Το Τάγμα της Χρυσής Αυγής και το “αγκίστρι του λύκου”

Του Νίκου Λακόπουλου

Το 1887 στο Λονδίνο τρεις ελευθεροτέκτονες θα δημιουργήσουν το Τάγμα της Χρυσής Αυγής. Πολλά ακόμα νέα τάγματα -όπως «Κόκκινος, Χρυσός, Αργυρός Σταυρός»- έχουν κοινό ενδιαφέρον να ανακαλύψουν τη σοφία που περιέχει η «Καμπάλα» των Ναϊτών. Βασικό στοιχείο των ταγμάτων-στοών είναι η αντίληψη ότι τα μέλη τους είναι «εκλεκτοί» πάνω από το μέσο άνθρωπο που κατέχουν μια ανώτερη γνώση που τους επιτρέπει να επικοινωνούν με τον Θεό ή τον… Διάβολο!

Ο πρώτος ναός της Χρυσής Αυγής στο Λονδίνο, που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1888, είναι αφιερωμένος στην Ισιδα. Συμπτωματικά ή όχι αυτή είναι η εποχή και η περιοχή, όπου αρχίζει να δρα με πολλά ανεξιχνίαστα ακόμη εγκλήματα ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης! Ενα από τα θύματα του Τζακ είχε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στο χέρι της. Ο ακόμα άγνωστος δολοφόνος -ή ομάδα δολοφόνων- χτυπά πάντα δίπλα σε ένα λευκό εκκλησάκι.

Στο βιβλίο «Η εξομολόγηση ενός Εθνικού» ο Νίκος Μιχαλολιάκος μιλάει για τους «εξόριστους της μέρας Εωσφόρους, μονομάχους, κρεμασμένους, και συνωμότες στη μέση του ναού». Ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής φαίνεται να γνωρίζει και να μελετά τον αποκρυφιστή Ιρλανδό ποιητή Γουέιτς που -αν και δεν έχει σχέση με το ναζισμό ή το φασισμό- είναι από τους ιδρυτές του «Τάγματος της Χρυσής Αυγής». Οι Ελληνες «εθνικοί» κυνηγήθηκαν από τους χριστιανούς, ως ειδωλολάτρες, όταν στην Ελλάδα επιβλήθηκε μια θρησκεία όχι μόνον ξένη, αλλά και ιουδαϊκή. Η προχριστιανική λέξη έως-φόρος σημαίνει το άστρο της αυγής! Ο Εως-φόρος δεν είναι άλλος από αυτόν που θα φέρει την ηώ. Την Αυγή και μάλιστα τη Χρυσή Αυγή. Το «αστραφτερό σκοτάδι του Εωσφόρου» θα εμπνεύσει όσο και η «Ερμητική Χρυσή Αυγή» τον μοναχικό Νίκο Μιχαλολιάκο που θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το ομώνυμο βιβλίο του Πατεράκη:

«Ο ερχομός σου θα σημάνει την αρχή ενός καινούριου κόσμου, βγαλμένο απ’ την παλιά σου διδαχή, το μήλο πάλι δώσ’ μου!».

Το αγκίστρι του λύκου

Το πρώτο συνέδριο της Χρυσής Αυγής έγινε το 1990. Ο γραβατωμένος παγανιστής Νίκος Μιχαλολιάκος πίσω από ένα κοντό αναλόγιο, κάτω από ένα πανό με ένα σύμβολο των SS μιλάει σε ένα πολύ μικρό ακροατήριο. Δεξιά του κάθετα είναι η ελληνική σημαία, αλλά αυτό που κυριαρχεί στην αίθουσα είναι ένα τρομακτικό σύμβολο στο οποίο ένας μυημένος θα διαβάσει ένα κρυμμένο μήνυμα. Δεν είναι ένα απλό σύμβολο των SS, αλλά της μυστικής οργάνωσης Der Werwolf.

Το Wolfsangel συμβολίζει τη μεσαιωνική παγίδα για ζώα. Τη χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί κυνηγοί για να πιάνουν λύκους. Για το σύμβολο της οργάνωσης, το διάλεξε ο ίδιος ο Γκέμπελς τον Μάρτιο του 1945, όταν ήταν σαφές πια πως οι ναζί χάνουν τον πόλεμο. Με τη δημιουργία αυτής της οργάνωσης ο υπουργός προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος ήθελε να περάσει το μήνυμα ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί και μετά την ήττα.

Η Werolf δεν ήταν μια απλή μονάδα του γερμανικού στρατού. Ηταν μια μυστική παρτιζάνικη ομάδα με επίλεκτους, με αποστολή να συνεχίσουν τον πόλεμο ως αντάρτικες ομάδες μετά τη συμμαχική επικράτηση. Το όνομα ο Γκέμπελς το εμπνεύστηκε από το μυθιστόρημα του Herman Loss με τον τίτλο Der Werwoll. Το βιβλίο περιγράφει έναν αγρότη, τον Harm Wolf, που στη διάρκεια του Τριακονταετούς πολέμου έχασε από τους εισβολείς όλη του την οικογένεια. Ο Wolf δημιουργεί με τους γείτονές του μια λαϊκή πολιτοφυλακή και εκτελούν εχθρούς, ζώντας τη χαρά της εκδίκησης. Η λέξη wer σημαίνει διασκέδαση. Οι άνδρες της Werwolf διασκεδάζουν καθώς σκοτώνουν.

Το ψευδώνυμο «λύκος» το είχε χρησιμοποιήσει πολλές φορές ο ίδιος ο Χίτλερ για τον εαυτό του. Μια άλλη οργάνωση είχε το ίδιο όνομα στην Ουκρανία, ενώ το στρατηγείο του Ανατολικού Μετώπου στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ονομαζόταν Wolfschanze. «Η σπηλιά του λύκου». Τον Ιανουάριο του 1945 κυκλοφόρησε μια εφημερίδα με τον τίτλο Der Werwolf.

Η αποστολή των «χαρούμενων λύκων» ήταν να δρουν πίσω από τις γραμμές του εχθρού, -σαν «αντάρτες πόλεων»- με εμπρησμούς, σαμποτάζ και δολοφονίες.

Η πρώτη αυτή μυστική ταξιαρχία πρακτόρων -παρτιζάνων- δολοφόνων ξεκίνησε με 5.000 άνδρες. Στις 23 Μαρτίου 1945 ο Γκέμπελς κάλεσε τους Γερμανούς από το ραδιόφωνο να πολεμήσουν μέχρι θάνατου. Τα σοβιετικά στρατεύματα πλησίαζαν. Μια πρώτη αποστολή των «λύκων» ήταν να θάψουν σε κρυψώνες εκρηκτικά και όπλα, για να τα έχουν όταν θα αρχίσει το αντάρτικο. Η ναζιστική μυθολογία θέλει να έχουν αποκρυβεί όπλα, ακόμα και αεροπλάνα ή… διαστημόπλοια σε διάφορα σημεία της Γης, που είχαν ήδη χαρτογραφήσει από τη δεκαετία του ’30 οι ερευνητές των ναζί. Πολλές σήραγγες ανοίχτηκαν, μυστικά τούνελ κατασκευάστηκαν σε βουνά και φαράγγια.

Οι θεωρίες των ναζί, αλλά και βιβλία στελεχών της Χρυσής Αυγής για την «κοίλη γη» ή τη «Μυστική Αθήνα» θέλουν να συντηρήσουν το μύθο των κρυμμένων όπλων και των μυστικών ναζί μαζί με δοξασίες του προπερασμένου αιώνα. Μια τέτοια κρύπτη αναφέρεται στον Ταΰγετο κοντά στην πατρίδα του Μιχαλολιάκου, τη Μάνη. Ο πατέρας του ήταν ταγματασφαλίτης, συνεργάτης των Γερμανών.

Ο Ελληνας «Φύρερ» δεν επέλεξε το σήμα για την ομορφιά που έχει μια λυκοπαγίδα ή για λόγους αισθητικούς. Ο νεαρός Μιχαλολιάκος ήξερε εξαρχής πως δημιουργεί μια οργάνωση ανταρτών ή τρομοκρατών συνεχιστών της παραστρατιωτικής οργάνωσης των ναζί με προκάλυμμα ένα κόμμα ή όμιλο που ασχολείται με το «Απολλώνιο Φως» πλαισιωμένη από «λαϊκές πολιτιοφυλακές». Ο τίτλος που κρατάει για τον εαυτό του -εκτός από «ενανθρωπισμένη ύπαρξη»-, είναι «γενικός γραμματέας του λαϊκού επαναστατικού συνδέσμου Χρυσή Αυγή».

Το 1971 το σύμβολο της Werwolf εμφανίζεται ξανά στη Γερμανία από το Junge Front, Μέτωπο Νεολαίας του κόμματος VSBD, που έχει το ίδιο όνομα με τη νεολαία της Χρυσής Αυγής. Το 1982 το ναζιστικό αυτό κόμμα απαγορεύτηκε στη Γερμανία.

Το 2005 το περιοδικό «Χρυσή Αυγή» παρουσιάζει τον Χίτλερ ως άγιο. «Ο κόσμος χωρίς τον Χίτλερ είναι απάνθρωπος. Με τον Χίτλερ ο κόσμος θα έσφυζε σπό ανθρωπιά και καλοσύνη. Εξήντα χρόνια μετά οι ναζί δεν έχουν τάφο».

Ο Χίτλερ, -κατά τον αρθρογράφο- δεν έχει πεθάνει αλλά σαράντα μέρες περιφέρεται στα ερείπια και λέει:

«Ημουν ο τελευταίος των Καισάρων. Ηλθε η εποχή των μικρών και ταπεινών. Ημουν ο τελευταίος Αβατάρ. Ημουν αυτός που σας μίλησε για ελευθερία και σας ελευθέρωσε. Σας μίλησε για Δικαιοσύνη και σας δικαίωσε. Αν υπάρχει μέλλον στον κόσμο μπορεί και να δικαιωθώ, εάν όχι θα σαπίσετε μέσα στο τίποτε».

Ο Χίτλερ δεν είναι ένας απλός πολιτικός ηγέτης. Είναι θρησκευτικός ηγέτης, ένας Αβατάρ που δεν πέθανε, αλλά ζει και θα ξανάρθει:

«Μα εγώ του χρόνου θα διαβώ την πύλη και στα ερείπια θα περιπλανηθώ του Βερολίνου με μια ροζέτα του κόμματος στην τσέπη μου κρυμμένη και με μια πίστη σιδερένια στην καρδιά για κάποιον νέο άνθρωπο που θα ‘ρθει στον Υπερά». Το 1994, όταν πεθαίνει ο ναζί στρατηγός Λεόν Ντεγκρέλ, η Χρυσή Αυγή αποστέλλει διά χειρός γενικού γραμματέα Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου συλλυπητήρια επιστολή:

«Προσευχόμαστε μαζί σας και την θεία χάρη και υποστήριξη και σας διαβεβαιώνουμε ότι ο Leon Degrelle θα μείνει πάντοτε ζωντανός στην καρδιά και την μνήμη μας».

Το 1987 η οργάνωση της Χρυσής Αυγής συντάσσει το καταστατικό της και το σφραγίζει με το ρουνικό σύμβολο της Werwolf. Σύμφωνα με ένα άρθρο του καταστατικού, ο Αρχηγός δεν είναι άνθρωπος, αλλά «ενανθρωπισμένη ύπαρξη». Η αναφορά σε Εκείνον, υπάρχει σ’ αυτό το κείμενο όσο και σε μεγάλα αφιερώματα του περιοδικού. Σε ένα από αυτά υπάρχει μια αφήγηση που απηχεί την άποψη ότι ο Χίτλερ δεν πέθανε, αλλά ζει.

Μια παγανιστική – θρησκευτική αίρεση

Η Χρυσή Αυγή, που πότε συμμετέχει στις εκλογές και πότε τις περιφρονεί, δεν είναι ένα συνηθισμένο πολιτικό κόμμα. Ο «κύκλος», όπως τον αναφέρει στις σημειώσεις που βρέθηκαν το 2013 στο σπίτι του από την Αστυνομία, ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, είναι μια πολιτικοθρησκευτική αίρεση που δεν έπαψε ποτέ να αναζητά πιθανούς χώρους λατρείας. Τα σύμβολα που βρέθηκαν στο σπίτι του είναι θρησκευτικά φετίχ. Κράνη, όπλα, σβάστικες, σημαίες. Μια φωτογραφία τον δείχνει να χαιρετά ναζιστικά και να φορά ναζιστική στολή. Αραγε φόρεσε τη στολή για να πάει κάπου με αυτήν, όπου φωτογραφήθηκε, ή τη φόρεσε μόνος του σπίτι μόνο για να φωτογραφηθεί με αυτήν;

Πολλοί έχουν αντιμετωπίσει το ναζισμό ως αίρεση ή θρησκεία, παγανιστική, σατανιστική, χιλιαστική. Το πρώτο Ράιχ άρχισε με τον Καρλομάγνο, το 800 μ.Χ., το δεύτερο το 1871, το Τρίτο Ράιχ του Αδόλφου Χίτλερ στοχεύει σε μια χιλιετή «πόλη» και ένα «νέο άνθρωπο» με μια νέα θρησκεία.

Ο Χάρης Κουσουβρής στο βιβλίο του, Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής, αναφέρει ότι ο αρχηγός με ομοϊδεάτες του στις επετείους των ναζί επισκεπτόταν νύχτα το γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο. Ενα δημοσίευμα του περιοδικού που παραθέτει, γράφει ότι «σκοπός και νόημα της υπάρξεώς μας ήταν, είναι και θα είναι ένας Homo nordicus, ο ερχομός του ανώτατου φυλετικού τύπου». Η οργάνωση δεν είναι μια πολιτική οργάνωση, που έχει μια θρησκεία, αλλά μια θρησκευτική οργάνωση που μπαίνει στην πολιτική -όταν δεν απαξιώνει τις εκλογές- για να επιβάλλει όχι μόνο ένα καθεστώς, αλλά ένα «Νέο Ανθρωπο», τον «Homo Nordicus».

Το 2000 το περιοδικό Αντεπίθεση ανακοινώνει τον εορτασμό της έλευσης του «Υπερβορείου Απόλλωνος» με ένα άρθρο με τίτλο «Η Νίκη του Ηλιου». «Το βράδυ της 22ας προς 23ης Δεκεμβρίου ξαναζωνταντεύει στις καρδιές σας την υπέρλαμπρη χώρα του Λυκείου Απόλλωνος, τη χώρα του Φωτός την Υπερβορέα!» γράφει. «Την 23ην Δεκεμβρίου εορτάζουμε την έλευσιν του Υπερβορείου Απόλλωνος, τη νίκη του φωτός επί του σκότους, το χειμερινό ηλιοστάσιο!».

Η Μελωδία του Ναζισμού

Οι στίχοι των Naer Mataron έχουν αναφορές στην «Ostara», το αγαπημένο περιοδικό του Χίτλερ, αλλά και τον «Νέο Ανθρωπο». Ο «μεταφυσικός ιδεαλισμός» -λέει το τραγούδι «The New Man»- είναι η δημιουργία ενός «νέου ανθρώπου». Μια νέα μορφή πολιτισμού με στόχο τη φυσική και καλλιτεχνική αρτιότητα.

«Με θάρρος και τόλμη θα ξεπεράσει -ο νέος άνθρωπος- το παρελθόν και θα καταλήξουμε σε ένα νέο πολιτισμό, όπου ο άνθρωπος θα είναι μια ολότητα. Είμαστε πρόθυμοι για πράξεις ολικής καταστροφής ακόμα και μαζικές δολοφονίες, για μια “δημιουργική καταστροφή” για την πορφυρή αυγή».

«Ακου εθνικιστή»

Το 2013 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος θα δηλώσει σε ευρωπαϊκό κανάλι ότι «οι Ελληνες αγαπάνε το μπέιζμπολ». Το «Εγχειρίδιο του Εθνικοσοσιαλιστή Πολιτικού Στρατιώτη» που κυκλοφορεί σε αγγλική μετάφραση το ιντερνετικό περιοδικό «Ομερτά» δίνει σαφείς οδηγίες για άμεση δράση με σκοπό την εξολόθρευση των εχθρών του εθνικοσοσιαλισμού και προτείνει ένα τέτοιο έξυπνο όπλο, αλλά προσοχή:

«Ενα μπαστούνι μπέιζμπολ θα μπορούσε να έχει ίχνη από το κρανίο που χτύπησε δέρματος, μαλλιών, αίματος ή δοντιών. Πρέπει να πετιέται».

Ο σωστός «πολιτικός στρατιώτης» κάνει βάρη δύο φορές την εβδομάδα. Η εκπαίδευση ενός «στρατιώτη» στοχεύει στο να μην αφήνει ίχνη που μπορεί να βρει η αστυνομία σε γυαλί, ξύλο ή τα ρούχα.

«Είναι πολύ δύσκολο να απαλλαγείς από το αίμα αν πέσει πάνω σου. Ακόμα και το στεγνό καθάρισμα δεν το απομακρύνει πλήρως. Αν βρεθείς κοντά σε κάποιον που έφαγε γροθιά ή μαχαιρώθηκε θα ψεκαστείς παντού από λίγα λεπτά σταγονίδια αίματος! Να καθαρίζεις τα ρούχα γιατί η σκόνη μπορεί να αποκαλύψει πού ήσουν και τα μπαστούνια από ίχνη δέρματος, μαλλιών, αίματος από το κρανίο, ακόμα και δοντιών των θυμάτων».

Ο «Κώδικας Τιμής του Εθνικοσοσιαλιστή» απευθύνεται σε «πολεμιστές κι όχι σε ανθρωπάκια του καναπέ». Το πρώτο βήμα είναι το γυμναστήριο. «Πάρε ένα σάκο μποξ. Οι σάκοι πυγμαχίας είναι φτηνοί και -σαν τους αράπηδες- μπορείς να τον κρεμάσεις».

Ο εθνικοσοσιαλιστικός ακτιβισμός είναι μυστικός και συνωμοτικός. Μπορεί να είναι δράση «μοναχικού λύκου» ή ενός πυρήνα «συναγωνιστών». Υπάρχει όμως και μια τρίτη πρακτική. Η διείσδυση, ο «εισοδισμός» σε άλλες οργανώσεις, ακόμα και αντίθετες με σκοπό τη διάλυσή τους. Το εγχειρίδιο συμβουλεύει τους εθνικοσοσιαλιστές αν π.χ. είναι καθηγητές να μη μιλάνε ανοιχτά, αλλά τεχνηέντως να περνάνε τις θέσεις τους για ζητήματα όπως το Ολοκαύτωμα.

Τα συνήθη όπλα των «τιμωρών» είναι χοντρά ρόπαλα που υποτίθεται ότι είναι κοντάρια για σημαίες. Σε ένα «χαντ-μπουκ» με τον τίτλο Ακου, σύντροφε εθνικιστή, δίνονται οδηγίες στους «πολιτικούς στρατιώτες» να μην εμπιστεύονται αλκοολικούς και άτομα που θα σπάσουν στην ανάκριση. Μετά τη στρατολόγηση είναι απαραίτητο να υπάρξει όρκος καθώς «ενισχύει την πίστη προς κάτι ιερό».

Τα μηχανοκίνητα Τάγματα, όπως είχε κάνει και ο Χίτλερ, θα κάνουν την εμφάνιση τους με μοτοσυκλέτες σε όλη την Αττική. Τη μια βδομάδα οι «φαλαγγίτες» χτυπάνε με λοστούς και καδρόνια στο Μεσολόγγι. Την άλλη σαράντα κουκουλοφόροι οργανώνουν στον Νέο Κόσμο επιδρομή σε καταστήματα Αράβων και κλέβουν το ταμείο του μαγαζιών. Όταν οι εφημερίδες ανακαλύπτουν φωτογραφίες του ηγέτη της ‘Χρυσής Αυγής» κάτω από την σημαία των ναζί, εκείνος αρνείται οποιαδήποτε ιδεολογική συγγένεια με τον ναζισμό.

 Οι δημοσιογράφοι παρουσιάζουν τα εξώφυλλα του περιοδικού με αφιερώματα στον Χίτλερ, αγκυλωτούς σταυρούς και νεκροκεφαλές . Ο Νίκος Μιχαλολιάκος τα χαρακτηρίζει πλαστά. Σε μερικές περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς η οργάνωση διαψεύδει ότι ο δράστης είναι μέλος της πριν ακόμα ανακοινωθούν τα στοιχεία του δράστη.

 Η επέκταση της δράσης της «Χρυσής Αυγής» στον πολιτισμό είναι ένα ακόμα μουσικό ολοκαύτωμα μέσα σε μια «νύχτα τρόμου, βία ρομαντική», όπου «νέοι επαναστάτες με δίψα για ζωή» «τέλος θα δώσουν σε τούτη τη ντροπή». Ήρθε η ώρα για εκδίκηση σκληρή:

. «Πογκρόμ, πογκρόμ σ’ ολόκληρη την πόλη /όλοι κρυμμένοι στα χέρια μας οι δρόμοι. /Πογκρόμ, πογκρόμ ποτέ δεν θα ξεχάσω /τη φλόγα του μίσους ποτέ μου δε θα χάσω. /Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω/αχ, το Άουσβιτς, πόσο το αγαπάω! 

Ένας υποψήφιος του συνδέσμου φωτογραφίζεται με χαρά στους φούρνους του Άουσβιτς. Ύστερα φωτογραφίζεται δίπλα σε μια αφίσα του Χίτλερ. Τέλος ποστάρει τις φωτογραφίες στο Facebook.

                 ***

 Στις 17 Σεπτέμβρη 2013 στην Αμφιάλη σε μια καφετέρια μια μεγάλη ομάδα νεοναζί που παρακολουθεί τον αγώνα του Ολυμπιακού εντοπίζει τον «ράπερ» της περιοχής Παύλο Φύσσα, που πολλές φορές έχει επιτεθεί με τα τραγούδια του σε συναυλίες στους φασίστες. Οι «Χρυσαυγίτες»-σαν λύκοι- κινητοποιούνται και με τα κινητά συγκεντρώνονται πολλές δεκάδες μέλη των τοπικών οργανώσεων να αντιμετωπίσουν την παρέα των «αναρχικών».

 Ο Γιώργος Ρουπακιάς, που δουλεύει στο κυλικείο της Χρυσής Αυγής είναι μέλος του πενταμελούς της οργάνωσης Νίκαιας. Όταν ειδοποιείται για το περιστατικό φεύγει από το σπίτι του με το μαχαίρι και συντρόφους του. Πλησιάζει στο χώρο της συμπλοκής με το αυτοκίνητο και παρκάρει ανάποδα στο δρόμο. Με το μαχαίρι του χτυπά το θύμα του μια, δυο φορές. Ύστερα στρίβει το μαχαίρι στην καρδιά. Ο Παύλος Φύσσας θα πεθάνει από αιμορραγία.

 «Αίμα και τιμή. Έρχεται η Χρυσή Αυγή». Ο λύκος χόρτασε ελληνικό αίμα. Κι όπως είχαν προαναγγείλε οι Naer Matatron «η λεπίδα έκοψε βαθειά την σάρκα. Ελληνικό Αίμα!

 Μια μάρτυρας θα καταθέσει:

 «Κάποια στιγμή είδα από πίσω μου ένα ασημί μακρύ αυτοκίνητο να πηγαίνει ανάποδα την Τσαλδάρη και να σταματάει σχεδόν μπροστά από τη στάση λεωφορείου, που στεκόταν το ένα από τα παιδιά. Ο οδηγός του αυτοκινήτου κατέβηκε και πήρε “αγκαλιά” το παιδί και κάτι έκανε. Τότε ήρθε η αστυνομία και βγήκε ο συνοδηγός από το αυτοκίνητο, προσπάθησε να χτυπήσει έναν αστυνομικό και μετά έφυγε τρέχοντας. Τότε άκουσα το παιδί που πήρε αγκαλιά ο οδηγός πριν να φωνάζει πολύ δυνατά:

“Μ’ έχει μαχαιρώσει, με μαχαίρωσε δίπλα στην καρδιά αυτός είναι…” .

  Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδη φωτογραφία του δολοφόνου ανάμεσα σε ηγετικά στελέχη της ‘Χρυσής Αυγής» και τον τίτλο «Με εντολή άνωθεν η δολοφονία». Ο δολοφόνος ήταν μισθοδοτούμενο στέλεχος της «Χρυσής Αυγής» και ανήκε σε «Τάγμα Εφόδου». Πριν την δολοφονία είχε δεχθεί τηλεφώνημα, όπως κατέθεσε η γυναίκα του, να πάει στην Αμφιάλη.

 Στις 20 Σεπτεμβρίου το «Εθνος» κυκλοφορεί με ένα πρωτοσέλιδο με τίτλο «Αποκάλυψη για Τάγματα Εφόδου» και συνέντευξη με ένα μέλος της «Χρυσής Αυγής» που αποκαλύπτει πως το κόμμα λειτουργούσε με ανοιχτούς και κλειστούς πυρήνες, σαν στρατιωτική οργάνωση. Η οργάνωση χρησιμοποιούσε τους μετανάστες για να πάρει την «προστασία» της περιοχής.

– «Τον Φύσσα τον είχανε στην μπούκα για τους στίχους που έγραφε».

 Η αστυνομία που έχει στα χέρια της τον δράστη αναζητά μέσα από τις τηλεφωνικές κλήσεις του να βρει από ποιον πήρε την εντολή να πάει στον τόπο του εγκλήματος και να μαχαιρώσει τον 34χρονο ράπερ. Με νέες συνεντεύξεις στο «Έθνος» και στον «Άλφα» στελέχη της οργάνωσης αποκαλύπτουν πως «ο αρχηγός γνώριζε τα πάντα» για την δολοφονία. Οι εκατοντάδες  επιθέσεις σε μετανάστες και άλλες δολοφονίες ήταν προσχεδιασμένες.

 Όλος ο κόσμος στην Ευρώπη και στην Αμερική αναστατώνεται όταν βουλευτές και τριάντα στελέχη του κόμματος, μαζί με τον αρχηγό της, συλλαμβάνονται ή καταζητούται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης παραδίδει στην δικαιοσύνη τριανταδύο δικογραφίες με διάφορα αδικήματα. Αφορούν μόνο το 2013. Η αστυνομία ερευνά ακόμα εξαφανίσεις και ανεξιχνίαστες δολοφονίες. Το πόρισμα του ανακριτή επιβεβαιώνει ότι η οργάνωση «Χρυσή Αυγή» ήταν οργανωμένη στρατιωτικά.

 Ο «Καιάδας» ήταν ο «λοχαγός» της οργάνωσης, που εκπαίδευε πώς να μαχαιρώνουν Ένας από τους βασικούς μάρτυρες θα καταθέσει ότι η ένταξη στην οργάνωση γινόταν με σωματικές δοκιμασίες –βασανιστήρια που ονομάζονταν «σωματική βελτίωση». H εκπαίδευση περιλάμβανε σκοποβολή στο Χαϊδάρι και «συντηρητική εκπαίδευση» που έκρινε ο «Λοχαγός» Γερμενής –που αργότερα έγινε «Ταγματάρχης». Τα τάγματα είχαν την ονομασία «Τμήμα Άμεσης Επέμβασης», ΤΑΕ. H εκπαίδευση αφορούσε επιθέσεις σε πλήθος, άμυνα με ασπίδες και ρόπαλα, τρόπους χρήσης μαχαιριών.

-«Η αμυντική τακτική που είχαμε προσομοίαζε με εκείνη των ΜΑΤ, δηλαδή είχαμε εκπαιδευτεί οι πρώτοι άντρες της διμοιρίας, οι λεγόμενοι «Κέρβεροι», να κάνουμε αμυντική σύγκλιση με χρήση ασπίδων. Μετά περιμέναμε την επίθεση των αντιπάλων και μόλις αυτοί έφταναν σε απόσταση αναπνοής, άνοιγαν οι ασπίδες και έβγαιναν από πίσω από τις δεύτερες – τρίτες σειρές άτομα με μαχαίρια, οι λεγόμενοι «Πύργοι», που μαχαίρωναν και επέστρεφαν στις θέσεις τους».

 Η οργάνωση πολλές φορές είχε επιτεθεί με δακρυγόνα σε καταυλισμούς ή σπίτια μεταναστών. Μια εταιρεία ζυμαρικών την τροφοδοτούσε με τρόφιμα που μοίραζε μόνο σε έλληνες. Οι μετακινήσεις των μελών γινόταν σε βήμα ή παράταξη με ειδικό κώδικα ενδυμασίας: παντελόνι φόρμα παραλλαγής, άρβυλα, τζόκεϊ. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην τηρηθεί ο κώδικας ενδυμασίας.

 «Ο Γερμενής ήταν ο επιχειρησιακός εκπαιδευτής μου. Με έμαθε να σκοτώνω. Ο Ηλίας Κασιδιάρης μάς έκανε ιδεολογικού προσανατολισμού ομιλίες με ναζιστικό προσανατολισμό και μας δίδαξε βηματισμό στρατιωτικού τύπου και ναζιστικούς χαιρετισμούς. Με τον Παναγιώταρο δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη σχέση, απλώς μας προμήθευε ρούχα και γκλομπς. Παππάς και Μιχαλολιάκος μάς προέτρεπαν να είμαστε βίαιοι, να εξοντώσουμε τους εχθρούς μας και να μη φοβόμαστε κανέναν»

               ****

Ο ράπερ Killa P, από το Κερατσίνι, κηδεύτηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 2013 στο νεκροταφείο Σχιστού. Όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία ακούστηκαν τα συνθήματα «Το αίμα κυλάει, εκδίκηση ζητάει», «Θάνατος στον φασισμό». Την ώρα της ταφής οι παρευρισκόμενοι τραγουδούσαν στίχους των τραγουδιών του Παύλου Φύσσα.

«Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθάνεις
Όμορφα κι όρθιος σε δημόσια θέα
Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία
Έλληνας μ’ ό,τι συνάδει αυτό -όχι μια σημαία, μελανοχίτωνας γόνος του Αχιλλέα».

ΑΠΟ ΤΟ MΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ