Παύλος Πολάκης: Σεβασμός

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αυτήν την περίοδο πολλοί άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, αγωνίζονται -με ανιδιοτέλεια και κόστος- για να ηττηθεί το σύστημα Μητσοτάκη και να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση. Ας εξηγήσει κάποιος στον Πολάκη ότι, θα δείξει σεβασμό στον αγώνα τους, αν δεν το κάνει πιο δύσκολο.

Όπως ασκείται η σημερινή πολιτική καμιά αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να γίνει κυβέρνηση με γιουρούσια και αλαλαγμούς.

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές ξεπατικώνοντας τον ναύαρχο Κουντουριώτη: «με τη βοήθεια του Θεού, θα τους γ… την Παναγία».

Με μπούρδες και ρεβανσιστικές απειλές, δεν μπορεί να πείσει ότι αποτελεί εναλλακτική λύση για τη χώρα.

Αν μη τι άλλο, ο αντίπαλος καιροφυλακτεί και τα στρέφει εναντίον του.

Εντάξει, η περίπτωση της κυρίας Φωτίου -που είδε στις υποκλοπές συμφέροντα που πολεμούν τον Μητσοτάκη- απλώς δείχνει κόλλημα σε ξεπερασμένες μανιέρες.

Αλλά με τον Παύλο Πολάκη η κατάσταση εκτρέπεται πάλι και μετατρέπει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, σε πτώση.

Εξακολουθεί να τροφοδοτεί την επικαιρότητα με απειλές: «ερχόμαστε» και κάποιοι πρέπει ακόμη και να αλλάξουν χώρα.

Ως ένδειξη της ευγένειας που τον διακρίνει, προσφέρθηκε να διευκολύνει το πρωθυπουργικό ζεύγος, αναρτώντας διθέσιο ελικόπτερο με τη συμβουλή:

  • «Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάθε να το πιλοτάρεις, παίρνει δυο το συγκεκριμένο και απογειώνεται από ταράτσες!!!».

Κάποιοι μπορούν να επιδίδονται σε κρυάδες, για να καλύψουν το έλλειμμα πολιτικής. Όχι όμως ένας βουλευτής, ειδικά της Αριστεράς.

Ο Πολάκης -τον οποίο ατυχώς κάποιοι ανόητοι στον ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν ως… μασκότ- ανήκει σε προοδευτικό κόμμα, που προσπαθεί να ελκύσει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Αυτό το κόμμα έχει πολιτικές θέσεις, πρόγραμμα, καταρτισμένα στελέχη, αναγνωρίσιμο ύφος και ήθος στη δημόσια παρουσία του- που εκπροσωπεί ο Τσίπρας, με την προσωπική του ευπρέπεια.

Γνωρίζει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα φύγει με κανένα ελικόπτερο, γιατί θα φοβηθεί την τιμωρία του από τον Πολάκη, ούτε θα τον διώξει το «λαϊκό κίνημα».

Θα φύγει με εκλογές. Δηλαδή, πρέπει να ηττηθεί στην κάλπη. Αυτό απαιτεί πολιτικό σχέδιο και πολιτικό προσωπικό, με επάρκεια να το υλοποιήσει.

Ότι θα φύγει ο Μητσοτάκης, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά με τον Πολάκη στην πρώτη γραμμή.

Επιπλέον όταν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα «κυνηγήσει» κανέναν. Θα έλθει για να κυβερνήσει θεσμικά.

Για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες -οι πολιτικές θα έχουν ήδη αποδοθεί- συγκεκριμένων προσώπων, αρμόδια θα είναι η Δικαιοσύνη.

Ρόλος Πολάκη δεν προβλέπεται, ακόμη και αν είναι υπουργός Δικαιοσύνης.

Άλλωστε και στην προηγουμένη κυβέρνηση Τσίπρα, ως υπουργός Υγείας, ήταν όλο λάδι και από τηγανίτα τίποτε – εκτός από κάτι ρουσφέτια του Άδωνι.

Αυτήν την περίοδο πολλοί άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινωνία, αγωνίζονται -με ανιδιοτέλεια και κόστος- για να ηττηθεί το σύστημα Μητσοτάκη και να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση.

Ας εξηγήσει κάποιος στον Πολάκη ότι, θα δείξει σεβασμό στον αγώνα τους, αν δεν το κάνει πιο δύσκολο.

ΑΠΟ ΤΟ IEIDISEIS.GR