Παύλος Φύσσας: Εννιά χρόνια από τη δολοφονία του πορεία στη μνήμη του

Σήμερα Κυριακή 18/9, στις 5.30 μμ, διοργανώνεται μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, με τόπο εκκίνησης το μνημείο Παύλου Φύσσα.

9χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα, όπου ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε με μαχαίρι από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά. Η ιατροδικαστική έκθεση, έδειξε από την πρώτη στιγμή, ότι ο Ρουπακιάς δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, με επαγγελματικές και υπολογισμένες κινήσεις.

Ο μουσικός της χιπ χοπ σκηνής, γνωστός με το ψευδώνυμο «Killah P.» έμελλε να εξελιχθεί σε σύμβολο του αντιφασιστικού κινήματος.

Στις 7 Οκτωβρίου 2020, και έπειτα από μία μακροχρόνια διαδικασία, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε μία ιστορική ομόφωνη απόφαση κρίνοντας το κόμμα της Χρυσής Αυγής ως μία εγκληματική οργάνωση και επτά πρώην βουλευτές ένοχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Στον Γιώργο Ρουπακιά επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα, ενώ για συνέργεια καταδικάστηκαν ακόμη 15 από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους.

Εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα που συντάραξε την Ελλάδα, ο φυσικός αυτουργός και τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται πλέον πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.