικανότητες του οποίου η στήλη γνωρίζει και από τις προηγούμενες θητείες του δίπλα στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Γιάννη Στουρνάρα.

Χωρίς καμία απολύτως λέξη για την κατάσταση στα νοσοκομεία που στενάζουν, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ μας πληροφόρησε πως αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας, πως η οικονομία μας πήγε πολύ καλύτερα από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως αυτές του νότου, για τις πάμπολλες προσλήψεις στο ΕΣΥ, για το πόσο πρώτοι είμαστε στους εμβολιασμούς κοκ! Έτοιμα διαγράμματα, βεβαίως, μπροστά στα οποία τύφλα νάχει ο Λαλιώτης των παλιών καλών εποχών-λες και έχουμε προεκλογική περίοδο!

Ούτε η παραμικρή αυτοκριτική: Ακόμα ακούσαμε και ότι τα «έξυπνα μέτρα» που ανακοινώθηκαν …απέδωσαν, τη στιγμή που το Λεκανοπέδιο και άλλες περιοχές της χώρας είναι στο βαθύ κόκκινο!

Παράλληλα, στη στιγμή παρουσίασης των μέτρων, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό δεν δίστασε να κάνει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, ξεπερνώντας κάθε δεοντολογία και δημιουργώντας κλίμα κομματικής έντασης, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο είναι το τελευταίο που χρειάζεται η κοινωνία.

Η κυβέρνηση, αντιθέτως, δείχνει να χρειάζεται την ένταση και την κατασκευή ενόχων, προκειμένου να καλύψει την παταγώδη αποτυχία της στη διαχείριση της πανδημίας μετά την επιτυχημένη αντίδρασή της κατά την πρώτη φάση, παρότι αυτό διασπά το κοινό μέτωπο που χρειάζεται. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα από το Success Story της κυβέρνησης και του Άκη Σκέρτσου!

ΑΠΟ ΤΟ EIDISEIS.GR